Ινδή έφτιαξε εσώpουχο με κλειδαριά, GPS και κάμερα για να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς

Advertisement
Ινδή έφτιαξε εσώpουχο με κλειδαριά, GPS και κάμερα για να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς
Advertisement

Μία κοπέλα από την Ινδία έχει φτιάξει ένα ανθεκτικό εσώpουχο που διαθέτει κλειδαριά, GPS το οποίο είναι συνδεδεμένο με την αστυνομία και μια βιντεοκάμερα για να καταγράψει το πρόσωπο του πιθανού βιαστή.

Η Seenu Kumari, η οποία γεννήθηκε στο Farrukhabad της Uttar Pradesh, δαπάνησε λιγότερες από 50 λίρες για τη δημιουργία ενός εσωpούχου που διαθέτει ένα κουμπί κλήσης έκτακτης ανάγκης και μια κλειδαριά.

Το ροζ εσώpουχο, το οποίο η έφηβη ελπίζει να διαθέσει στην αγορά, είναι τόσο ανθεκτικό που δεν μπορεί να κοπεί με μαχαίρι.

Η σeξουαλική κακοποίηση δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στο Uttar Pradesh, αφού οι γυναίκες δέχονται συχνά επιθέσεις στο δρόμο.

Η Kumari  είπε: “Έχω βάλει μια έξυπνη κλειδαριά που δεν ανοίγει μέχρι να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης. Έχω επίσης εγκαταστήσει μια ηλεκτρονική συσκευή που είναι εξοπλισμένη με GPS.”

Ινδή έφτιαξε εσώρουχο με κλειδαριά, GPS και κάμερα για να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς - Εικόνα 2

“Όταν κάποιος προσπαθήσει να ενοχλήσει μια γυναίκα, αυτή η συσκευή θα στείλει μηνύματα σε συγγενείς της αλλά και στην αστυνομία.”

“Ο αστυνομικός θα μπορέσει να φθάσει στη σκηνή του εγκλήματος χάρη στο GPS και να αποτρέψει το βιασμό.”

Έχει επίσης εγκαταστήσει μία κάμερα ώστε να μπορεί να καταγράψει και να αποθηκεύσει την ταυτότητα του ενόχου.

Ινδή έφτιαξε εσώρουχο με κλειδαριά, GPS και κάμερα για να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς - Εικόνα 3

Η έφηβη πρόσθεσε: “Δεν χρειάζεται οι γυναίκες να φορούν πάντα αυτό το εσώpουχο. Μπορούν να το φορούν όταν ταξιδεύουν μόνες τους ή όταν βρίσκονται σε μη ασφαλή χώρο.”

“Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αποφύγουν τους πονηρούς άνδρες που ίσως να προσπαθούσαν να παραβιάσουν την αξιοπρέπειά τους.”

Ινδή έφτιαξε εσώρουχο με κλειδαριά, GPS και κάμερα για να προστατεύσει τις γυναίκες από βιασμούς - Εικόνα 4

Αν μια γυναίκα δεχθεί επίθεση και φοράει αυτό το εσώpουχο, μπορεί να πιέσει ένα κουμπί στη συσκευή, το οποίο θα καλέσει έναν προκαθορισμένο αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Το πρωτότυπο εσώpουχο έχει σταλεί στο Εθνικό Ίδρυμα Καινοτομίας στην Allahabad για να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η δημιουργός του είπε: “Αν χρησιμοποιήσουμε καλύτερη ποιότητα υφάσματος και εξοπλισμού, θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί και να διατεθεί στην αγορά.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα