Ινδός έκλεψε και πούλησε το νεφρό της συζύγου του επειδή η οικογένεια της δεν του έδωσε προίκα

Advertisement
Ινδός έκλεψε και πούλησε το νεφρό της συζύγου του επειδή η οικογένεια της δεν του έδωσε προίκα
Advertisement

Μια Ινδή κατηγόρησε τον σύζυγό της ότι της έκλεψε το ένα της νεφρό για να το πουλήσει στη μαύρη αγορά, αφού η οικογένειά της δεν κατάφερε να του δώσει προίκα.

Η 28χρονη Rita Sarkar, ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της την εκμεταλλεύτηκε όταν υπέστη σκωληκοειδίτιδα πριν από δύο χρόνια και της αφαίρεσε το ένα της νεφρό κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η Sarkar λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το έγκλημα του συζύγου της μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όταν νοσηλεύτηκε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έλειπε το δεξί της νεφρό.

Ινδός έκλεψε και πούλησε το νεφρό της συζύγου του επειδή η οικογένειά της δεν του έδωσε προίκα - Εικόνα 2

“Πριν από περίπου δύο χρόνια, άρχισα να υποφέρω από έντονο πόνο στην κοιλιά,” δήλωσε η κ. Sarkar στους  Hindustan Times.

“Ο σύζυγός μου με πήγε σε ιδιωτικό ιατρείο στην Καλκούτα, όπου μαζί με το ιατρικό προσωπικό μου είπαν ότι θα ήμουν καλά μετά το χειρουργείο.”

Λέει ότι ο επί 12 χρόνια σύζυγός της είπε να μην πει σε κανέναν για τη χειρουργική επέμβαση, αλλά η Sarkar συνέχισε να έχει προβλήματα υγείας και να υποφέρει από πόνους στην κοιλιά και στη μέση.

Τελικά η οικογένειά της την πήρε σε νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και τότε οι γιατροί την εξέτασαν και της είπαν ότι είχε μόνο ένα νεφρό.

Ινδός έκλεψε και πούλησε το νεφρό της συζύγου του επειδή η οικογένειά της δεν του έδωσε προίκα - Εικόνα 3

“Τότε κατάλαβα γιατί ο σύζυγός μου μου είπε να μην πω τίποτα για τη χειρουργική επέμβαση. Πούλησε το νεφρό μου επειδή η οικογένειά μου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο αίτημά του για προίκα,” ανέφερε η κα Sarkar στην εφημερίδα.

Η παράδοση της προίκας σε γάμους καταβάλλεται από την οικογένεια της νύφης και συνεχίζεται σε πολλά μέρη της Ινδίας, παρά το γεγονός ότι η παράδοση ή παραλαβή προίκας είναι παράνομη στη χώρα από το 1961.

Η κ. Sarkar, η οποία έχει έναν 11χρονο γιο με τον σύζυγο της, δήλωσε ότι η προίκα που ζήτησε ο άντρας της από την οικογένειά της ήταν 2.000 ρουπίες.

Ο Biswajit Sarkar συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του τη Δευτέρα και κατηγορήθηκε για οικονομικές συναλλαγές με ανθρώπινα όργανα.

Ο κ. Sarkar είπε στην αστυνομία ότι το νεφρό είχε πωληθεί σε έναν επιχειρηματία, αλλά ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του είχε συμφωνήσει να δωρίσει το όργανο της.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα