10 λόγοι που τα Γιάννενα αρέσουν στους φοιτητές

Advertisement
10 λόγοι που τα Γιάννενα αρέσουν στους φοιτητές
Advertisement

Αγαπητέ μελλοντικέ φοιτητή, δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά έρχεται η ώρα σου. Σε λίγο καιρό τελειώνει το βασανιστήριο σου και θα αρχίσουν τα όνειρα για την φοιτητική ζωή (όχι ότι δεν έχεις ξεκινήσει από τώρα..).

Λοιπόν, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, μας αρέσουν τα Γιάννενα…

Αρχικά (επειδή αυτό το άρθρο θα το διαβάσει και η μαμά μου), ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

  1. …γιατί η πόλη συνδυάζει τις ανέσεις της μεγαλούπολης και την ηρεμία της επαρχίας. Τα πάντα βρίσκονται στο κέντρο, οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και γι ‘ αυτό δεν θα φας τα λεφτά και τα νιάτα σου στα αστικά, πέρα από τη σχολή δεν θα τα χρειαστείς. Εκτός βέβαια αν μένεις εκτός πόλης, τότε καλέ μου… όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς!
  2. . …γιατί στο πανεπιστήμιο, θα βρεις μια από τις καλύτερες βιβλιοθήκες. Νομίζεις πως δεν είναι και τόσο σημαντικό; Κάτσε να έρθει η εξεταστική και θα σου πω εγώ!
  3.  …γιατί στα Γιάννενα βρέχει μια φορά, ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο! Οκ, μπορεί να γίνεις παπί για 6 μήνες όμως θα τα ξεχάσεις όλα, με την πρώτη λιακάδα! Την Άνοιξη λοιπόν, ξεχνάμε σχολή, μητέρα, σπίτι, πατρίδα και τρέχουμε όλοι για φωτοσύνθεση. Λίμνη, θεατράκι, Ιτς καλέ, Καλλάρη, Ναυτάκια είναι οι μαγικές λέξεις.
  4.  …γιατί μπορεί να μην έχουμε παραλίες εδώ, όμως μπορείς να πεταχτείς Σύβοτα, Λευκάδα, Πρέβεζα και όπου αλλού βαστάς!!
  5.  …γιατί θα μαθαίνουμε νέες γλώσσες. Τζες(=αυτός), γκασμάς(= ο άσχετος), παντζιάρ(= ο ψεύτης), α μο! (= βιάσου μωρέ!) και άλλα πολλά, γι αυτό πάρε λεξικό.
  6.  Ποια λίμνη και ποιο πανεπιστήμιο;;; Είμαστε στην Ήπειρο και στο αίμα τους κυλάει τσίπουρο! Κάθε 20 βήματα τσουπ και ένα τσιπουράδικο. Αν δεν ξέρεις από δαύτα, μην ανησυχείς… θα μάθεις διότι κανένας δεν τους ξεφεύγει!
  7.  Κύριοι την προσοχή σας παρακαλώ. Έχετε υπόψη σας οτι εδώ το είδος σας είναι υπό εξαφάνιση! Ναι, σίγουρα τώρα μερικοί, μερικοί χαμογελάνε πονηρά…
  8.  …γιατί διοργανώνουν συχνά και καλά φεστιβάλ, για όλα τα γούστα. Ειδικά την Άνοιξη έχει συναυλίες και πάρτι στη λίμνη.
  9.  …γιατί οι σύλλογοι του πανεπιστημίου, μας βοηθάνε να ασχοληθούμε με τα χόμπι μας, όπως: Μου.Συ.Π.Ι (Μουσική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Φω.Σ.Π.Ι (Φωτογραφικός Σύλλογος), Ρα.Σ.Π.Ι( Ραδιοφωνικός Σύλλογος) κ.α
  10.  Τέλος, γιατί δεν μένει κανένας παραπονεμένος. Αν είσαι του καψουροστίλ για σένα έχει φτιαχτεί η Δωδώνης. Metalας; Ηiphop και τα σχετικά; Παιδιά μου, οι σύλλογοι σας περιμένουν. Αν είσαι ο χύμας, σου έχω μέρη να λιαστείς και να δημιουργήσεις με την κιθάρα σου. Αθλητής; Έχουμε και τους ανάλογους συλλόγους. Σινεφίλ; Εκτός ότι έχουμε ΚΑΙ Odeon, το πανεπιστήμιο οργανώνει βραδιές κινηματογράφου.

Πηγή: mycampus.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα