Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε «άλογα κούρσας»

Advertisement
Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε «άλογα κούρσας»
Advertisement

Ο κινηματογράφος θεωρείται ένα από τα κύρια είδη τέχνης και είναι επίσης μια πολύ επικερδής επιχείρηση. Ορισμένες ταινίες μας εκπλήσσουν όχι μόνο με την πλοκή ή τα σκηνικά, αλλά και με τον αριθμό των μηδενικών στο «προϋπολογισμό» και στα έσοδα τους. Φυσικά, συμφωνούμε ότι κάθε άτομο πρέπει να πληρώνεται για τη σκληρή δουλειά του, αλλά μερικοί ηθοποιοί βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από άλλους. Και πολλοί από αυτούς κερδίζουν χρήματα εκτός κινηματογράφου.

Εμείς σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα των τωρινών πλουσιότερων ηθοποιών. Φυσικά, όλα τα στοιχεία είναι κατά προσέγγιση. Μόνο οι διάσημοι που βρίσκονται στη λίστα γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία.

20. Robert Downey Jr.— 250 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 2

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Gothika, Kiss Kiss Bang Bang, Sherlock Holmes, the Marvel franchise (Iron Man, The Avengers). Φαίνεται ότι ο Robert Downey Jr παίζει το ρόλο του ιδιοφυούς φιλάνθρωπου δισεκατομμυριούχου καλύτερα, γι’ αυτό είναι πάντα στις λίστες Forbes ως ένας από τους πιο καλά πληρωμένους ηθοποιούς.

19. Mia Wasikowska — 275 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 3

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Alice in Wonderland, Alice Through the Looking Glass, Crimson Peak, Maps to the Stars. Η Mia έχει γνώσεις οικονομικών και αυξάνει την περιουσία της επενδύοντας σε μετοχές.

18. The Olsen Twins — 300 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 4

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Passport to Paris, It Takes Two, New York Minute. Η ηθοποιία δεν υπήρξε ιδιαίτερα κερδοφόρα για τις αδελφές για κάποιο διάστημα. Ωστόσο, έχουν αναπτύξει με επιτυχία τη δική τους αλυσίδα καλλυντικών.

17. Will Smith — 300 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 5

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Bad Boys, Men in Black, Wild Wild West, I Am Legend. Ο Will Smith επιδεικνύει πολυδιάστατες δεξιότητες … και υψηλά κέρδη. Πριν από 10 χρόνια, είχε ήδη στο ενεργητικό του 10 διαδοχικές ταινίες που κέρδισαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με την Netflix και αυτή η συνεργασία θα αυξήσει πιθανώς την περιουσία του δραματικά.

16. Arnold Schwarzenegger — 300 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 6

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Conan the Barbarian, Terminator, The Expendables. Πρέπει πραγματικά να εξηγήσουμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Ο Schwarzenegger δεν είναι απλώς ένας ιδανικός συνδυασμός δύναμης, χάρης και γοητείας, αλλά και ένας διάσημος πολιτικός και επιχειρηματίας.

15. Jessica Alba — 340 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 7

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Sin City, Fantastic Four, Mechanic: Resurrection. Η Jessica Alba έχει πολλά περισσότερα στη ζωή της από την κινηματογραφική της καριέρα. Είναι συνιδρυτής μιας πολύ επιτυχημένης εταιρείας που παράγει μη τοξικά προϊόντα. Το μερίδιο της εκτιμάται ότι είναι περίπου $ 200 – $ 250 εκατομμύρια. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Jessica παραμένει λογική και πρακτική όταν ψωνίζει.

14. Jackie Chan — 350 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 8

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Rumble in the Bronx, Rush Hour, Kung Fu Panda (έχει συνολικά πάνω από 100 ταινίες). Αυτός ο γκουρού των πολεμικών τεχνών και ιδιοκτήτης ενός Τιμητικού Όσκαρ έχει δει πολύ μεγάλα κέρδη για όλες σχεδόν τις ταινίες του. Το 2017, ξόδεψε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε ένα ακριβό σκάφος, που κατασκευάστηκε ειδικά για τον ίδιο από Κινέζους ειδικούς.

13. Adam Sandler — 350 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 9

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Happy Gilmore, Billy Madison, Click, Just Go With It, Grown Ups. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος αγαπά να εμφανίζεται φορώντας σορτς στο κόκκινο χαλί, είναι ένας από τους πλουσιότερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

12. Keanu Reeves — 350 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 10

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Point Break, Johnny Mnemonic, The Matrix, Constantine, The Lake House, John Wick. Η πλούσια βιογραφία του Reeves περιλαμβάνει δεκάδες πραγματικά αξέχαστους ρόλους. Το μυστικό του πλούτου του είναι απλό: ο Reeves έχει ένα πολύ σταθερό εισόδημα και ζει μια απλή ζωή. Ένα τεράστιο μέρος των χρημάτων που βγάζει ο ηθοποιός γίνεται δωρεές φιλανθρωπίας.

11. Clint Eastwood — 370 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 11

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Dirty Harry, The Good, the Bad and the Ugly, A Fistful of Dollars, Million Dollar Baby, Gran Torino, Sully. Είναι το είδωλο της γιαγιάς μας, της μητέρας μας ακόμη και δικό μας. Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που ο λαμπρός αυτός καουμπόι έλαβε μέρος σε γουέστερν, ταινίες δράσης και δραματικές ταινίες. Επίσης είναι και παραγωγός ταινιών. Δεν είναι πάντα οικονομικά επιτυχημένες, αλλά έχουν κερδίσει 4 Όσκαρ.

10. Sylvester Stallone — 400 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 12

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Rocky, Rambo, The Expendables, Guardians of the Galaxy, Judge Dredd. Είναι ο καλύτερος μποξέρ στον κόσμο, σύμφωνα με τους οπαδούς των ταινιών του, και ο αιώνιος ανταγωνιστής του Arnold Schwarzenegger. Ο Stallone έκανε την τύχη του ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αλλά ακόμα και εδώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε να τον συγκρίνουμε με τον Schwarzenegger: το πιο πολύτιμο πράγμα που έχει ο Stallone είναι οι θαυμάσιες κόρες του.

9. Bill Cosby — 400 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 13

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: I Spy, The Cosby Show, Jack, Cosby. Στη δεκαετία του ’60, ο Cosby έγινε ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που έπαιξε ρόλο σε μια δραματική σειρά. Ο ρόλος στο I Spy είναι ίσως το μεγαλύτερο του επίτευγμα. Δημιούργησε τη δική του αυτοκρατορία παραγωγής, η οποία έκανε τηλεοπτικές εκπομπές και του πρόσφερε εκατομμύρια δολάρια. Ο Cosby πρόσφατα κατηγορήθηκε για σeξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες, γεγονός που, φυσικά, επηρέασε τη φήμη και την οικονομική του κατάσταση.

8. Jack Nicholson — 400 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 14

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: One Flew Over the Cuckoo’s Nest, The Shining, Batman, As Good as It Gets, The Bucket List. Ακόμα και με το τεράστιο χάρισμα και τα 3 Όσκαρ, ο Nicholson δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος. Ίσως επειδή δεν έχει συμμετάσχει πρόσφατα σε πολλές ταινίες. Ίσως γιατί είναι πάντα οπαδός της αγοράς έργων τέχνης. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς ζει αυτές τις μέρες, καθώς ο ηθοποιός δεν εμφανίζεται σε ταινίες ή σε πάρτι.

7. Tyler Perry — 400 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 15

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Diary of a Mad Black Woman, Daddy’s Little Girls, Why Did I Get Married?, For Colored Girls. Ο Tyler Perry γράφει σενάρια, σκηνοθετεί ταινίες και συχνά παίζει πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κάνει ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που σχεδόν πάντα κερδίζουν πολλά χρήματα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε εκατομμύρια δολάρια και έχτισε την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης.

6. Mel Gibson — 400 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 16

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και σκηνοθέτης): Mad Max, Lethal Weapon, Maverick, Braveheart, What Women Want, Hacksaw Ridge. Μία από τις πρώτες του ταινίες, Mad Max, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη (100 εκατομμύρια δολάρια στο box office με προϋπολογισμό 350.000 δολαρίων). Από τότε, η καριέρα του Gibson και τα κέρδη του αυξήθηκαν. Ο ηθοποιός αγαπάει τα χρήματα και κατέχει ένα ολόκληρο νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό που αγόρασε για 15 εκατομμύρια δολάρια.

5. Johnny Depp — 440 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 17

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Donnie Brasco, Pirates of the Caribbean, The Tourist, Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland. Ο Depp ξεκίνησε την καριέρα του στην ταινία «Ο Δρόμο με τις Λεύκες» (1984). Μετά από 25 χρόνια, τα κέρδη του Depp για τους ρόλους του ως The Hatter και Jack Sparrow ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, οι ταινίες με τον Johnny Depp έχουν αποκομίσει πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

4. Tom Hanks — 470 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 18

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και παραγωγός): Philadelphia, Forrest Gump, Saving Private Ryan, The Da Vinci Code, Bridge of Spies, Sully. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Tom Hanks χρειάστηκε μόλις 5-6 χρόνια για να παίξει όχι μόνο καλούς ρόλους αλλά και ορισμένους από τους πιο λατρεμένους. Κέρδισε 2 συνεχόμενα (!) Όσκαρ και άρχισε να παράγει δικά του έργα.

3. Tom Cruise — 480 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 19

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και παραγωγός): Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, Jerry Maguire, Mission: Impossible, Vanilla Sky, The Last Samurai, Valkyrie. «Forever young». Ο Tom Cruise είναι συχνά το κέντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης όταν πρόκειται για τα χρήματα και τις αμοιβές των ηθοποιών. Πιστεύεται ότι κερδίζει χρήματα όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

2. Shah Rukh Khan — 550 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 20

Οι περισσότερες οικονομικά επιτυχημένες ταινίες (ως ηθοποιός ή / και παραγωγός): The Big-Hearted Will Take Away the Bride, The Heart Is Crazy, Chennai Express, Trust me, I Am Here, Veer-Zaara.

Ο Shah Rukh Khan ονομάζεται «βασιλιάς του Bollywood» για έναν λόγο. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ταινίες. Ωστόσο, οι ταινίες δεν είναι η μόνη πηγή εισοδήματος του ηθοποιού: συμμετέχει σε πολλές διαφημίσεις και έχει συνεργαστεί με την Pepsi και τη Nokia. Ο Khan κατέχει τη δική του εταιρεία παραγωγής και μια επιτυχημένη ομάδα κρίκετ στην ινδική Premier League.

1. Jerry Seinfeld — 860 εκατομμύρια δολάρια

Οι 20 πλουσιότεροι ηθοποιοί των σύγχρονων καιρών, μερικοί από τους οποίους εξελίχθηκαν σε μαύρα άλογα+++++++ - Εικόνα 21

Οι περισσότερο οικονομικά επιτυχημένες ταινίες: Seinfeld, Curb Your Enthusiasm, Louie, 30 Rock. Ο Seinfeld ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως κωμικός στα κλαμπ της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’70. Το 1989, δημιούργησε την παράσταση «Seinfeld». Η παράσταση έτρεξε για 9 σεζόν και πάνω από 75 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το φινάλε της. Κατά την τελευταία σεζόν, ο ηθοποιός έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement