Μισώ τη μητέρα μου γιατί διάλεξε το φίλο της αντί για τα παιδιά της

Advertisement
Μισώ τη μητέρα μου γιατί διάλεξε το φίλο της αντί για τα παιδιά της
Advertisement

Η ιστορία μου ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια. Είμαι 14 ετών, και έμενα σε ένα τεράστιο σπίτι με τον πατέρα μου να είναι αποθηκάριος σε γνωστό πολυκατάστημα και η μητέρα μου υπεύθυνη σε εστιατόριο.

Ένα καλοκαίρι πήγαμε διακοπές. Η μητέρα μου μόλις είχε γεννήσει τον μικρό μου αδερφό και ο πατέρας μου είχε μόλις χάσει την δουλειά του. Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν πόσο έντονη ήταν η ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πήγαμε για μια εβδομάδα, υπήρχαν κάποιοι καυγάδες όπως ήταν αναμενόμενο και το ταξίδι δεν πήγαινε όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Το βράδυ πριν φύγουμε είδα τον πατέρα μου στην παραλία να κοιτάει τη θάλασσα. Πήγα και έκατσα δίπλα του και μου είπε μια πρόταση που δεν θα ξεχάσω ποτέ, » Γιε μου νομίζω ότι είναι το τελευταίο ταξίδι που κάναμε όλοι μαζί».

Μισώ τη μητέρα μου γιατί διάλεξε το φίλο της αντί για τα παιδιά της - Εικόνα 1

Τώρα σαν μικρό παιδί, δεν είχα ιδέα τι μπορεί να σήμαινε. Πίστευα ότι απλά θα σταματούσαμε να πηγαίνουμε διακοπές, έκανα όμως λάθος. Την επόμενη μέρα πήγαμε σπίτι και όλα φαινόντουσαν καλά. Την αμέσως επόμενη έγινε ένας κλασσικό καυγάς που έληξε με τον πατέρα μου να κοιμάται στον καναπέ. Όταν ξύπνησα είδα την μητέρα μου πανικόβλητη να μου λέει να μπω στο αυτοκίνητο. Χωρίς να το καλοσκεφτώ έκανα αυτό που μου είπε.

Στο δρόμο για το αυτοκίνητο είδα τον παππού, τον θείο και τη θεία μου. Περίμενα για λίγο και μετά είδα τη μητέρα μου να βγαίνει με φόρα από την πόρτα του σπιτιού. Ο πατέρας μου εμφανίστηκε μετά απο λίγο κλαίγοντας. Φώναξε κάτι στη μητέρα μου και μπήκαμε γρήγορα στο αυτοκίνητο. » Ποιός θα προσέχει τον μπαμπά;» της είπα ενώ απομακρυνόμασταν.

Δεν μου απάντησε, με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα στο σπίτι του παππού μου. Κοιμόμουν σε ένα από τα δωμάτια του υπογείου και όταν ανέβηκα στην κουζίνα ρώτησα τι είχε συμβεί. Η μαμά μου με κοίταξε και μου απάντησε  ότι χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τον πατέρα μου, και πως θα πηγαίναμε σπίτι μετά από μερικές εβδομάδες. Πέρασαν δύο εβδομάδες, την ξαναρώτησα και μου είπε μετά από ένα δύο μήνες. Τρεις μήνες μετά μου απάντησε πως θα πάμε τα Χριστούγεννα και τα Χριστούγεννα έγιναν καλοκαίρι.

Ήμουν τόσο αφελής και μικρός ώστε να μην είμαι σε θέση να καταλάβω τι συνέβαινε, αλλά όταν τελείωσε η σχολική χρονιά τη ρώτησα ξεκάθαρα και μου είπε ότι δεν θα ξαναπάμε πίσω.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του καλοκαιριού πήγαμε για φαγητό με τον πατέρα μου μερικές φορές και ήταν πολύ ωραία, αλλά και πάλι μου έλειπε πάρα πολύ. Είχα αρχίσει να συνηθίζω την ροή των πραγμάτων, μέχρι που ήρθαν τα πρώτα γενέθλια του αδερφού μου. Δεν με άφησε να μιλήσω καν με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και τη μίσησα γι αυτό.

Στα χρόνια που πέρασαν προσπάθησα να ξεπεράσω όσα συνέβαιναν παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή. Δεν με βοήθησε πολύ καθώς έμαθα λεπτομέρειες για το διαζύγιο και είδα όλα τα μικρά σημάδια που έδειχναν ότι η μητέρα μου ήταν μια απαίσια εγωίστρια που κοιτούσε μόνο τον εαυτό της. Έγινα πιο ευαίσθητος και οξύθυμος. Ξεκίνησα να ρωτάω τη μητέρα μου αν θα μπορούσα να μείνω με τον πατέρα μου. Μου έλεγε όχι μέχρι το καλοκαίρι που μου είπε ναι, τότε ήταν η στιγμή που ένιωσα υπέροχα.

Οπότε μετακόμισα με τον πατέρα μου, και προσπάθησα να κρατήσω πίσω όλα όσα ένιωθα για την μητέρα μου. Όσα περισσότερα μάθαινα τόσο περισσότερο μεγάλωνε ο θυμός μου. Όταν  πέρασε ένας χρόνος , η μεγαλύτερη αδερφή μου είχε πειστεί για τα κίνητρα της μητέρας μου να χωρίσει από τον πατέρα μου.

Μου φώναζε ότι εφόσον είναι η μητέρα μας θα πρέπει να της φερόμαστε καλά και της είπα ότι καμία μητέρα δεν θα έκανε κάτι τέτοιο στα παιδιά της. Είχε αρχίσει για τα καλά ένας οικογενειακός εμφύλιος. Ο πατέρας μου προσπαθούσε να με πείσει να βλέπω την μητέρα μου. Την αγαπούσε ακόμα.

Όταν πήγα σπίτι με σύστησε στον καινούριο της σύντροφο. Δεν τον συμπάθησα, το αντίθετο, ένιωσα κατευθείαν να τον μισώ. Σήμερα έχω ακόμα θέματα θυμού, η μαμά μου έδιωξε την αδερφή μου από το σπίτι όταν την έπιασε να καπνίζει, να πίνει και να κάνει σeξ. Ο μικρός μου αδερφός είναι πλέον 7 ετών ζει ακόμα μαζί της, αλλά θέλει να φύγει από εκείνη το συντομότερο.

Έβαλε την καινούρια της οικογένεια πάνω από εμένα και την αδερφή μου. Και οι δυο μας έχουμε κόψει κάθε επαφή μαζί της. Της είπα ή εγώ ή η σχέση σου και προτίμησε εκείνον.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Τάκης

[singleparent]

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα