Για να κουνήσουμε λίγο τα χέρια μας:Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει

Advertisement
Advertisement

Τέλος στο να γλιστράνε στο βρεγμένο πλακάκι τα κρύα πόδια αμέσως μετά το ντους. Αυτό το DIY χαλάκι μπάνιου από πετσέτα είναι μία κομψή και εύκολη και εύκολη λύση και πολύ όμορφο για το μπάνιο.

Χρειάζεστε τρεις πετσέτες μπάνιου και θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έτσι χρήματα , χρησιμοποιώντας πετσέτες που έχετε ήδη αντικαταστήσει με καινούριες. Η όλη διαδικασία είναι μόλις 10 «βήματα». Με το βίντεο θα γίνεται επαγγελματίας.

DIY Χαλάκι μπάνιου

Υλικά

3 διαφορετικών χρωμάτων, κανονικού μεγέθους πετσέτες μπάνιου, επιφάνεια κοπής, κόπτης, ψαλίδι, καρφίτσες, βελόνα, κλωστή.

Οδηγίες

Τοποθετήστε μια πετσέτα μπάνιου πάνω στην επιφάνεια κοπής και κόψτε την σε λωρίδες, περίπου 7,5 εκατοστά. Με το ψαλίδι κόψτε τις ραφές κάθε λωρίδας. Επαναλάβετε με τις υπολοιπόμενες πετσέτες.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 1

Βάλτε στη σειρά 3 λωρίδες, μία απο κάθε χρώμα. Καρφιτσώστε τες στο τέλος για να μείνουν ενωμένες και ράψτε τες μεταξύ τους.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 2

Ξεκινήστε με τη μία λωρίδα και επαναλάβετε μετά με τις υπόλοιπες δύο. Διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα, μετά διπλώστε στη μέση. καρφιτσώστε κάθε 7 περίπου εκ. το υπόλοιπο μήκος της λωρίδας.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 3

Πλέξτε τις τρεις λωρίδες μαζί. Αφαιρέστε τις καρφίτσες, ενώ πλέκεται. Ράψτε όσο πλησιάζεται προς το τέλος και επαναλάβετέ με όλες τις λωρίδες.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 4

Τυλίξτε αυτό που έχετε φτιάξει σε σχήμα κυκλικό, ξεκινώντας απο το κέντρο και ράψτε το ώστε να σταθεροποιηθεί. Όταν φτάσετε στο τέλος , ράψτε καλά την άκρη της πλεξούδας στην εξωτερική άκρη του κύκλου.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 5

Τελειώνοντας τις άκρες: Διπλώστε το τέλος , ώστε να κρυφτεί η κομμένη άκρη και  ράψτε το καλά.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 6

Συμβουλές

Σιγουρευτείτε ότι η βελόνα κοιτάει προς την απέναντι σας κατεύθυνση, ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τρυπηθείτε. Ωραίο είναι να χρησιμοποιείται πετσέτα που έχει κατασκευή  πλέγματος γιατί έτσι θα είναι ευκολότερο να την κόψετε. Οι λωρίδες χρειάζεται να είναι φαρδιές αρκετά , ώστε να μπορούν να διπλωθούν μέσα στον εαυτό τους. Όσο πιο φαρδιές , τόσο το καλύτερο. Αν θέλετε να εξελίξετε την ιδέα αυτή , μπορείτε να το φτιάξετε σε μικρότερη κλίμακα σαν πατάκια . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ύφασμα θέλετε.

Εκπληκτικό! Φτιάξτε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα ένα χαλάκι μπάνιου που δεν θα γλιστράει - Εικόνα 7

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα