Η Γυναίκα που ζει στο 1940: Έχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση.

Advertisement
Η Γυναίκα που ζει στο 1940: Έχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση.
Advertisement

Πλένει σε σκάφη με νιφάδες σαπουνιού, δεν έχει αυτοκίνητο, τηλεόραση και υπολογιστή. Το μόνο που της λείπει είναι ένας σύντροφος, μια και, όπως αποκαλύπτει, αυτοί που θα ήθελαν να «ζήσουν» μαζί της στο 1940 είναι 90 χρονών ή έχουν πεθάνει.

Ο χρόνος για την 41χρονη Τζόαν Φρανσές έχει σταματήσει κάπου στο 1940. Όπως εξομολογείται, πάντα τη γοήτευε η περίοδος του πολέμου και ένιωθε σαν στο σπίτι της σε μουσεία ιστορίας.

Δεν έχει πλυντήριο, κεντρική θέρμανση, χρησιμοποιεί τουαλέτα που είναι έξω από το σπίτι της, δεν βλέπει τηλεόραση και πηγαίνει στη δουλειά της με ποδήλατο.

Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα1

«Κάθε πρωί κατεβαίνω από το δωμάτιό μου και αδειάζω το δοχείο νυκτός στην τουαλέτα, που είναι έξω από το σπίτι. Ο κόσμος νομίζει πως είναι δύσκολο αλλά δεν είναι- το συνηθίζεις», δηλώνει.

Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα2

«Οι γείτονες στο North Lincolnshire κατάλαβαν πως μιλούσα σοβαρά όταν, μετακομίζοντας στο σπίτι, ‘ξήλωσα’ την κουζίνα και το μπάνιο. Μα πώς μπορούσα να έχω το 1939 τόσο μοντέρνα κουζίνα- και τζακούζι;» αναρωτιέται η Τζόαν που ξόδεψε δέκα χρόνια από τη ζωή της για να φτιάξει το σπίτι ρεπλίκα που ζει.

Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα3

«Θα ήθελα να γνωρίσω κάποιον», λέει, «δεν είχα πολλούς συντρόφους αλλά ξέρω πως είμαι καινοτόμος και είναι δύσκολο να ζήσει κάποιος μαζί μου» και συμπληρώνει:

Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα4

«Θα έφερνα στον άνδρα μου το τσάι του στο τραπεζάκι, μόλις θα γυρνούσε από τη δουλειά, θα του έπλενα και θα του σιδέρωνα. Θα φρόντιζα τα πάντα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι που θα ήθελαν μια τέτοια σύζυγο είτε είναι 90 χρονών είτε έχουν πεθάνει. Ίσως πρέπει να παραδεχτώ πως γεννήθηκα με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση».

Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα5 Γυναίκα που ζει στο 1940: Εχει σπίτι ρεπλίκα, πλένει σε σκάφη και δεν έχει τηλεόραση [εικόνες] - Εικόνα6

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα