12 Ρόλοι σε διάσημες ταινίες που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι προορίζονταν για άλλον ηθοποιό

Advertisement
12 Ρόλοι σε διάσημες ταινίες που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι προορίζονταν για άλλον ηθοποιό
Advertisement

Οι σκηνοθέτες κινηματογράφου του Χόλιγουντ αρέσκονται στο να λένε ιστορίες σχετικά με το πόσοι ηθοποιοί επιθυμούσαν ένα ρόλο στις ταινίες τους, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Μερικές φορές πολλοί ηθοποιοί αρνούνται να παίξουν σε κάποιες ταινίες και κάποιος άλλος αποδέχεται την προσφορά.

Εμείς βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα και ελαχίστως γνωστά στοιχεία για τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

12. John McClane (Die Hard)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 2

Λέγεται ότι ο Arnold Schwarzenegger ήταν ο πρώτος που κλήθηκε για να παίξει τον αστυνομικό McClane, και αυτή η ταινία υποτίθεται ότι θα ήταν η συνέχεια της κινηματογραφικής ταινίας Commando του 1985. Αλλά ο Iron Arnie απέρριψε αυτή την προσφορά για ηθικούς λόγους: οι κύριοι «κακοί» χαρακτήρες ήταν τρομοκράτες με γερμανική προφορά και ο Arnie είχε την ίδια προφορά επίσης.

Ο Sylvester Stallone, ο Harrison Ford και ο Don Johnson ήταν οι άλλοι υποψήφιοι. Όμως, ο Bruce Willis, ένας ηθοποιός που ήταν γνωστός εκείνη τη στιγμή μόνο για τους κωμικούς του ρόλους, πήρε το ρόλο.

11. Tony Stark (Iron Man)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 3

Δεν μπορούμε να φανταστούμε οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό να παίζει τον Tony Stark – ο Robert Downey Jr. κατάφερε να τον κάνει θρύλο.

Αλλά η ιστορία της ταινίας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν τα Universal Studios αγόρασαν τα δικαιώματα δημιουργίας μιας ταινίας. Τότε, το 1997, ο Nicolas Cage ενδιαφέρθηκε για αυτό το ρόλο, και ακόμη και ο Tom Cruise εξέφρασε την προθυμία του να παίξει τον Tony, και να κάνει και την παραγωγή της ταινίας.

Αλλά δεν προχώρησε τίποτα από αυτά. Η πλοκή είχε αλλάξει αρκετές φορές πριν ξεκινήσει η κινηματογράφηση το 2006, όταν και οι δύο υποψήφιοι είχαν ήδη χάσει το ενδιαφέρον τους.

10. Neo (The Matrix)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 4

Οι δημιουργοί ήθελαν αρχικά τον Will Smith να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη θρυλική ταινία, επειδή ήταν γνωστός από την ταινία Men in Black, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και ούτω καθεξής. Αλλά ο ηθοποιός δεν είχε χρόνο. Είπε επίσης ότι δεν ήταν αρκετά ώριμος για αυτό το ρόλο. Ο Ewan McGregor, ο Leonardo DiCaprio και ο Tom Cruise ήταν επίσης υποψήφιοι.

9. Jack Dawson (Titanic)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 5

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, James Cameron, σκέφτηκε τον Matthew McConaughey για την ταινία του. Αλλά ο ηθοποιός δεν εντυπωσιάστηκε με την πλοκή και αρνήθηκε. Ο Κάμερον έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον McConaughey, αλλά ο ηθοποιός δεν απάντησε ούτε καν στην κλήση. Έτσι, ο δεύτερος υποψήφιος, Leonardo DiCaprio, δημιούργησε έναν μύθο γύρω από αυτόν τον ήρωα.

Με την ευκαιρία, οι Christian Bale και Macaulay Culkin προσπάθησαν επίσης να πάρουν αυτό το ρόλο.

8. Batman (Batman, 1989)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 6

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Michael Keaton έπαιξε το σούπερ ήρωα στην ταινία του 1989. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι ο Mel Gibson είχε ακόμα περισσότερες πιθανότητες. Αλλά ο Mel ήταν ήδη ώριμος ηθοποιός και είχε το δικαίωμα να επιλέξει και σκέφτηκε ότι η ταινία δεν θα ήταν τόσο δημοφιλής. Αλλά έγινε επιτυχία των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Charlie Sheen, ο Pierce Brosnan και ο Bill Murray.

7. Django (Django Unchained)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 7

Πριν ο Jamie Foxx πάρει αυτόν τον ρόλο, οι δημιουργοί προσέφεραν το ρόλο στον Will Smith και δέχτηκε την προσφορά τους. Αλλά τους ζήτησε να ξαναγράψουν την πλοκή επειδή θεωρούσε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά. Οι σεναριογράφοι αρνήθηκαν να κάνουν τις αλλαγές.

Ο Idris Elba, ο Chris Tucker, ο Terrence Howard, ο Michael Kenneth Williams και ο Tyrese Gibson προσπάθησαν να πάρουν αυτό το ρόλο.

6. Dr. Robert Neville (I Am Legend)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 8

Το I Am Legend είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οι κύριοι υποψήφιοι ήταν ο Tom Cruise, ο Michael Douglas και ο Mel Gibson. Αλλά ήταν ο Arnold Schwarzenegger που πήρε αυτό το ρόλο.

Σύμφωνα με την πλοκή, ήταν μια πολύ σκοτεινή ταινία χωρίς σχεδόν καθόλου διάλογο κατά την πρώτη ώρα. Μια τέτοια ιδέα φάνηκε να είναι αδύναμη και θαμπή, και η μαγνητοσκόπηση ακυρώθηκε. Το 2002, το έργο πήρε σάρκα και οστά, αλλά με τον Will Smith ως κύριο ήρωα. Και ο Schwarzenegger έγινε ο σκηνοθέτης.

5. Edward Lewis (Pretty Woman)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 9

Όταν μιλάμε για αυτή την ταινία, δεν μπορούμε να φανταστούμε κανέναν άλλο να παίζει τον Edward εκτός από τον Richard Gere. Αλλά θα μπορούσε να ήταν ο Al Pacino. Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Αλ Πάτσινο έκαναν πρόβες μαζί, αλλά ο ηθοποιός συνειδητοποίησε ότι δεν ενδιαφερόταν για την ταινία.

Ο Christopher Reeve, ο Daniel Day-Lewis και ο Denzel Washington θεωρούνταν καλοί ηθοποιοί για τον ρόλο αυτό, αλλά η Τζούλια Ρόμπερτς έπεισε τον Gere να αποδεχθεί μια προσφορά.

4. Vivian (Pretty Woman)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 10

Ο κύριος θηλυκός χαρακτήρας θα μπορούσε επίσης να ήταν λίγο διαφορετικός. Η Disney δεν ήθελε να παίξει η Julia Roberts αυτό τον ρόλο και έτσι η εταιρεία κάλεσε άλλες διάσημες ηθοποιούς. Η Diane Lane ήταν σχεδόν στο cast, αλλά διαμαρτυρήθηκε για το κινηματογραφικό συνεργείο και αρνήθηκε να παίξει. Η Michelle Pfeiffer, άλλη υποψήφια, δεν της άρεσε η πλοκή.

Στο τέλος, η 21χρονη Julia Roberts πήρε αυτό το σημαντικό ρόλο.

3. Jack Sparrow (Οι Πειρατές της Καραϊβικής: The Curse of the Black Pearl)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 11

 

Μπορείτε να φανταστείτε έναν άλλο ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε αυτή την ταινία; Αλλά ξέρατε ότι ο ρόλος του Jack Sparrow γράφτηκε για τον Hugh Jackman; Οι σκηνοθέτες άλλαξαν γνώμη απλά επειδή δεν ήταν αρκετά διάσημος έξω από την Αυστραλία.

Αυτός ο ρόλος προσφέρθηκε στους Jim Carrey και Matthew McConaughey, ο οποίος είχε πολλά κοινά με τον Burt Lancaster. Αλλά ο McConaughey αρνήθηκε αυτή την προσφορά.

2. Michael Corleone (Ο Νονός)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 12

Η Paramount ήθελε δημοφιλείς ηθοποιούς (Warren Beatty, Robert Redford) να παίξουν σε αυτή την ταινία, αλλά όλοι αρνήθηκαν. Ο Dustin Hoffman, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός ηθοποιός, δεν ήθελε να συμμετέχει.

Αλλά ο Francis Coppola σκέφτηκε ότι ο Al Pacino ήταν λαμπρός και προσπάθησε να τον προωθήσει παρόλο που δεν ήταν διάσημος. Το κινηματογραφικό στούντιο ήταν εναντίον του, αλλά υπογράφηκε συμβόλαιο 3 εβδομάδες πριν από τη μαγνητοσκόπηση.

1. Christian Grey (Fifty Shades of Grey)

Αυτοί οι 12 ρόλοι δεν πήγαν στην πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη, και τώρα δεν μπορούμε να τους φανταστούμε με κανέναν άλλο ηθοποιό - Εικόνα 13

Ένας ρόλος σε ένα τέτοιο δημοφιλές έργο θα έπρεπε να ήταν για κάποιον εκλεκτό. Ο χαρακτήρας του Christian Gray έγινε μια πραγματική πρόκληση για πολλούς ηθοποιούς.

Ο Robert Pattinson και ο Ryan Gosling ήταν οι κύριοι υποψήφιοι. Ο σκηνοθέτης απέρριψε τον Pattinson καθώς σκέφτηκε ότι δεν θα έπειθε ως Christian μετά το ρόλο του στο Twilight. Ο Gosling δεν ενδιαφερόταν. Ως αποτέλεσμα, ο Jamie Dornan πήρε αυτό το μέρος.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα