Η κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού και των ηθών σε ένα επεξηγηματικό βίντεο

Advertisement
Η κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού και των ηθών σε ένα επεξηγηματικό βίντεο
Advertisement

Το παρακάτω βίντεο φανερώνει γλαφυρά την παρακμή του δυτικού πολιτισμού και των ηθών αφού ο ναρκισσισμός, οι ηδονές και η ανηθικότητα αντί για ελαττώματα θεωρούνται προτερήματα στη σύγχρονη κοινωνία.
Έτσι, πλέον οι δυτικές κοινωνίες αδυνατούν να αντιληφθούν τα απλά νοήματα της ζωής. Παλιά το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια ήταν αρκετό και όντως κατάφερνε να δώσει περιόδους ευτυχίας στην πλειονότητα των ανθρώπων.

Η κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού και των ηθών σε ένα επεξηγηματικό βίντεο - Εικόνα 1

Σήμερα, όμως στο πλαίσιο της «προοδευτικότητας» δεν έχει αντίστοιχη απήχηση. Έτσι, προέκυψαν άντρες και γυναίκες εγωκεντρικοί με μηδέν συναισθήματα.

Δεν είναι σκοπός η ολοκλήρωση της προσωπικότητας, αλλά η αυτοπροβολή ενός εαυτού ξένου προς εμάς. Ουδείς ενδιαφέρεται να είναι αυθεντικός διότι δεν του δίνει κανένα κέρδος σεξουαλικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Επιπλέον διάφορα τεχνολιγικά «αξεσουάρ» στην πραγματικότητα τείνουν να μας απομονώνουν από τον κοινωνικό περίγυρο.

Κατα τη δεκαετία του 80′ δεν είχαμε κινητά. Μόνο σταθερό τηλέφωνο. Έπαιρνες τηλέφωνο αυτόν-αυτή που ήθελες και μίλαγες στη σειρά με όλη την οικογένεια μέχρι να φτάσεις στο «στόχο».

Κι όμως κλεινόντουσαν πολύ συχνά ραντεβού στα οποία όλοι ήταν στην ώρα τους και δεν χάνονταν ποτέ.

Τώρα όλοι έχουν facebook, twitter, instagram κινητά τηλέφωνα και βλέπονται ελάχιστα, μιλάνε ουσιαστικά λιγότερο (50 λέξεις το πολύ η όποια επικοινωνία) αργούν στα ραντεβού και έχουν και κινητό μαζί τους για να μη χαθούν.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα