Με αφορμή τις δασκάλες: Όταν το ίντερνετ αρέσκεται να επιδίδεται στην ποταπή τέχνη του «κατινάζ»

Advertisement
Με αφορμή τις δασκάλες: Όταν το ίντερνετ αρέσκεται να επιδίδεται στην ποταπή τέχνη του «κατινάζ»
Advertisement

Κατινάζ ίσον κατίνα συν πατινάζ. Κατίνα: Η γυναίκα, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, κάποιες φορές χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά όχι πάντα ή απαραίτητα, που αναλώνεται σε επουσιώδη ζητήματα, επιδίδεται στο σχολιασμό τρίτων προσώπων και κουτσομπολεύει ασύστολα. Βασικό χαρακτηριστικό της Κατίνας είναι η διπροσωπία και η κουτοπονηριά. Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται και οι όροι «κατινάκι» ή «κατινικό».

Με αφορμή τις δασκάλες: Όταν το ίντερνετ αρέσκεται να επιδίδεται στην ποταπή τέχνη του «κατινάζ» - Εικόνα 1

Το καλλιτεχνικό πατινάζ ή καλλιτεχνική παγοδρομία είναι άθλημα που διεξάγεται σε παγοδρόμιο. Οι αθλητές φορούν παγοπέδιλα και κινούνται κατά μήκος της παγοπίστας εκτελώντας φιγούρες με μουσική υπόκρουση σε κάθε πρόγραμμά τους. Η σύνθεση των δύο εννοιών, μας οδηγεί στην κοινωνική ασημαντότητα του κατινάζ. Της κοσμικής αυτής συνήθειας, η οποία χαρακτηρίζεται από κακεντρεχή τριπλά λουπ, μοχθηρές πιρουέτες μπίλμαν και ιοβόλα άξελ. Τα σόσιαλ μίντια, ατυχώς, αποτελούν τα ιδανικά παγοδρόμια.

Πρόσφατα, την ημέρα της μαθητικής παρέλασης, τρεις γυναίκες εκπαιδευτικοί παιδεύτηκαν ανεπανόρθωτα. Διαπομπεύτηκαν, κατά συρροή, μέσα από σάιτ και προσωπικές σελίδες για την εμφάνισή τους. Όχι για τις απόψεις τους ή για το διδακτικό έργο τους, αλλά για την εμφάνισή τους. Για τα ρούχα, τα μαλλιά και τα τακούνια τους. Ταυτόχρονα, στο φόντο της εποχής τρέχει πολίτικλι κορέκτ διαφημιστικό με αγωνιστικό περιεχόμενο και femmen τοποθέτηση, ενώ οι καταγγελίες για σεksουαλική παρενόχληση, ένθεν κακείθεν, πέφτουν βροχή.

Η κόλαση του Δάντη φαντάζει σαν μια απλή σάουνα μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της πύρινης λαίλαπας που εκσφενδονίζεται από τους εθισμένους στο κράξιμο χρήστες του διαδικτύου.

Τα έχουμε ξαναπεί, μην τα επαναλαμβάνουμε, ο σeξισμός μεταξύ των γυναικών είναι χειρότερος κι από πυρηνική καταστροφή. Τα θηλυκά σχόλια κάτω από τις φώτο των τριών εκπαιδευτικών ήταν ικανά να στείλουν οποιονδήποτε υγιή νου στην εντατική με άμεση διασωλήνωση. «Να εντοπιστούν και να απομακρυνθούν από δασκάλες» γράφει κάποια ευσυνείδητη καταναλώτρια μεγαμπάιτ του ίντερνετ. «Είναι σημαντικό το dresscode» γράφει μία άλλη, η οποία σίγουρα πριν βγει από το σπίτι σετάρει το ντεπιές, ενώ, από την άλλη, διάφοροι άντρες έσπευσαν να δηλώσουν απρόσκοπτο θαυμασμό.

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί στα πρακτικά του ιδιότυπου λαϊκού δικαστηρίου ότι αυτές οι τρεις γυναίκες δεν είναι δημόσια πρόσωπα για να διεκδικούν είτε μια απουσία στα χρυσά βατόμουρα, είτε μια παρουσία στο top 5 των εγχώριων καλοντυμένων. Είναι δασκάλες. Και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι χαρούμενες, ενθουσιώδεις και ακτινοβόλες. Το καλύτερο παράδειγμα για τα μικρά, ροζ κουτάβια που έχουν αφεθεί στα χέρια τους.

Επιμύθιο: Ο στόχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να ενώσει, όχι να χωρίσει. Όχι να χωρίσει.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα