ΔΙΑΦΟΡΑ

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι
Advertisement

Το σπίτι μας είναι ένα ξεχωριστό μέρος. Εδώ είναι που χαλαρώνουμε, μαζευόμαστε μαζί σαν οικογένεια στο τραπέζι και αντλούμε έμπνευση για τη νέα μέρα. Έτσι, ακόμη και το πιο μικρό χαρακτηριστικό διακόσμησης είναι σημαντικό. Οι μοντέρνοι σχεδιαστές μας εξέπληξαν σε πολλές περιπτώσεις με τις ασυνήθιστες αλλαγές διακόσμησης, αλλά ακόμα κι αν δεν σχεδιάζετε μεγάλες αλλαγές, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε τα πράγματα να δείχνουν καλύτερα.

Παρακάτω είναι μερικές ιδέες που συντάξαμε, που μπορεί να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σπίτι σας με ελάχιστη προσπάθεια.

1. Η εξώπορτα δημιουργεί την πρώτη εντύπωση

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 2

Ένας επισκέπτης εξοικειώνεται με το σπίτι σας στην εξώπορτα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε την πόρτα σας, προσπαθήστε να προσθέσετε ένα στοιχείο της δικής σας προσωπικότητας σε αυτή. Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: ζωγραφίστε ένα νέο χρώμα, χρησιμοποιήστε ένα νέο υλικό, προσθέστε έναν ελκυστικό αριθμό, μία λαβή ή γλάστρα. Θα μπορούσατε ακόμη να βάλετε μία ταμπέλα καλωσορίσματος με ένα στεφάνι.

2. Κομψά πράγματα που γίνονται από ασυνήθιστα μπουκάλια

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 3

Εάν τυχόν έχετε ελκυστικές ή ασυνήθιστες φιάλες που χρησιμοποιούνται αρχικά για κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό, μην τις πετάξετε. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε πολλά διαφορετικά μέρη στο σπίτι. Επιπλέον, τέτοια φιαλίδια μπορούν εύκολα να διακοσμηθούν με χάντρες ή μ’ ένα φωτεινό μοτίβο και να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο εορταστικών διακοσμήσεων.

3. Διακοσμήστε ένα δωμάτιο με παραλλαγές ενός μόνο θέματος

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 4

Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται τη χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου μπορείτε να φανταστείτε: πέτρες, κουκουνάρια, ξύλινα ειδώλια, φρούτα σε καλάθια. Είναι καλύτερα αν το αντικείμενο που έχει το χρώμα έχει πλούσιο χρώμα. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα βάζο ή ένα μπολ και να τα τοποθετήσετε σε μια εξέχουσα θέση στο δωμάτιο. Ο στόχος σας είναι να δώσετε έμφαση σε κάποια πτυχή του δωματίου ή του ντεκόρ.

4. Τα λουλούδια είναι συνώνυμα της άνεσης

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 5

Τα λουλούδια έχουν εκπληκτικό αποτέλεσμα αν τοποθετηθούν σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας (σε μικρούς πίνακες, περβάζια παραθύρων, συρταριέρες) και δεν ομαδοποιούνται όλα σε ένα μέρος. Η τυχαία τοποθέτηση λουλουδιών στο σπίτι θα σας δώσει την αίσθηση ότι είναι πάντα παρόντα στο σπίτι σας – όχι μόνο στους εορτασμούς.

5. Οι τοίχοι του σπιτιού σας αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα σας

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 6

Αυτή η ιδέα μπορεί να ευχαριστήσει τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Οι άδειοι τοίχοι δεν εκφράζουν τίποτα, ενώ οι φωτογραφίες, οι πίνακες ζωγραφικής ή τα ασυνήθιστα στολίδια που αγοράζονται στις διακοπές σας μπορούν να δώσουν στο σπίτι σας μια δυναμική ποιότητα, να προκαλέσουν συγκίνηση και να αλλάξουν τη διάθεση σας προς το καλύτερο.

6. Να είστε πιο τολμηροί όταν επιλέγετε πώς να τοποθετήσετε τα έπιπλα σας

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 7

Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν ορισμένους κανόνες, τοποθετώντας όλα τα έπιπλα τους σε ορθή γωνία με τις πλευρές έναντι στους τοίχους. Αλλά μπορείτε να προσεγγίσετε αυτό το ζήτημα με μεγαλύτερη ευελιξία. Η αλλαγή της διάταξης των επίπλων σε κάτι πιο πρωτότυπο είναι ένας απλός τρόπος για να μεταμορφώσετε ένα δωμάτιο.

7. Τα έπιπλα μπορεί να είναι στο χρώμα των τοίχων ή η διακόσμηση του δωματίου

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 8

Μερικές φορές συμβαίνει τα παλιά αλλά αγαπημένα αντικείμενα να μην συνδυάζονται καλά με τη νέα σκιά χρώματος ή το μοτίβο που έχουμε τοποθετήσει στους τοίχους. Αν δεν θέλετε να απαλλαγείτε από την αγαπημένη σας συρταριέρα, μπορείτε απλά να την βάψετε σε ένα χρώμα που ταιριάζει με τη νέα διακόσμηση του δωματίου.

8. Ο «κανόνας των τριών»

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 9

Η ουσία του «κανόνα των τριών» που εφαρμόζεται από τους σχεδιαστές συνίσταται στο συνδυασμό τριών αντικειμένων με διαφορετικά σχήματα, χρώματα ή μεγέθη σε μία σύνθεση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μαζί ένα αγγείο, ένα αγαλματίδιο και ένα κερί σε ένα τραπέζι.

9. Κάντε μια δημιουργική προσέγγιση για την οργάνωση βιβλίων και άλλων αντικειμένων στα ράφια σας

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 10

Τα βιβλία συνήθως στέκονται κάθετα στα ράφια, αλλά αν δοκιμάσετε μια εναλλακτική παραλλαγή, τότε θα παρατηρήσετε πόσο η ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει σε ένα δωμάτιο. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε: αλλάξτε την κατεύθυνση ή προσθέστε επιπλέον αντικείμενα δίπλα στα βιβλία.

10. Δημιουργήστε κάτι πρωτότυπο από το τίποτα

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 11

Τέσσερα κομμάτια ξύλου, μερικά κλαδιά από ένα δέντρο, μερικά εργαλεία και λίγη έμπνευση είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε αυτή την εξαιρετική κρεμάστρα. Για να δώσετε λάμψη, βάψτε ή εφαρμόστε ένα ξεχωριστό βερνίκι.

11. Ένα σπίτι γεμάτο ζεστασιά και φως

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 12

Οι ζεστές κουβέρτες, τα ξεχωριστά μαξιλάρια, τα μαλακά χαλιά και το αχνό φως από τους λαμπτήρες είναι τα τέλεια συστατικά για τη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι. Ένα ήπιο, ουδέτερο δωμάτιο μπορεί έτσι να μετατραπεί σε τόπο ζεστασιάς και φωτός. Παρεμπιπτόντως, οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μπορούν να τακτοποιηθούν κατά κάποιο χαοτικό τρόπο για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι μπορούν να καθίσουν αμέσως και να χαλαρώσουν όπου θέλουν.

12. Αφήστε τα χόμπι σας να προσθέσουν κάτι επιπλέον στο δωμάτιο

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 13

Αφήστε τους καλεσμένους σας να γνωρίσουν τα χόμπι σας μέσα από το σπίτι σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση, καθώς και για να εμφανίσετε τα επιτεύγματα σας. Η δημιουργία μιας δημιουργικής γωνίας που αντανακλά την προσωπικότητα σας είναι ένας πρωτότυπος και ελκυστικός τρόπος για να φωτίσετε το σπίτι σας.

13. Γεμίστε το σπίτι σας με τα πράγματα που σας χαροποιούν

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 14

Είναι τα μικρά πράγματα στο σπίτι σας που πραγματικά δίνουν αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να είστε δημιουργικοί. Μπορείτε να εγκαταστήσετε για παράδειγμα, ένα μαξιλάρι με μια διασκεδαστική επιγραφή σε ένα ασυνήθιστο χρώμα. Ό, τι κι αν είναι, αν βελτιώσει τη διάθεση σας, τότε αγοράστε το ή φτιάξτε το μόνοι σας.

14. Ένα σετ κεριών για ένα ζεστό βράδυ

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 15

Κεριά όλων των μορφών και μεγεθών προσφέρονται για τη δημιουργία κομψών και εντυπωσιακών συνθέσεων που είναι ιδανικές για το σαλόνι. Όταν μπαίνουν ως διακοσμητικά, παρέχουν περισσότερο φως, το οποίο είναι επίσης χρήσιμο όταν έχετε επισκέπτες. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, είναι καλύτερο να προτιμήσετε ανοιχτόχρωμα και αρωματικά κεριά.

15. Σχεδιάστε αφηρημένες εικόνες στους τοίχους για να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα

Συμβουλές για ένα άνετο και ζεστό σπίτι ++++++++++++ - Εικόνα 16

Εάν βαθιά μέσα σας, η ψυχή σας θέλει να δει βουνά και ποτάμια έξω από το παράθυρο, αλλά όλα όσα βλέπετε τώρα είναι συγκροτήματα διαμερισμάτων και κυκλοφοριακή συμφόρηση, τότε μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε τη δική σας φυσική σκηνή στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεση σας, όταν έχετε την εντύπωση ότι είστε περιτριγυρισμένοι από βουνά.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement