8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του

Advertisement
8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του
Advertisement

Παρόλο που μερικοί πιστεύουν ότι οι μητέρες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή και την ανατροφή του παιδιού, υπάρχουν πράγματα που ο πατέρας σίγουρα θα κάνει καλύτερα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα γιο.

Απλά σκεφτείτε κάποια πράγματα. Στο νηπιαγωγείο ένα μικρό αγόpι θα συναντήσει γυναίκες δασκάλες και στη συνέχεια, όταν θα πάει στο δημοτικό σχολείο, πάλι οι γυναίκες θα αποτελούν το 90% των δασκάλων του. Το παιδί είναι συνεχώς υπό την επίβλεψη των γυναικών, και διαπαιδαγωγείται ελάχιστα από άνδρες.

Εμείς θα σας ενημερώσουμε για τα 8 πράγματα που μόνο ένας πατέρας μπορεί να προσφέρει  στο γιο του.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 1

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 2

Εκτός από τους φίλους, ποια είναι η καλύτερη παρέα για ένα παιδί σε διάφορους διαγωνισμούς και παιχνίδια; Ο μπαμπάς φυσικά. Αυτός θα δώσει την πιο καλή εκπαίδευση για να αποκτήσει ο μικρός του γιος τις ανδρικές επιδεξιότητες. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, το παιδί θα γευτεί τη νίκη και θα συνειδητοποιήσει πόση προσπάθεια χρειάζεται για να την φτάσει.

Και για τον πατέρα, αυτά τα παιχνίδια θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξηγήσει στο γιο του ότι οι ήττες είναι αναπόφευκτες. Εάν πέσετε, απλά πρέπει να σηκωθείτε και να συνεχίσετε, και δεν υπάρχει τίποτα πιο ντροπιαστικό από το να μην το βάλετε κάτω σε μια αποτυχία.

 

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 3

Μια μητέρα μπορεί επίσης να πει στον γιο της πώς να συμπεριφερθεί σε μια γυναίκα, αλλά μόνο ο πατέρας θα είναι σε θέση να του δείξει τον τρόπο μέσα από το δικό του παράδειγμα. Θα είναι θαυμάσιο αν ο γιος  μάθει για τις γυναίκες, μέσα από όσα όμορφα κάνει ο πατέρας του . Όχι από φίλους, όχι από το διαδίκτυο, αλλά από τον πατέρα  του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πάρτε το γιο σας μαζί σας για να αγοράσετε λουλούδια για τη μαμά. Πηγαίνετε στο κατάστημα μαζί και μιλήστε ευγενικά με την ταμεία, έτσι ώστε το παιδί να μην διστάζει να επικοινωνεί με άγνωστες γυναίκες.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 4

Αυτό το σημείο είναι η συνέχεια του προηγούμενου. Αφήστε το γιο σας να μάθει για αυτό το πανίσχυρο συναίσθημα μέσα από ανδρικές συζητήσεις όταν θα έρθει η ώρα. Για έναν έφηβο, θα είναι ένα πολύτιμο δώρο αν ο πατέρας του μιλήσει για την πρώτη του αγάπη και τα πρώτα του ραντεβού. Θα πρέπει να του εξηγήσει ότι δεν πρέπει να βιαστεί, γιατί είναι καλύτερο να περιμένει το σωστό κοpίτσι που θα ανάψει τη σπίθα στην ψυχή του. Τέτοιες συζητήσεις θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για να χτιστεί μια αμοιβαία εμπιστοσύνη.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 5

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 6

Ένας πατέρας είναι ο μόνος που μπορεί να διδάξει σωστά στον γιο του πώς να είναι ισχυρός και σταθερός, πώς να στέκεται στα πόδια του και τι είναι λάθος και τι σωστό. Μπορεί να τον διδάξει να εντοπίζει πότε αξίζει να ενεργεί, ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και πότε είναι καλύτερο να μη δίνει σημασία στις προκλήσεις και να φεύγει ήρεμα.

Πρέπει να εξηγήσει στο γιο του και να του δείξει με το παράδειγμά του, ότι η καλοσύνη δεν είναι μια αδυναμία.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 7

Δεν χρειάζεται καν να κάνετε κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτό. Απλά να είστε εκεί δίπλα του πάντα και να του μιλήσετε. Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει μόνο η μαμά με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της, αλλά και ένα άλλο άτομο με διαφορετική προσέγγιση. Φυσικά, όταν πρόκειται για την ανατροφή, οι γονείς πρέπει να στηρίζουν τις ίδιες θέσεις. Αλλά όσον αφορά τη γνώμη του κόσμου, η φιλοσοφία τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Με τη βοήθεια του πατέρα, το παιδί θα δει ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για τα ίδια πράγματα, μαθαίνοντας έτσι  να αναλύει και να διαμορφώνει τη δική του άποψη για το κάθε τι.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 8

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 9

Όλα ξεκινούν όταν είναι ακόμα μωρό. Ωστόσο, ακόμη και ως την ηλικία των 6 μηνών, μπορεί να αισθανθεί τη διαφορά μεταξύ γυναικείων και ανδρικών εκδηλώσεων αγάπης. Σε αντίθεση με τις μητέρες που χαϊδεύουν, οι πατέρες προτιμούν τα ενεργά παιχνίδια με έναν «αρρενωπό χαρακτήρα», όπως το τράβηγμα ή το κτύπημα. Οι μητέρες συνήθως φρικάρουν με όλα αυτά, αλλά το παιδί λαμβάνει μια πληθώρα οπτικών κι ακουστικών ερεθισμάτων, που γι’ αυτό είναι μια νέα εμπειρία σχετικά με τον δικό του χώρο και χρόνο.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 10

Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν οι άντρες που στις περισσότερες γυναίκες μοιάζουν με μαγεία. Για παράδειγμα, όταν βάζουν μια φωτιά, όταν χτυπούν με σφυριά τα καρφιά, ή όταν επισκευάζουν ένα αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν το παιδί σας είναι 100% “παιδί της πόλης”, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ικανότητα να ανάψει μόνο του μια φωτιά, θα είναι χρήσιμη για τον ίδιο στο μέλλον – τουλάχιστον για το άναμμα μιας ψησταριάς. Σε κάθε ομάδα, οι δεξιότητες που περιγράφονται παραπάνω θα προσθέσουν 100 πόντους στη φήμη του γιου σας.

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 11

8 Μυστικά που κάθε πατέρας θα έπρεπε να διδάξει στον γιο του - Εικόνα 12

Φυσικά, πρόκειται για το δέσιμο μιας γραβάτας, το ξύρισμα και το σιδέρωμα ενός πουκάμισου. Βέβαια, τώρα πια την απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να τη βρει ένα παιδί και στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν μπορείτε παρά να παραδεχτείτε ότι θα είναι πολύ καλύτερα αν το μάθει αυτό από τον πατέρα του. Και ναι, είναι ο πατέρας και κανένας άλλος αυτός που μπορεί να αποδείξει στο γιο του, ότι οι άνδρες μπορούν επίσης να μαγειρεύουν. Καλά όχι και τα πιο περίπλοκα φαγητά, αλλά έστω για να μην πεθάνει της πείνας.

Πηγή:  diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα