11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες

Advertisement
11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες
Advertisement

Οι γενετικές μεταλλάξεις είναι τόσο περίπλοκες που μερικές φορές δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα γονίδια και ο τρόπος με τον οποίο αυτά δυσλειτουργούν κάνουν κάποιους ανθρώπους να φαίνονται ακόμη πιο μοναδικοί. Εμείς βρήκαμε 11 γενετικές ανωμαλίες που κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται πανέμορφοι κι ελκυστικοί.

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 1

Λεύκη

🌴🌻 californication

A post shared by ♔Winnie Harlow♔ (@winnieharlow) on Apr 24, 2017 at 8:54am PDT

Η λεύκη προκαλεί απώλεια του χρώματος του δέρματος, των μαλλιών, ακόμη και των νυχιών. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, αλλά μπορεί να γίνει λίγο πιο ήπια. Η Winnie Harlow, που απεικονίζεται παραπάνω, είναι ένα μοντέλο που έχει λεύκη. Είναι γνωστή για τα λευκά “μπαλώματα” στο δέρμα της και είναι υπερήφανη για αυτά. Ένα από τα πιο γνωστά κρούσματα λεύκης είναι εκείνη του Michael Jackson, ο οποίος έχασε το 100% του χρώματός του.

Δίδυμα που μοιάζουν σαν αδέρφια

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 2

Ανεξάρτητα από το πόσο παράξενο μπορεί να ακούγεται, αυτά τα 2 κορίτσια είναι πανομοιότυπα δίδυμα. Η γενετική ιδιαιτερότητα πίσω από αυτή τη μετάλλαξη είναι πολύ περίπλοκη. Ωστόσο, μπορεί να κάνει παιδιά του ίδιου αμνιακού σάκου να φαίνονται τελείως διαφορετικά. Φανταστείτε την έκπληξη των γονέων όταν είδαν τα μωρά τους για πρώτη φορά!

Μελανογένεση

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 3

Αν έχετε δει μια τούφα λευκών μαλλιών σε νεογέννητα και ενήλικες , τότε το πιθανό είναι  να έχουν μελανογένεση. Αυτή είναι μια σπάνια γενετική κατάσταση όπου από ένα άτομο λείπουν κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Προκαλεί ένα λευκό κομμάτι δέρματος που εμφανίζεται (κυρίως στο μέτωπο) μαζί με λευκά μαλλιά. Μοιάζει ασυνήθιστο και μαγικό, σαν να βγήκε κάποιος από μια φανταστική ιστορία ή από ένα παραμύθι.

Αλβινισμός, αλμπινισμός ή αλφισμός

📷 ・・・ A V A || KYLIE SOUTHWOOD PHOTOGRAPHY @theavaclarkedotcom ❤️ pic from our LA shoot with photographers @kyliesouthwoodphotography @lillykphotography and @maitilson • Photo @kyliesouthwoodphotography • HMUA @shelbynicolegeorge • Wearing @forever21 • #Repost #la #california #photography #headshots #thathair #thoseeyes #her #avaclarke

A post shared by AVA CLARKE (@theavaclarkedotcom) on Sep 17, 2017 at 4:42pm PDT

Αυτό είναι ίσως το πιο γνωστό σύνδρομο στον κόσμο. Ο αλμπινισμός πλήττει τους ανθρώπους όλων των φυλετικών ομάδων. Οι Αλμπίνοι όχι μόνο φαίνονται διαφορετικοί, αλλά έχουν επίσης ένα σύνολο διαφορετικών προβλημάτων υγείας όπως κώφωση, εξασθένιση της όρασης κ.λ.π. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως η Αφρική, οι αλμπίνοι αντιμετωπίζουν καθημερινά απειλητικές για τη ζωή τους συνθήκες. Μερικοί αφρικανικοί λαοί πιστεύουν ότι, αν συλληφθούν, τα μέρη του σώματος τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγεία για να φέρουν τύχη κι ευημερία. Μερικές φορές η μοναδική εμφάνιση των αλμπίνων μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση επάνω τους.

Σύνδρομο Waardenburg

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 4

Το σύνδρομο Waardenburg είναι μια μετάλλαξη στα ανθρώπινα γονίδια που έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να έχει μπλε μάτια και κώφωση. Δεν είναι πάντα ευχάριστες οι γενετικές διαταραχές που χαρίζουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση. Όπως μπορείτε να δείτε, το σύνδρομο Waardenburg είναι ένα από αυτά.

Διπλές βλεφαρίδες

#heterochromia #Distichiasis #eye #blueeyes #eyesarethewindowtothesoul #photographerslife #photography #eyephotography #photographer #creativesoulphotography

A post shared by Creative Soul Photography (@creative_soul_photography1321) on Nov 16, 2017 at 5:08am PST

Η Elizabeth Taylor, μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς στον κόσμο, είχε διπλές βλεφαρίδες. Αυτό το χαρακτηριστικό που έκανε τα μάτια της να φαίνονται πιο ελκυστικά, είναι μια γενετική μετάλλαξη που ονομάζεται distichiasis. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή τη μετάλλαξη και δυστυχώς δε φαίνονται πάντα τόσο ωραίες οι βλεφαρίδες, γιατί μπορεί να είναι άνισες, και να πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά.

 Ετεροχρωμία της ίριδας ή πολλαπλά χρώματα στα μάτια

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 5

Εάν φίλοι σας ή μέλη της οικογένειάς σας, έχουν διαφορετικό χρώμα σε κάθε μάτι ή πολλαπλά χρώματα, τότε έχουν ετεροχρωμία της ίριδας. Αυτή η μετάλλαξη κάνει τα μάτια να έχουν διαφορετικά χρώματα ή ο χρωματισμός να είναι αραιός στην ίριδα. Φανταστείτε να έχετε ένα μπλε και ένα καφέ μάτι ,υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό από αυτό;

 Γιγαντισμός

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 6

Αυτή είναι πιθανώς η πιο απίθανη μετάλλαξη και δεν μπορεί να θεωρηθεί όμορφη. Ο γιγαντισμός, ειδικά στις χειρότερες μορφές του, είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που προκαλεί πολλές ασθένειες μέχρι και πρόωρο θάνατο. Αλλά υπάρχει το θετικό παράδειγμα της Elisany da Cruz Silva. Αυτό το κοpίτσι από τη Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι είχε όγκο υπόφυσης, έχει ύψος 2,10 μέτρα και μάλιστα έγινε μοντέλο. Ευτυχώς, ο όγκος αφαιρέθηκε εγκαίρως και η Elisany σταμάτησε να ψηλώνει κι άλλο.

Θεληματικό πηγούνι

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 7

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα θεληματικό πηγούνι δείχνει έναν ισχυρό χαρακτήρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης ένωσης των οστών του πηγουνιού κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός εμβρύου. Απλά, ένα γονίδιο που βοηθά τα οστά να συγχωνευθούν λείπει σε αυτό το έμβρυο. Την επόμενη φορά που λέτε ότι κάποιος έχει ένα κανονικό πηγούνι, σκεφτείτε πόσο ατυχής είναι να μην έχει αυτό το γονίδιο.

Κόκκινα μαλλιά σε άτομα αφρικανικής καταγωγής

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 8

Ο αλμπινισμός που προαναφέραμε, καθώς και η μετάλλαξη στο γονίδιο MC1R που κληρονομείται από γονείς ή και παππούδες διαφορετικής εθνικότητας, μπορεί να κάνει ανθρώπους αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής να έχουν κόκκινα μαλλιά, φακίδες ή μπλε μάτια. Οι αυστραλιανοί αφρικανοί είχαν μια παρόμοια μετάλλαξη για εκατοντάδες χρόνια.

Ο οφθαλμικός αλμπινισμός

11 πανέμορφα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες - Εικόνα 9

Ο οφθαλμικός αλμπινισμός, μια σπάνια γενετική κατάσταση, επηρεάζει μόνο τα μάτια, προκαλώντας την εξαφάνιση της χρωστικής από την ίριδα. Όταν βλέπουμε παιδιά από μια οικογένεια με σκούρα μάτια να έχει μπλε ή πράσινα μάτια, είναι πιθανότατα οφθαλμικοί αλμπίνοι. Αυτή είναι μια μετάλλαξη που αν έχετε καστανά μάτια, μπορείτε να ονειρευτείτε ότι μπορεί να κάνετε ένα παιδί με μπλε ή πράσινα μάτια!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα