Δεν αξίζει να χάσεις τον άνθρωπο σου για μία απιστία.

Advertisement
Δεν αξίζει να χάσεις τον άνθρωπο σου για μία απιστία.
Advertisement

Λυπάμαι που θα σας ρίξω απ’ το ροζ συννεφάκι, μικροί μου, αλλά τα προγνωστικά λένε ότι πιθανότατα θα απατηθείτε. Δεν απευθύνομαι αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο θεωρώντας τους άντρες συνήθεις ύποπτους, είμαστε κι εμείς εξίσου ένοχες. Δεν ξέρω τον λόγο που είμαστε πλασμένοι έτσι, ατελείς, αχάριστοι, μα είναι η πικρή αλήθεια. Υπέροχα θα ήταν να βρίσκαμε τον μεγάλο έpωτα και να είμαστε πανταχού παρόντες σε μια ευτυχισμένη σχέση. Όνειρα θερινής νυκτός.

Πιο ειλικρινές απ’ το «δε θα σε πληγώσω ποτέ» είναι το «θα προσπαθήσω να επανορθώσω για κάθε φορά που σε πληγώνω». Εκεί εντοπίζω όλη τη δύναμη ψυχής. Κι ίσως λίγο περισσότερο σε αυτόν που συγχωρεί. Ας μην είμαστε μελοδραματικοί, ας μάθουμε να δίνουμε τη βαρύνουσα σημασία στις τυχερές μας στιγμές. Γιατί τι είναι μια απιστία; Μια άτυχη στιγμή. Αυτό το φιλοσοφείς και το απαξιώνεις πριν απατηθείς για να είσαι προετοιμασμένος.

Πριν συμβεί το μοιραίο ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις, τι νιώθεις και τι αξίζει ο άνθρωπος σου. Ένα λάθος δε θα έπρεπε να είναι ικανό να σε φθείρει και να ανατρέψει όλη σου την κοσμοθεωρία. Αν δεν το μάθαινες θα τον αγαπούσες λιγότερο; Κι αν ήσουν εσύ στη θέση του;

Αν δεν έχεις υποκύψει στον πειρασμό δεν έχεις ιδέα με τι ταχύτητα λειτουργούν η καρδιά και το μυαλό σου τη δεδομένη στιγμή. Σε κυριεύει μια απεριόριστη κι ακατανίκητη παρόρμηση που σε πείθει να αδιαφορήσεις για τις συνέπειες γιατί τις εκμηδενίζεις. Στο σημείο αυτό να προειδοποιήσω ότι δεν εκμηδενίζονται ούτε οι συνέπειες ούτε οι τύψεις. Αλλά το αβαντάζ είναι ότι δε συντηρείς απωθημένα.

Προς υπεράσπιση μου δεν επικροτώ την απιστία, πονάει πολύ και το θύμα και το θύτη. Άλλωστε, είμαστε ματαιόδοξα όντα, δεν αντέχει ο οργανισμός μας τη μοιρασιά ούτε για μισή φορά, ούτε για ένα φλερτάκι. Δεν μπορώ, όμως, να παραβλέψω τις μεγάλες αδικίες αυτής της ζωής. Αυτά τα πρώην ζευγάρια που σε ενοχλεί να είναι χωριστά γιατί σε είχαν πείσει ότι υπάρχει το «για πάντα». Φύσει ρομαντική θέλω ακόμη να πιστεύω ότι υπάρχει το άλλο μας μισό, αλλά δε μας έχει πει κανείς ότι θα είμαστε αλάνθαστοι.

Αν το καλοσκεφτείς η αληθινή ματαιοδοξία κρύβεται στη συγχώρεση. Εγώ είμαι υπεράνω, δε συγκρίνομαι με το «ου μοιχεύσεις» μιας βραδιάς ώστε να το αφήσω να με επηρεάσει. Θα προτιμούσα να μην το μάθω.

Δεν αναφερόμαστε σε σταθερή ροπή, στην αμαρτία κι έλλειψη σεβασμού. Εδώ μιλάμε για τη μία φορά, τη χαζομάρα που εύχεστε κι οι δύο με όλη σας την ψυχή να μην είχε προκύψει ανάμεσά σας. Ένας ξένος άνθρωπος, ένα φιλί ή μετρημένες στιγμές κατάφεραν να κλονίσουν κάτι ανώτερο. Γιατί νομίζω συμφωνούμε ότι είναι ανώτερο το συναίσθημα απ’ την παρόρμηση.

Το ισχυρότερό μου επιχείρημα είναι το διαφορετικό είδος σύνδεσης. Αναμφισβήτητα η μικρή σου αμαρτία ήταν γλυκιά κι ένιωσες τις πεταλουδίτσες κι όλα τα συναφή, αλλά δεν άξιζε τόσο στην πραγματικότητα όσο μια βραδιά στο σπίτι με τον αγαπημένο σου. Ξέρεις, κουβερτούλα, ταινία κι άλλα χουχουλιάρικα. Άσε που αυτόν θα ζητήσεις στα ζόρια σου στη δουλειά κι εκείνη τη φορά που θέλεις να φας του κόσμου τα γλυκά αλλά όχι μόνο με τον εαυτό σου.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές το ματάκι θα γυαλίζει από χαρά κι ευγνωμοσύνη που τον έχεις δίπλα σου. Σιγά τώρα μη χάσεις τον έpωτα σου για ένα άσχετο ανθρωπάκι που μπήκε περιορισμένα στη ζωή σας. Ούτε τον χρόνο σας δεν αξίζει να αφιερώσετε. Όσο κλισέ κι αν σου φαίνεται «σε όλους μπορεί να συμβεί».

Μακάρι να επικρατούσε η λογική κι η αυτοσυγκράτηση κι η μόνη σου σκέψη να ήταν να μην πληγώσεις τον άνθρωπό σου. Θα ένιωθες και περήφανος για τον εαυτό σου. Μα το βρίσκω λίγο σπάνιο, είμαστε εγωιστές και παρασυρόμαστε.

Συνέλθετε, άλλα φέρνουν την άνοιξη. Η ίδια η προσπάθεια του θύτη να επανορθώσει θα αποδείξει την απαξία ενός χαζού κι ατυχούς γεγονότος. Κι ίσως οι τύψεις του ενός με την απογοήτευση του άλλου να πονάνε λίγο πολύ το ίδιο. Μην κάνεις έτσι, βρε φιλαράκο, μη δώσεις σημασία. Τι κι αν έγινε μία φορά στα τάδε χρόνια σχέσης; Σιγά το πράγμα τελικά.

Σεβάσου όλες τις άλλες όμορφες στιγμές και τα συναισθήματά σας. Μαζί να το περάσετε κι αυτό. Ήταν μόνο λίγες στιγμές με έναν ξένο. Δεν ήσουν εκεί, δεν έγινε ποτέ, ξέχνα το από πριν. Ξέρεις ότι κι εσύ αναζητάς την αφορμή να τον συγχωρήσεις, δε θέλεις να τον χάσεις.

Εμείς χτίζουμε την ευτυχία μας κι οφείλεις στη ματαιοδοξία σου να φανείς ανώτερος, δε συγκρίνεται η θέση που έχεις στην καρδιά του. Αν το αξίζει αυτός που έχεις δίπλα σου και το μετανιώσει ο ίδιος, μη χαλάς την καρδούλα σου. Έχω μια υποψία ότι χτυπάει ακόμη για εκείνον που σε πρόδωσε. Γι’ αυτό μην ξεχνάς ότι η ζωή έχει μαγικές στιγμές, αλλά δεν είναι παραμύθι.

Συντάκτης: Εβίνα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα