Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση

Advertisement
Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση
Advertisement

Για πάνω από 51 χρόνια, ο 70χρονος ελέφαντας Γκαχράζ που ανήκε στη βασιλική οικογένεια του Αούντ στην περιοχή Σατάρα της Μαχαράστρα στην Ινδία, εκτελούσε τα καθήκοντά του σαν ελέφαντας ναού, όπου οι ντόπιοι τον έβλεπαν σαν εικόνα λατρείας, καθώς έπαιζε σημαντικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις και ιερατικές πομπές.

Την περασμένη εβδομάδα, η ιστορία αυτού του υπέροχου ελέφαντα εξελίχθηκε προς το καλύτερο! Ο Γκαχράζ, το όνομα του οποίου μεταφράζεται σε «Βασιλιάς των Ελεφάντων», τελικά αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του και ανατέθηκε στη ΜΚΟ διάσωσης και αποκατάστασης άγριας ζωής Wildlife SOS, ώστε να έχει ιατρική περίθαλψη και φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η κακομεταχείρισή του έγινε γνωστή μέσα από μια εκστρατεία της PETA και υπήρξαν χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους από όλον τον κόσμο που νοιάζονται για τα ζώα, κάνοντας έκκληση για τη σωτηρία του.

Η ιατρική εξέταση αποκάλυψε ότι ο Γκαχράζ χρειαζόταν ιατρική φροντίδα για το απόστημα στο νύχι του ποδιού του, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει στο κόκκαλο, εκτός από τα αποστήματα που είχε στο ισχίο, ενώ τα πέλματα των ποδιών του είχαν υποστεί σοβαρό εκφυλισμό. Έτσι θα πρέπει να ζήσει κάτω από ιατρική φροντίδα μόνιμα στο Κέντρο Διατήρησης και Φροντίδας Ελέγχου των Άγριων Ζώων της Wildlife SOS, στη Ματούρα της Ούταρ Πραντές.

Η βασιλική οικογένεια του Αούντ τον αποχαιρέτησε θερμά. Οι ντόπιοι χωρικοί, ωστόσο, ήταν θυμωμένοι και εχθρικοί, καθώς ο Γκαχράζ προετοιμαζόταν να φύγει. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς συγκεντρώθηκε και άρχισαν να απειλούν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η βοήθεια μεγάλης αστυνομικής δύναμης για να εξασφαλιστεί η προστασία της ομάδας διάσωσης.

Τελικά ο ελέφαντας τοποθετήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο ειδικό για ελέφαντες, το μοναδικό ασθενοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για ελέφαντες στην Ινδία. Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα ταξίδι 1.500 χιλιομέτρων, μαζί με έμπειρους κτηνιάτρους, παραϊατρικούς, φροντιστές ελεφάντων και μελών της ομάδας διάσωσης, για το νέο του σπίτι.

Καθώς το Ασθενοφόρο έφτασε στο Κέντρο Διατήρησης και Φροντίδας Ελέγχου των Άγριων Ζώων, ο Γκαχράζ πρώτα δοκίμασε με προσοχή το έδαφος με την προβοσκίδα, πριν βγάλει απαλά το πόδι του από το όχημα και αρχίσει να περπατά χωρίς αλυσίδες στα πόδια του για πρώτη φορά. Εδώ δε θα αναγκαστεί να δουλέψει ποτέ ξανά σε ναό ή να χρησιμοποιείται σε τελετές!

Ο Γκαχράζ μπορεί τώρα να περνά την ημέρα του χαλαρώνοντας και μαζεύοντας φρέσκα φρούτα και πρασινάδα, ενώ θα μπορεί να χαίρεται την προσωπική του πισίνα, καθώς και να απολαμβάνει το μπάνιο άμμου του. Οι κτηνίατροι άρχισαν να τον θεραπεύουν με καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για τα αποστήματά του, παρέχοντάς του ειδική διατροφή μαζί με συμπληρώματα διατροφής, για να ανακτήσει τη δύναμή του.

Ο Γκαχράζ στο Αούντ. πριν από τη διάσωσή του

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 1

Facebook

Η ζωή δεν ήταν καλή για αυτό το υπέροχο πλάσμα

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 2

Facebook

Ο γηραιός ελέφαντας έχει ένα σοβαρό απόστημα στο νύχι, στο δεξί μπροστινό και αριστερό πίσω πόδι, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 3

Facebook

Ο όχλος συγκεντρώθηκε γύρω από το ασθενοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για ελέφαντες, στο Αούντ

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 4

Facebook

Ο Γκαχράζ εισέρχεται στο ασθενοφόρο

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 5

Facebook

Το προσωπικό της ΜΚΟ διάσωσης και αποκατάστασης άγριας ζωής Wildlife SOS, περιμένει με ανυπομονησία την άφιξη του Γκαχράζ

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 6

Facebook

«Καλωσόρισες στην οικογένεια της SOS Wildlife, Γκαχράζ»

Ο 70χρονος ελέφαντας κάνει τα πρώτα βήματα ελευθερίας στο Κέντρο Διατήρησης και Φροντίδας Ελέγχου των Άγριων Ζώων στη Ματούρα

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 7

Facebook

Ο Γκαχράζ κάνει το πρώτο του λουτρό άμμου στη νέα του κατοικία

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση - Εικόνα 8

Facebook

Δείτε το ταξίδι διάσωσης του Γκαχράζ, στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα