ΕΛΛΑΔΑ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Υπέβαλε μήνυση για το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Πλατεία Αριστοτέλους

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Υπέβαλε μήνυση για το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Πλατεία Αριστοτέλους
Advertisement

Mηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης υπέβαλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ) «για το τεράστιο πρόβλημα του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, κάτω ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του, στην Πλατεία Αριστοτέλους».

Στην αναφορά ζητείται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, «καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής», αλλά και όλες οι προσπάθειες του ΕΕΘ με εκκλήσεις προς τους αρμοδίους φορείς και τις αρχές, για καταστολή των φαινομένων αυτών.

«Η νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται για να προστατεύονται οι πολίτες και οι καταστηματάρχες, οι οποίοι άλλωστε δεν χρωστούν σε τίποτε για να πληρώνουν αυτοί τη ζημιά.

Ειδικότερα όσον αφορά τους επαγγελματίες μέσα στην οικονομική κρίση, η ύπαρξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα και ανέλεγκτα είναι ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, που προσβάλλει την οικονομική και επαγγελματική τους αυτοτέλεια και διώχνει τους πελάτες από τα καταστήματα τους με επιπλέον συνέπεια και την απώλεια των λιγοστών εσόδων τους» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Πηγή

Advertisement