Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες

Advertisement
Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες
Advertisement

Πόσο διαφορετική απήχηση θα είχε η Ωραία Κοιμωμένη αν η πριγκίπισσα Αυγή ήταν Τζαμαϊκανή ή Αργεντίνα; Η Μουλάν θα είχε κάνει την ίδια εντύπωση αν, αντί για την Κίνα, είχε υπερασπιστεί την Αίγυπτο ή τη Ρώμη; Τα περισσότερα παραμύθια που γνωρίζουμε πάρθηκαν από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια, από αυτά που γνωρίσαμε!

Στην αυθεντική ιστορία, για παράδειγμα, ο Αλαντίν καταγόταν από την Κίνα και εκεί διαδραματίστηκε η ιστορία του, ενώ ο Πρίγκηπας Βάτραχος ήταν λατινικής καταγωγής.

Με αυτή τη λογική στο μυαλό, ο καλλιτέχνης δημιούργησε τις παρακάτω εικόνες, όχι για να στείλει κάποιο πολιτικό μήνυμα αλλά για να προσθέσει την ‘πολιτισμική ποικιλία’ που ήδη είχε αφαιρεθεί από τις περισσότερες αρχικές ιστορίες!

Δείτε πώς αναδημιούργησε τις Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες:

Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα1 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα2 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα3 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα4 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα5 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα6 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα7 Οι Πριγκίπισσες της Disney με διαφορετικές εθνικότητες είναι υπέροχες! - Εικόνα8

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα