24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες

Advertisement
24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες
Advertisement

Να «μετατρέψει» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες κατάφερε ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης, ο Έλληνας επιχειρηματίας που περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα 30 Under 30 του Forbes που αναδεικνύει τους επόμενους ηγέτες της παγκόσμιας σκηνής.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 1

Ο Σταύρος Τσομπανίδης είναι συνιδρυτής της startup PHEE με έδρα την Πάτρα, η οποία έχει κατοχυρώσει πατέντα για μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που καταφέρνει την αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας σειράς χρηστικών αντικειμένων.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 2

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard, όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 3

Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 4

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρίας, η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 5

«Η διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλο αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», επισήμανε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 6

Καθ’ όλη την πορεία της, η PHEE έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Ιδρύματος Αγγελοπούλου και των οργανισμών The People’s Trust και BlueGrowth Piraeus.

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 7

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Την Ελλάδα στη εφετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του «Ι paid a bride Greece».

24χρονος Έλληνας μπήκε στη λίστα του Forbes «μετατρέποντας» τα φύκια σε… μεταξωτές κορδέλες - Εικόνα 8

Οι διακρίσεις αυτές για τη χώρα μας έρχονται σε συνέχεια των περυσινών βραβεύσεων της οργάνωσης Ethelon (Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου), καθώς και του πολιτικού Κωνσταντίνου Κυρανάκη).

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement