30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα

Advertisement
30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα
Advertisement

Το ταξίδι στα σύνορα με το πουθενά, στη χώρα του Ήλιου του Μεσονυκτίου, των Εσκιμώων Sami, του Βόρειου Σέλλας και του Αη Βασίλη είναι μια εμπειρία μοναδική.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 1

Η Λαπωνία, χώρος συνάντησης ποικίλων φυσικών φαινομένων και πολιτισμών, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τα Χριστούγεννα, αρκεί φυσικά να αντέχετε το τσουχτερό κρύο!

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 2

Η μέση θερμοκρασία στο πιο κρύο μήνα, που είναι ο Ιανουάριος, κυμαίνεται από -11 σε -30°C. Οι λίμνες είναι παγωμένες τουλάχιστον για το μισό χρόνο, από το Νοέμβριο μέχρι το Μάιο, και στη βορειότερη Λαπωνία για τουλάχιστον 7 με 8 μήνες.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 3

Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, η μέση θερμοκρασία είναι + 12-16°C!

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 4

Ο ήλιος εμφανίζεται λίγο το χειμώνα. Στον Αρκτικό Κύκλο δεν ανατέλλει καθόλου στις 21 Δεκεμβρίου, την περίοδο του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Όσο πιο βόρεια κινείται κανείς πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο, τόσο περισσότερο ανήλια χειμερινή περίοδο συναντά.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 5

Στο βορειότερο μέρος της Λαπωνίας, ο ήλιος παραμένει κρυμμένος κάτω από τον ορίζοντα για δύο ολόκληρους μήνες. Το καλοκαίρι, αντίθετα, δε δύει καθόλου για εξίσου μεγάλο διάστημα.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 6

Στην περιοχή, κυρίως επάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, ζουν περισσότεροι τάρανδοι παρά άνθρωποι.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 7

Οι Εσκιμώοι Sami συνιστούν το γηγενή πληθυσμό και αριθμούν περίπου 6.000 άτομα στην περιοχή. Eκτός από το ύψος τους (μόλις 1,50μ. μέσος όρος για τους άνδρες) είναι δύσκολο να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά των Εσκιμώων.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 8

Η διοικητική πρωτεύουσα της Λαπωνίας είναι το Ροβανιέμι με πληθυσμό 34.400 κατοίκων.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 9 Κοντά στο Ροβανιέμι βρίσκεται το χωριό του Άη Βασίλη, ένα θεματικό πάρκο – με κεντρικό θέμα, φυσικά, τον Άγιο Bασίλη.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 10

Εκεί η ατμόσφαιρα είναι μαγική.

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 11

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Άγιο Bασίλη (έχει ώρες γραφείου!) ή, αν δεν προλαβαίνετε, να του αφήσετε ένα γράμμα με τις επιθυμίες σας στα ταχυδρομείο!

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 12

30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 13 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 14 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 15 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 16 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 17 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 1830 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 19 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 20 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 21 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 22 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 23 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 2430 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 25 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 26 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 27 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 28 30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Λαπωνία είναι το πιο μαγικό μέρος για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα - Εικόνα 29

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα