Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει

Advertisement
Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει
Advertisement

Ο δεσμός μεταξύ μητέρας και γιου είναι πάντα ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς στον κόσμο. Για αυτό στο δίδυμο μητέρα-γιος από τη Βοστώνη, ο δεσμός τους έγινε ισχυρότερος με τη βοήθεια ενός μόνο γράμματος. Ο David Hernandez φροντίζει τη μητέρα του, Elva, για όλη του τη ζωή. Η ζωή της Elva είχε πολλά σκαμπανεβάσματα όμως μεγάλωσε εκείνον και τα αδέλφια του χωρίς κανένα παράπονο.

Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει - Εικόνα 1

 

Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει - Εικόνα 2©Facebook | David Hernandez

Όπως εξήγησε σε μια ανάρτησή της στο Facebook, εργαζόταν σκληρά από τα νεανικά της χρόνια και ήταν πάντα δίπλα στο σύζυγο και τα παιδιά της.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνεται όλο και πιο αδύναμη μέρα με τη μέρα.

Η Elva πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής της. Καθημερινά γίνεται όλο και πιο αδύναμη και έφτασε πια στο σημείο φέτος να χρειάζεται συχνές θεραπείες αιμοκάθαρσης για να ζήσει.

Ο Hernandez εξήγησε ότι μισεί να βλέπει τη μητέρα του σε αυτή την κατάσταση, να την καταβάλλει δηλαδή η ασθένεια μέρα με τη μέρα. “Αυτή δεν είναι η μητέρα μου,” έγραψε.

Έτσι αποφάσισε να της δώσει το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει- το δώρο της ζωής.

Ο Hernandez ανακάλυψε αυτό το φθινόπωρο ότι είναι συμβατός δότης οργάνων για την Elva. Ήθελε να δει τη μητέρα του να καμαρώνει τα εγγόνια της και θα έκανε τα πάντα για να το πετύχει.

Ήταν μια εύκολη απόφαση γι’ αυτόν. Την ημέρα των ευχαριστιών, αποφάσισε να την ενημερώσει ότι θα δωρίσει ένα από τα υγιή νεφρά του για να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει μια υγιή ζωή και να καμαρώσει την επόμενη γενιά της οικογένειάς της.

Ο Hernandez αποφάσισε να εκπλήξει την Elva με τα νέα, δίνοντάς της ένα απλό γράμμα.

Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει - Εικόνα 3©Facebook Video Screenshot | David HernandezΜητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει - Εικόνα 4©Facebook Video Screenshot | David Hernandez

Με την οικογένεια να καταγράφει την αντίδρασή της, η Elva ανοίγει το γράμμα και, όταν μαθαίνει περί τίνος πρόκειται, αμέσως ξεσπά σε δάκρυα. Εκτυπώνοντας από κάτω μια εικόνα των νεφρών του, ο Hernandez της αποκάλυψε ότι ήταν συμβατός και ότι σχεδίαζε να δωρίσει ένα από τα νεφρά του για να αλλάξει τη ζωή τους.

“Ούτε μία στο εκατομμύριο,” είπε στην CBS Boston αφότου έγινε viral το βίντεό της, “δεν πίστευα ότι ο γιος μου θα μου έδινε το νεφρό του.”

Μητέρα πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια και ο γιος της παίρνει την απόφαση να της δώσει το νεφρό του για να τη σώσει - Εικόνα 5©Facebook Video Screenshot | David Hernandez

Δεν είναι μια μικρή πράξη καλοσύνης για τον Hernandez, ο οποίος θα πρέπει να υποβληθεί σε μία σοβαρή χειρουργική επέμβαση και θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο κρεβάτι μέχρι να ανακάμψει. Γι’ αυτόν είναι αυτονόητη η κίνηση αυτή.

“Αυτή η γυναίκα έδωσε τα πάντα για μας,” έγραψε ο Hernandez. “Έτσι, ήρθε η ώρα να της δείξουμε κι εμείς την ευγνωμοσύνη μας.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement