Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια

Advertisement
Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια
Advertisement

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς που υποδηλώνουν ότι οι σχέσεις σας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο ή ότι δεν έχουν παρθεί σοβαρά από την αρχή. Εκτός από αυτό, οι επιστήμονες έχουν ορίσει συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση ή μπορεί να σημαίνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπά πια.

Ακολουθεί μια λίστα με παραδείγματα λέξεων και φράσεων που ένας άνθρωπος που δεν είναι ερωτευμένος δε θα τις πει ποτέ στον σύντροφο του.

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 1

1.“Δεν είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω εξηγήσεις”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 2

Φυσικά, δεν χρειάζεται ο σύντροφός σας να σας αναλύσει βήμα βήμα που πήγε και τι έκανε αλλά, είναι φυσιολογικό να σας πει πώς πέρασε την ημέρα του ή να μοιραστεί μαζί σας ένα πρόβλημα που τον απασχολεί. Αυτές είναι απλές ανθρώπινες ανάγκες. Εάν ο σύντροφός σας δε θέλει να το κάνει, τότε πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται για εσάς όσο νομίζετε.

2.“Δεν είναι δικό μου πρόβλημα!”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 3

Τέτοιες φράσεις αποτελούν ένα σαφές σημάδι ότι η σχέση σας έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Εάν ο σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά σας, ακόμα κι αν ζητάτε βοήθεια, τότε δεν έχει πια συναισθήματα για εσάς.

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν, θα βρουν πάντα χρόνο για να σας βοηθήσουν.

3.“Αν δε σ’ αρέσει, βρες άλλον!”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 4

Ένα άτομο που σας μιλάει με αυτόν τον τρόπο τότε προσπαθεί να σας χειραγωγήσει. Δεν θέλει να αλλάξει και πιστεύει ότι πρέπει να ζήσετε με τα ελαττώματά του. Εάν δε σας αρέσει αυτό είστε ελεύθεροι να φύγετε.

Οι άνθρωποι που σας αγαπούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν και πάντα σέβονται τη γνώμη σας.

4. “Δε σε πιστεύω!”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 5

Αυτά τα λόγια λέγονται συνήθως από ανθρώπους που θέλουν να σας χειραγωγήσουν κι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Απαιτούν δικαιολογίες σε καταστάσεις που δεν υπάρχει κανένα φταίξιμο ή λάθος από πλευράς σας. Πιθανότατα, αυτό το άτομο να ψάχνει μόνο έναν λόγο για να τσακωθεί μαζί σας ή θέλει να χωρίσετε. Οι άνθρωποι που αγαπιούνται ακούνε ο ένας τον άλλον.

5. “Κάνε ό, τι θέλεις!”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 6

Αυτές οι λέξεις υποδηλώνουν ότι ο σύντροφός σας είναι απόμακρος κι αδιάφορος. Δεν ενδιαφέρεται για το τι πρόκειται να κάνετε σε δύσκολες καταστάσεις κι αν θα είστε σε θέση να βρείτε λύση στα προβλήματά σας.  Οι άνθρωποι που σας αγαπούν, θα σας δώσουν την προσοχή τους ακόμη και σε μια μικρή επιλογή που θα πρέπει να κάνετε.

6. «Αναλύεις τα πάντα!»

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 7

Ο σύντροφός σας μπορεί να σας πει αυτή τη φράση όταν προσπαθεί να σας κάνει να αισθανθείτε ένοχος. Θα πρέπει να θυμάστε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε περισσότερες εξηγήσεις. Θα πρέπει να ηρεμήσετε, να το σκεφτείτε προσεκτικά και να εξηγήσετε στον σύντροφό σας τι είναι αυτό που σας ανησυχεί. Αν  εξακολουθεί να επαναλαμβάνει αυτά τα λόγια, τότε ίσως δε σας αγαπά πια.

7. “Σ’ αγαπώ πραγματικά!”

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις φράσεις που δείχνουν ότι ο άνδρας σου δε σε αγαπάει πια - Εικόνα 8

Η λέξη” πραγματικά “χρησιμοποιείται συνήθως όταν ο σύντροφός σας αισθάνεται ένοχος και προσπαθεί να αποδείξει ότι εξακολουθεί να σας αγαπά. Αυτές οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για να εξηγήσουν μια άσχημη συμπεριφορά του.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα