10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης

Advertisement
10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης
Advertisement

Φαίνεται ότι η ομορφιά της γυναικείας εξωτερικής εμφάνισης είναι πολύ υποκειμενική για τους άνδρες. Σε κάποιους αρέσουν οι γυναίκες, άλλοι προτιμούν τα κοpίτσια κι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για τον σωματότυπο, αλλά δίνουν προσοχή σε άλλα πράγματα. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλοί υποσυνείδητοι παράγοντες για τη γυναικεία εμφάνιση, που οι άνδρες παρατηρούν εντελώς ασυνείδητα.

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 1

Διαφορετικές μεταξύ τους έρευνες διεξήχθησαν από επιστήμονες σε πολλές χώρες σε διαφορετικούς χρόνους. Συνολικά, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στις έρευνες αυτές.

Εμείς, συνδυάσαμε όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους επιστήμονες. Θα σας ενημερώσουμε για τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των γυναικών που προσελκύουν τους άνδρες.

1.Φωνή και τρόπος ομιλίας

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 2

Στην αρχή, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που έχουν “θηλυκή” φωνή. Η Marilyn Monroe είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ιδανικής φωνής. Η λιγότερο ελκυστική φωνή είναι μια τρελή φωνή όπως εκείνη της Kim Kardashian και της Ellen Page.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι θηλυκές φωνές συνδέονται με τη νεότητα, που ισοδυναμεί με την ελκυστικότητα. Οι μεγαλύτερες γυναίκες συχνά έχουν τσιριχτές φωνές.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που μιλάνε με παρόμοιο τρόπο με τον δικό τους. Πρόκειται για τον τρόπο που προφέρουν ορισμένες λέξεις και φθόγγους, ο ρυθμός της ομιλίας και άλλες λεπτομέρειες.

2. Ύψος

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 3

Πιθανόν πώς όλοι γνωρίζουν ότι τις περισσότερες φορές οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που είναι πιο κοντές από εκείνους. Η διαφορά ύψους μπορεί να είναι μικρότερη από 18-20 εκατοστά.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άντρες των οποίων το ύψος είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Έτσι, ενώ οι ψηλοί άνδρες προσπαθούν να βρουν πιο κοντά κοpίτσια, οι κοντοί άνδρες ψάχνουν για γυναίκες με παρόμοιο ύψος.

3. Ηλικία

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 4

Συχνά βλέπουμε ζευγάρια όπου οι άνδρες είναι μεγαλύτεροι από τις γυναίκες. Και φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών είναι έτσι. Ωστόσο, υπάρχουν παραδείγματα ζευγαριών όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άνδρες  πριν από τα 20 και μετά από τα 30 προτιμούν γυναίκες από 24 έως 25 ως σεξουαλικούς συντρόφους. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτή την ηλικία μια γυναίκα πιθανότατα θα γίνει μητέρα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν ένας άνδρας ή μια γυναίκα σκέφτονται να κάνουν παιδιά.  Οι άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με γυναίκες ηλικίας 24 έως 26 ετών είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν παιδιά από άλλους άνδρες.

Οι άνδρες ηλικίας άνω των 30 ετών που επιλέγουν μεγαλύτερες γυναίκες από τους ίδιους δεν ταιριάζουν σε αυτή τη θεωρία. Πιθανόν, στην περίπτωση αυτή, να πρέπει να αναζητήσουμε περισσότερους ψυχολογικούς λόγους και κίνητρα. Ή ίσως πρέπει να έχουμε κατά νου το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις ανδρών που επιλέγουν γυναίκες με βάση μόνο ένα κριτήριο ελκυστικότητας.

4.Χρώμα ματιών

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 5

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Tromsø της Νορβηγίας ισχυρίζονται ότι οι άνδρες με μπλε μάτια προτιμούν τις γυναίκες με επίσης μπλε μάτια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα των ματιών του μελλοντικού μωρού βοηθά να καταλάβουμε αν η επιλογή ήταν σωστή.

Οι άνδρες με καστανά και πράσινα μάτια τείνουν να μην προτιμούν τις γυναίκες με μπλε μάτια.

Φυσικά, οι προτιμήσεις των ανδρών με μπλε μάτια φαίνονται αρκετά λογικές. Αλλά, στην πραγματικότητα, ακόμη και αν και οι δύο γονείς έχουν μπλε μάτια, μπορεί να κάνουν ένα μωρό με καστανά μάτια.

5. Μακιγιάζ

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 6

Η έρευνα από το 2014 υποστηρίζει ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που έχουν ελαφρύ μακιγιάζ. Το πιο περίεργο είναι ότι οι γυναίκες δεν να βάφονται πολύ, αλλά νομίζουν ότι οι άνδρες τις προτιμούν πολύ βαμμένες, γι ‘αυτό κι εκείνες βάφονται πολύ..

Έτσι, οι γυναίκες που κάνουν ένα πολύ βαρύ μακιγιάζ μπορεί να αποθήσουν τους άνδρες που προσπαθούν να προσελκύσουν.

6. Αναλογία μέσης και γοφών

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 7

Η γιατρός Cary Fitzgerald, ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα στο Μποφόρ, και οι συνεργάτες της διενήργησαν μια μελέτη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες απομνημονεύουν καλύτερα τις πληροφορίες σχετικά με τις γυναίκες που έχουν μια «ιδανική» αναλογία μέσης-γοφών. Αυτές οι  γυναίκες θεωρούνται οι πιο ελκυστικές.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ιδανική αναλογία μέσης-γοφών είναι περίπου 0,7. Είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε τη δική σας: μετρήστε την περίμετρο της μέσης και των γοφών σας, στη συνέχεια διαιρέστε την περίμετρο της μέσης με την περίμετρο των γοφών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μοντέλα όπως η Kate Moss και η Kelly Brook και ηθοποιοί όπως η Marylin Monroe και η Jessica Alba, έχουν την ιδανική αναλογία μέσης-γοφών, παρά το γεγονός ότι έχουν τελείως διαφορετικά σχήματα σώματος.

7.Το δαχτυλίδι της Ίριδας

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 8

Το χρώμα των ματιών μπορεί να μην είναι πολύ καθαρό, αλλά ο δακτύλιος γύρω από την ίριδα να είναι πολύ έντονος.

Το δαχτυλίδι της ίριδας είναι το σκούρο δαχτυλίδι γύρω από την ίριδα. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα δαχτυλίδια προσελκύουν τους άνδρες περισσότερο. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νεότερες γυναίκες έχουν πιο έντονους δακτυλίους, αλλά ακόμη και οι μεγαλύτερες γυναίκες που εξακολουθούν να έχουν έντονους δακτυλίους είναι πολύ ελκυστικές για τους άνδρες.

8.Χρώμα μαλλιών

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 9

Οι επιστήμονες από τη Γαλλία διεξήγαγαν έρευνες που έδειξαν ποιες γυναίκες επιλέγονται συχνότερα για να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα. Κατέληξαν ότι είναι εκείνες με ξανθά, καστανά ή κόκκινα μαλλιά.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άντρες συνήθως προτιμούν τις ξανθές από τις υπόλοιπες. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι καστανομάλλες και οι γυναίκες με κόκκινα μαλλιά ήταν οι λιγότερο ελκυστικές για τους άνδρες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο χρώμα, αλλά στο πόσο ταιριάζει το χρώμα των μαλλιών με το χρώμα του δέρματος. Έτσι, το χρώμα του δέρματος της πλειοψηφίας των γυναικών με κόκκινα μαλλιά, ήταν το λιγότερο ελκυστικό ανάμεσα σε οκτώ χρωματικούς τύπους δέρματος.

9. Μήκος ποδιών

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 10

Ο κλινικός ψυχολόγος Leon Zeltzer έκανε έρευνα για να καταλάβει ποιο είναι το μήκος των ποδιών που είναι πιο ελκυστικό για τους άνδρες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες με μακρύτερα πόδια.

Στους άνδρες αρέσουν τα πόδια των γυναικών να είναι μακριά σε σχέση με το σώμα. Έτσι, δε χρειάζεται να έχετε υπερβολικά μακριά πόδια για να προσελκύσετε έναν άνδρα. Το μόνο πράγμα που πραγματικά έχει σημασία είναι η αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα.

10.Καμπύλη της μέσης

10 γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σαν μαγνήτης - Εικόνα 11

Η καμπύλη της μέσης είναι ένα ακόμη πρότυπο γυναικείας ομορφιάς που υπάρχει στον αρσενικό εγκέφαλο. Κατά μέσο όρο, η γωνία μεταξύ της πλάτης και των γλουτών πρέπει να είναι περίπου 45,5 °. Αυτή η καμπύλη θεωρείται ότι είναι η πιο ελκυστική για τους άνδρες.

Αυτό συμβαίνει επειδή στο παρελθόν (όπως άλλωστε και τώρα) αυτή η καμπύλη επέτρεπε στις γυναίκες να μην υποφέρουν από ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φυσικά, πολλές έγκυες γυναίκες αισθάνονται πόνους στην πλάτη, αλλά οι γυναίκες που δεν έχουν την “σωστή καμπυλότητα” είναι πιο ευαίσθητες στους πόνους.

Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η εμφάνιση δεν είναι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τους άνδρες. Είναι πολύ σημαντική η εσωτερική ομορφιά και πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε γυναίκα είναι ελκυστική με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Εκτός αυτού, οι μελέτες έδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που διέφεραν ως προς τα γούστα από την πλειονότητα των ανδρών. Έτσι, μη φοβάστε να είστε διαφορετικές και να χρησιμοποιείτε τα πλεονεκτήματά σας με έξυπνο τρόπο.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα