Αυτά τα Γλυπτά από εξαίρετους αρχιτέκτονες της γλυπτικής τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα!

Advertisement
Αυτά τα Γλυπτά από εξαίρετους αρχιτέκτονες της γλυπτικής τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα!
Advertisement

Η γλυπτική είναι ένας από τους πιο όμορφους τύπους τέχνης. Γοητεύει και κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν για την ευθραυστότητα αυτού του κόσμου. Καθένα μεταφέρει με τον τρόπο του ένα μήνυμα στο κοινό και παράλληλα κοσμεί ένα σημείο μιας πόλης, ενώ πολλές φορές γίνεται σήμα-κατατεθέν του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μια βόλτα στον κόσμο βλέπουμε αγάλματα που εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους και παράλληλα είναι το λιγότερο… τρομακτικά.

1. The Bleeding Head

Γλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 1

O Guy Olivier Deveau δημιουργεί γλυπτά από άμμο στις παραλίες σε όλο τον κόσμο

2. Death Kiss, Βαρκελώνη, ΙσπανίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 2

Στέκεται στον τάφο ενός νεαρού άντρα που πέθανε στη δεκαετία του 1930. Η πνευματική ιδιοκτησία αμφισβητείται μέχρι σήμερα. Υπάρχει ένας μύθος ότι αυτό το γλυπτό ενέπνευσε τον Ingmar Bergman να δημιουργήσει τη διάσημη ταινία του “The Seventh Seal”.

3. Blue Mustang, Ντένβερ, ΗΠΑΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 3

Λέγεται και Blucipher και σκότωσε τον δημιουργό του Luis Jiménez – κατά τη μεταφορά του, το κεφάλι έπεσε και τραυμάτισε θανάσιμα τον γλύπτη.

4. Verity, Ilfracombe, ΒρετανίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 4

Ένα άγαλμα ύψους 20 μέτρων μιας εγκύου από τον Damien Hirst έχει θέα στο κανάλι του Μπρίστολ. Αν το κοιτάς από αριστερά, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο. Ωστόσο, από τη δεξιά πλευρά του αγάλματος μπορείς να δεις το έμβρυο και τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας.

5. Victor’s Way Park, Co. Wicklow, ΙρλανδίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 5

Ο Victor Langheld αποφάσισε να ανοίξει ένα πάρκο μετά την επίσκεψή του στην Ινδία. Σύμφωνα με τον Langheld, τα αγάλματα υποτίθεται ότι κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν τη ζωή και την ύπαρξή μας στον κόσμο.

6. Crawling Babies, Πράγα, ΤσεχίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 6

Τα αγάλματα του David Cerny είναι απρόσωπα γιγαντιαία μωρά που… μπουσουλάνε έξω από τον τηλεοπτικό πύργο της Πράγας αλλά και στο πάρκο Kampa.

7. Ο μανδύας της συνείδησης, Σάλτσμπουργκ, ΑυστρίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 7Το γλυπτό εκπροσωπεί τον δικαστή που σκότωσε τον Don Juan και βρίσκεται στη νότια είσοδο του καθεδρικού ναού του Σάλτσμπουργκ. Το γλυπτό έχει «δίδυμα» σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

8. “Ανάποδος” βασιλιάς Wenceslas πάνω σε νεκρό άλογο, Πράγα, ΤσεχίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 8Μία ακόμη από τις δημιουργίες του David Cerny – μια παρωδία του ομώνυμου μνημείου που βρίσκεται στην καρδιά της Πράγας. Αρχικά εγκαταστάθηκε στην ίδια πλατεία όπου βρισκόταν το πρωτότυπο, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στο εμπορικό κέντρο της Λουκέρνης.

9. Hanging Boy, Γάνδη, ΒέλγιοΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 9

Ο γλύπτης αυτού του ζοφερού και πολύ περίεργου έργου που κρέμεται σε ένα από τα τείχη της Γάνδης είναι άγνωστος.

10. Man Hanging Out, Πράγα, ΤσεχίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 10

Ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Σίγκμουντ Φρόιντ από τον David Cerny κρέμεται πάνω σε μια σωλήνα που στερεώνεται στην οροφή ενός σπιτιού. Έχει γίνει μάλιστα πολύ δημοφιλές καθώς οι περισσότεροι τουρίστες πιστεύουν ότι είναι ο Λένιν.

11. Το άγαλμα του Αγίου Βαρθολομαίου, Μιλάνο, ΙταλίαΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 11

Εάν κοιτάξετε αυτό το άγαλμα από μακριά δεν θα παρατηρήσετε τίποτα περίεργο γι ‘αυτό. Ωστόσο, αν πλησιάσετε, θα δείτε ότι ο μανδύας στο γυμνό σώμα δεν είναι παρά το δέρμα του.

12. La Pascualita, Τσιουάουα, ΜεξικόΓλυπτά που τρομάζουν και εκπλήσσουν ταυτόχρονα! - Εικόνα 12

Μια ασυνήθιστη κούκλα εμφανίστηκε σε ένα παράθυρο ενός από τα καταστήματα της πόλης Τσιουάουα του Μεξικού το 1930, που μοιάζει με νύφη. Εκείνη την εποχή, οι φήμες έλεγαν πως επρόκειτο για το νεκρό σώμα της κόρης του ιδιοκτήτη του καταστήματος που πέθανε λίγο μετά το γάμο της. Ωστόσο, οι αρχές εξέτασαν την κούκλα και διαπίστωσαν ότι η La Pascualita είναι κατασκευασμένη από κερί και πλαστικό.

Πηγή

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα