Αυτά τα Γλυπτά από εξαίρετους αρχιτέκτονες της γλυπτικής τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα!

Advertisement
Αυτά τα Γλυπτά από εξαίρετους αρχιτέκτονες της γλυπτικής τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα!
Advertisement

Η γλυπτική είναι ένας από τους πιο όμορφους τύπους τέχνης. Γοητεύει και κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν για την ευθραυστότητα αυτού του κόσμου. Καθένα μεταφέρει με τον τρόπο του ένα μήνυμα στο κοινό και παράλληλα κοσμεί ένα σημείο μιας πόλης, ενώ πολλές φορές γίνεται σήμα-κατατεθέν του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μια βόλτα στον κόσμο βλέπουμε αγάλματα που εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους και παράλληλα είναι το λιγότερο… τρομακτικά.

1. The Bleeding Head

Γλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 1

O Guy Olivier Deveau δημιουργεί γλυπτά από άμμο στις παραλίες σε όλο τον κόσμο

2. Death Kiss, Βαρκελώνη, ΙσπανίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 2

Στέκεται στον τάφο ενός νεαρού άντρα που πέθανε στη δεκαετία του 1930. Η πνευματική ιδιοκτησία αμφισβητείται μέχρι σήμερα. Υπάρχει ένας μύθος ότι αυτό το γλυπτό ενέπνευσε τον Ingmar Bergman να δημιουργήσει τη διάσημη ταινία του “The Seventh Seal”.

3. Blue Mustang, Ντένβερ, ΗΠΑΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 3

Λέγεται και Blucipher και σκότωσε τον δημιουργό του Luis Jiménez – κατά τη μεταφορά του, το κεφάλι έπεσε και τραυμάτισε θανάσιμα τον γλύπτη.

4. Verity, Ilfracombe, ΒρετανίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 4

Ένα άγαλμα ύψους 20 μέτρων μιας εγκύου από τον Damien Hirst έχει θέα στο κανάλι του Μπρίστολ. Αν το κοιτάς από αριστερά, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο. Ωστόσο, από τη δεξιά πλευρά του αγάλματος μπορείς να δεις το έμβρυο και τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας.

5. Victor’s Way Park, Co. Wicklow, ΙρλανδίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 5

Ο Victor Langheld αποφάσισε να ανοίξει ένα πάρκο μετά την επίσκεψή του στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Langheld, τα αγάλματα υποτίθεται ότι κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν τη ζωή και την ύπαρξή μας στον κόσμο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα