Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη

Advertisement
Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη
Advertisement

Μετά τι γιορτές όλοι βλέπουμε στη ζυγαριά και στα ρούχα μας τα αποτελέσματα της εορταστικής κραιπάλης. Εάν έχετε πάρει κι εσείς μερικά επιπλέον κιλά, τότε αυτό το πρωινό θα μπορούσε να σας ωφελήσει σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη.Συγκεκριμένα η έρευνα του CSIRO, προτείνει να τρώτε αυγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος. 

Αν αυξήσετε την κατανάλωση πρωτεϊνών μεταξύ 25 και 30 γραμμαρίων στο πρωινό σας γεύμα, θα αποφύγετε την έντονη επιθυμία για φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη μελέτη, το κλειδί της απώλειας βάρους είναι η ομοιόμορφη κατανομή της πρωτεΐνης. Οι Αυστραλοί λαμβάνουν περισσότερες πρωτεΐνες το βράδυ κι αυτό είναι μια βασική αιτία τη αύξησης του βάρους τους.

Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη - Εικόνα 1

Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη - Εικόνα 2Οι γυναίκες τρώνε 14 γραμμάρια λιγότερη πρωτεΐνη, ενώ οι άνδρες τρώνε λιγότερα από 10 γραμμάρια από τη συνιστώμενη ποσότητα. Οι γυναίκες ηλικίας 19 έως 70 ετών πρέπει να τρώνε περίπου 79 γραμμάρια πρωτεΐνης ημερησίως, ενώ οι άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας θα πρέπει να τρώνε περίπου 107 γραμμάρια. Οι ακριβείς μετρήσεις καθορίζονται από το σωματικό βάρος.

Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη - Εικόνα 3

Με τα αυγά και το μπέικον να είναι ένα αγαπημένο πρωινό για πολλά αυστραλιανά νοικοκυριά, οι οδηγίες είναι σαφείς. Δύο αυγά που έχουν περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, 35 γραμμάρια τυριού που έχουν περίπου 9 γραμμάρια πρωτεΐνης και ένα φλιτζάνι γάλα που έχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποτελούν το καλύτερο πρωινό.

Φάτε αβγά με μπέικον κάθε πρωί για να χάσετε το περιττό βάρος σας, λέει νέα μελέτη - Εικόνα 4

Το γρήγορο φαγητό, τα κέικ και τα μπισκότα αποτελούν το ένα τρίτο της πρόσληψης πρωτεϊνών από τους Αυστραλούς. Πρόκειται για ανθυγιεινές τροφές και θα ήταν καλύτερα να προτιμήσουν  να παίρνουν την πρωτεΐνη τους από πηγές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και των αυγών.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα