Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών

Advertisement
Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών
Advertisement

Ο μόνος γνωστός λευκός ουρακοτάγκος ​​στον κόσμο μετακομίζει σε ένα ξεχωριστό ‘σπίτι.’

Ο θηλυκός ουρακοτάγκος ​​δεν μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στην άγρια ​​φύση λόγω των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον αλμπινισμό του. Ο αλμπινισμός του τραβάει επίσης τα βλέμματα των λαθροκυνηγών.

Το Ίδρυμα Survival Borneo Orangutan, το οποίο ονόμασε τον ουρακοτάγκο Alba όταν τον διέσωσε, δήλωσε ότι ο αλπινισμός του προκαλεί κακή όραση και ακοή και του αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 2

Γι’ αυτό η ομάδα προστασίας θα τον μεταφέρει σε ένα προστατευόμενο ‘σπίτι’ που ανήκει στο ίδρυμα, στο κεντρικό Kalimantan στο νησί Borneo μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

“Σύντομα, η Alba θα μετακομίσει σε ένα ειδικό νησί και το ‘σπίτι’ της θα αποτελείται από 10 στρέμματα φυσικού οικοτόπου, ώστε να μπορέσει να ζήσει μια ελεύθερη ζωή, παραμένοντας προστατευμένη από ανθρώπινες απειλές,” ανέφερε η ομάδα σε μια δήλωση που έκανε την Τετάρτη.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 3

Η Alba θα συνοδεύεται στο νέο της ‘σπίτι’ από τρεις άλλους ουρακοτάγκους- την Radmala την Kika και τον Unyu.

Έχει δεθεί με τους άλλους τρεις από τότε που ήταν στο χωριό Tanggiran στο Kalimantan στα τέλη Απριλίου.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 4

Εκείνη την εποχή, το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση, έπασχε από παρασιτική μόλυνση και αφυδάτωση, αλλά από τότε έχει βάλει πολύ βάρος.

Η Alba, το όνομα της οποίας σημαίνει «λευκή» στα Λατινικά και «αυγή» στα Ισπανικά, επιλέχθηκε το Μάιο μετά από χιλιάδες προτάσεις που στάλθηκαν από όλο τον κόσμο.

“Μόλις φτάσουν στο νέο προστατευόμενο ‘σπίτι’ τους, η Alba και οι άλλοι ουρακοτάγκοι θα παρακολουθούνται όλο το εικοσιτετράωρο,” δήλωσε το ίδρυμα.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 5

Το προσωπικό θα πραγματοποιεί περιπολίες για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλείς και θα συλλέγει επίσης δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά και την υγεία τους.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το ίδρυμα ξεκίνησε ένα δημόσιο έρανο για να μαζέψει τα 80.000 δολάρια που απαιτούνταν για την αγορά γης για το σπίτι τους.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 6

Παρόλο που η κατασκευή είναι ως επί το πλείστον ολοκληρωμένη, οι δωρεές από τον κόσμο γίνονται ακόμη αποδεκτές.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν πλατφόρμες σίτισης και θέσεις ασφαλείας, καθώς επίσης για να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες της Alba και των άλλων ουρακοτάγκων.

Οι ουρακοτάγκοι είναι γνωστοί για τη νοημοσύνη τους, είναι εξαιρετικά απειλούμενα είδη και βρίσκονται μόνο στην άγρια ​​φύση.

Σπάνιος Αλμπίνο ουρακοτάγκος με γαλάζια μάτια μετακομίζει σε νέο προστατευόμενο περιβάλλον για να γλιτώσει από τα χέρια λαθροκυνηγών - Εικόνα 7

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, λέει ότι ο αριθμός των ουρακοτάγκων έχει μειωθεί κατά σχεδόν τα δύο τρίτα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας κατέστρεψε το δασικό τους βιότοπο.

Οι ουρακοτάγκοι του νησιού Sumatra είναι ξεχωριστό είδος και απειλείται από το 2008.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα