Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της

Advertisement
Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της
Advertisement

Μια μάνα από τη Φλόριντα καταδικάστηκε για τρίτη φορά για την άγρια ​​κακοποίηση και το θάνατο του παιδιού της, μια περίπτωση που αναστάτωσε το Μαϊάμι πριν από δυο δεκαετίες. Οι δικαστές διαπίστωσαν την Τετάρτη ότι η 56χρονη Ana Maria Cardona ήταν ένοχη για δολοφονία και άσχημη κακοποίηση ανηλίκου αφού δολοφόνησε τον 3 ετών γιο της, τον Lazaro Figueroa, του οποίου το σκελετωμένο σώμα βρέθηκε κρυμμένο σε θάμνους στο Μαϊάμι Μπιτς το Νοέμβριο του 1990.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 1Το αγόpι κακοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του και βρέθηκε υποσιτισμένο, ενώ ζύγιζε μόλις 8 κιλά.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 2

Το σώμα του ήταν γεμάτο τραύματα, μώλωπες και εγκαύματα από τσιγάρα. Το κρανίο του είχε σπάσει και το αριστερό του χέρι ήταν λυγισμένο σε γωνία 90 μοιρών. Ο ιατροδικαστής αποκάλεσε τη ζωή του παιδιού “βασανιστήριο”, σύμφωνα με τη μαρτυρία του στη δίκη.

“Αφού υπέφερε μια συνεχή κακοποίηση από τη μάνα του, ο Lazaro τελικά πέθανε,” δήλωσε ο εισαγγελέας Reid Rubin.

“Ήταν ζήτημα χρόνου να πεθάνει μετά από τόση κακοποίηση,” πρόσθεσε ο Rubin.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 3

Η Cardona καταδικάστηκε σε θάνατο σε προηγούμενες δίκες.

Μετά την πρώτη της δίκη το 1992, η Cardona έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Φλόριντα που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για το θάνατο του δικού της παιδιού.

Αλλά και οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις ακυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα, οδηγώντας την σε αυτήν την τρίτη δίκη.

Ο δικαστής της υπόθεσης Miguel M de la O καταδίκασε αμέσως την Cardona σε ποινή φυλάκισης. Οι εισαγγελείς επέλεξαν για τρίτη φορά να μην επιβάλουν τη θανατική ποινή.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 4

“Δεν νομίζω ότι θα συναντήσεις τον Lazaro στη μετά θάνατον ζωή σου,” δήλωσε στην Cardona κατά τη διάρκεια της δίκης. “Οι πράξεις σου ήταν τερατώδεις.”

“Δεν χωράει το μυαλό μου τα όσα έκανες στον Lazaro τον τελευταίο χρόνο της ζωής του. Τα άγρια ​​ζώα δείχνουν περισσότερη ενσυναίσθηση στους απογόνους τους απ’ όση έδειξες εσύ στο Lazaro.”

Τα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης έδειξαν ότι η Cardona είχε κι άλλα παιδιά, τα οποία όμως δεν κακοποιούσε.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 5

Ο λόγος που υπέφερε ο Lazaro, δήλωσε ο Rubin, ήταν επειδή ο πατέρας του ήταν έμπορος ναρκωτικών ο οποίος δολοφονήθηκε από τους αντιπάλους του – και μετά το θάνατό του, η Cardona έχασε έναν πλούσιο τρόπο ζωής που απολάμβανε μέχρι τότε.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 6

“Έγινε οξύθυμη και καταστροφική και ξεσπούσε σε ένα αθώο μικρό παιδί, το δικό της αγόρι. Και η κακοποίηση γινόταν ολοένα και πιο σκληρή,” ανέφερε ο εισαγγελέας. “Ο Lazaro πέθανε επειδή η μητέρα του δεν τον αγάπησε.” Η Cardona κατέθεσε στη δική της ότι η σύντροφός της, η Olivia Gonzalez, ήταν υπεύθυνη για το θάνατο του Lazaro.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 7

“Δεν σκότωσα τον γιο μου,” είπε στο Ισπανικό δικαστήριο. “Δεν βασάνισα τον γιο μου. Μπορεί να μη με πιστεύετε. Δεν αισθάνεστε τον πόνο μου. Κανείς δεν αγαπούσε το παιδί μου περισσότερο από μένα.”

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 8

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Gonzalez είχε χτυπήσει τον γιο της με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ αφού τον πέταξε έξω από το σπίτι της.

Τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι η Gonzalez και η Cardona έφυγαν για την κεντρική Φλόριντα μετά το θάνατο του παιδιού, και απόλαυσαν ένα ταξίδι στην Disney World πριν από τη σύλληψή τους.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 9

Ο δικηγόρος υπεράσπισής τους, Steve Yermish, είπε στο δικαστήριο: “Υποθέτω ότι είστε εξαγριωμένοι με την Ana Cardona. Και έχετε κάθε δικαίωμα να είστε. Η Ana ήταν μια κακή μητέρα. Μία αποτυχημένη μητέρα.”

“Η άσχημη παιδικής κακοποίησης μπορεί να έχει αποδειχθεί. Όμως η κατηγορία της δολοφονίας δεν έχει αποδειχθεί.”

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 10

H Gonzalez κατηγορήθηκε με 14 χρόνια φυλάκισης για το ρόλο της στην κακομεταχείριση του Lazaro όταν ζούσε με την Cardona.

Μάνα καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 3 ετών γιου της - Εικόνα 11

Η Cardona είπε στους ανακριτές μετά τη σύλληψή της ότι ο Lazaro χτύπησε το κεφάλι του από πέφτοντας από το κρεβάτι και ότι έκρυψε το σώμα του ελπίζοντας να μην χάσει την επιμέλεια των άλλων παιδιών της.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα