Τρανσέksουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια

Advertisement
Τρανσέksουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια
Advertisement

Τρανσέksουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια. Ο τρανσέksουαλ αρσιβαρίστας Laurel Hubbard, διαγωνίστηκε ως γυναίκα και κατάφερε να κερδίσει δύο ασημένια μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έγραψε ιστορία γιατί ήταν ο πρώτος άνδρας της Νέας Ζηλανδίας που έγινε γυναίκα και κέρδισε μετάλλια. 

Ο πρώην άνδρας και κορυφαίος αρσιβαρίστας, από τότε που ξεκίνησε να διαγωνίζεται ως γυναίκα, έχει προσελκύσει την προσοχή του κοινού. Ο αθλητής της άρσης βαρών της Νέας Ζηλανδίας πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των 90kg-plus γυναικών στην Anaheim της Καλιφόρνια την περασμένη Τετάρτη.

 

Τρανσέξουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια - Εικόνα 1

 

 

Τρανσέξουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια - Εικόνα 2

Η πιο επιτυχημένη της ανύψωση έφθασε στα 124 κιλά, ενώ συνέχισε και κατέγραψε ρεκόρ στην κατηγορία των 151 κιλών.

Αυτό της έδωσε το σύνολο των 275 κιλών, κερδίζοντας έτσι το δεύτερο αργυρό μετάλλιό της.

Η Hubbard  προσπάθησε να κατακτήσει το χρυσό όταν δοκίμασε να σηκώσει 127 κιλά, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει την μπάρα πάνω από το κεφάλι της, κι έτσι το προσωπικό της ρεκόρ παρέμεινε στα 131 κιλά που είχε επιτύχει πέρυσι.

Η τελική της κατάταξη θα ήταν στην πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου έτους στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τρανσέξουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια - Εικόνα 3

Τον Νοέμβριο η Hubbard έγινε η πρώτη τρανσέksουαλ αθλήτρια  της Νέας Ζηλανδίας που προκρίθηκε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο στην Gold Coast.

Ο επικεφαλής της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Michael Keelan  δήλωσε ότι η ένταξη της Hubbard  θα δημιουργήσει ένα «άνισο πεδίο» στους αγώνες του επόμενου έτους.

Τρανσέξουαλ αρσιβαρίστας διαγωνίστηκε ως γυναίκα και έγραψε ιστορία κερδίζοντας δύο μετάλλια - Εικόνα 4

«Είμαστε σε ένα πολύ δυναμικό άθλημα που συνήθως σχετίζεται περισσότερο με τους άνδρες … Οι οποίοι έχουν αυτή την επιθετικότητα, έχουν τις ορμόνες και μπορούν να σηκώσουν τα μεγαλύτερα βάρη», είπε.

«Αν είσαι άνδρας και έχεις σηκώσει κάποια πολύ μεγάλα βάρη, όταν ξαφνικά διαγωνίζεσαι ως γυναίκα, ψυχολογικά επηρεάζεσαι γιατί γνωρίζεις τι βάρη έχεις σηκώσει στο παρελθόν».

Η Hubbard, πριν μπορέσει να ανταγωνιστεί για τη Νέα Ζηλανδία,  έπρεπε να αποδείξει ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης της ήταν κάτω από ένα ορισμένο όριο για 12 συνεχόμενους μήνες.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα