Φωτογράφησε πρώην πειραματόζωα ποντίκια που βγήκαν στον ήλιο για πρώτη φορά και οι εκφράσεις τους τα λένε όλα

Advertisement
Φωτογράφησε πρώην πειραματόζωα ποντίκια που βγήκαν στον ήλιο για πρώτη φορά και οι εκφράσεις τους τα λένε όλα
Advertisement

Το περασμένο καλοκαίρι φωτογράφησα ποντίκια και αρουραίους. Ε και λοιπόν, τίποτα το ιδιαίτερο, θα σκέφτεστε; Επιτρέψτε μου να προσθέσω μια λεπτομέρεια που έκανε την φωτογράφηση μοναδική: γι ‘αυτούς, ήταν η πρώτη φορά έξω από ένα κλουβί, στην ύπαιθρο.

Τα μικρά μου μοντέλα ήταν πειραματόζωα, τα οποία μόλις σώθηκαν από την La Collina dei Conigli, ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει κοντά στο Μιλάνο.

Κάθε χρόνο στην Ιταλία, εκατοντάδες χιλιάδες ζώα πεθαίνουν στα εργαστήρια. Μερικά χρησιμοποιούνται για θανατηφόρες δοκιμασίες, αλλά τα περισσότερα θα μπορούσαν να σωθούν: πολλά χρησιμοποιούνται για πειράματα από τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να ανακάμψουν και να ξαναρχίσουν μια κανονική ζωή, άλλα δεν χρησιμοποιούνται στην πράξη, όμως διατηρούνται στα εργαστήρια ως πλεόνασμα ασφάλειας, και μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα, γίνονται «άχρηστα έξοδα» για τα εργαστήρια.

Ο ιταλικός νόμος επιτρέπει στα πειραματικά εργαστήρια να μην σκοτώνουν τα υγιή και «σώα» ζώα, αλλά να τα παραδίδουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η La Collina dei Conigli. Η La Collina dei Conigli ειδικεύεται στην αποκατάσταση των κουνελιών και των ζώων, και ασχολείται με αυτά από την έξοδο τους από το εργαστήριο στην ελπίδα μιας νέας ζωής σε μια οικογένεια.

Μερικές φορές, η πραγματικότητα μπορεί να γίνει καλύτερη από τη φαντασία.Έτσι δεν χρησιμοποίησα ειδικά εφέ στην φωτογράφηση, αλλά κάτι καλύτερο: η έκπληξη όταν αυτά τα μικρά πλάσματα αισθάνονται τον ήλιο στη γούνα τους για πρώτη φορά, η περιέργεια τους για έναν ολοκαίνουργιο κόσμο, πόσο βαθιά απολαμβάνουν τις πρώτες στιγμές της ελευθερίας τους, προστατευόμενοι πάντα από εθελοντές, οι οποίοι είναι δίπλα τους στο μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη …

Αυτή η πολύ ζεστή μέρα του Αυγούστου ήταν η πρώτη τους φορά έξω από τα κλουβιά και αισθάνομαι ευγνώμων που απαθανάτισα μια τόσο μεγάλη στιγμή αναγέννησης!

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα