19χρονη ήθελε να καλύψει τα σημάδια αυτοτραυματισμού της, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες tattoo αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Εκτός από έναν.

Advertisement
19χρονη ήθελε να καλύψει τα σημάδια αυτοτραυματισμού της, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες tattoo αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Εκτός από έναν.
Advertisement

Το μελάνι επέτρεψε σε μία Ιρλανδή έφηβη να ανακάμψει μετά από τον αυτοτραυματισμό της. Η Aoife Lovett (19) πάλευε με την ψυχική της υγεία όλα αυτά τα χρόνια, και παρόλο που βελτιώθηκε η κατάσταση της, τα σημάδια της ξαναθύμιζαν στιγμές που ήθελε να ξεχάσει. Η Aoife ήθελε να τα καλύψει με τατουάζ, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες που πλησίασε αρνήθηκαν να δουλέψουν με ουλές. Εκτός από έναν.

Η μητέρα της Aoife γνώρισε το έργο του Ryan Kelly, «Οι ουλές πίσω από την ομορφιά», μια πρωτοβουλία που βοηθά τους ανθρώπους να αφήσουν στο παρελθόν τους αυτοτραυματισμούς. «Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι πια μακριά από το να κάνεις κάτι τέτοιο και κάθε μέρα οι ουλές σου υπενθυμίζουν συνεχώς τι έκανες», δήλωσε η Aoife στο Independent.

«Βάζει κάτι όμορφο πάνω σε κάτι άσχημο», δήλωσε η Aoife εξυψώνοντας το έργο του Ryan. «Σου δίνει μια νέα αίσθηση ελευθερίας και κερδίζεις πίσω την αυτοπεποίθηση σου. Είναι πολύ δύσκολο να πας για δουλειά και να φαίνονται οι ουλές, επειδή σε κοιτάνε περίεργα και σου κάνουν πολλές ερωτήσεις γι ‘αυτό».

Ο Ryan δεν βιάστηκε να κρίνει τους άλλους καλλιτέχνες τατουάζ. «Είναι κατανοητό σε κάποιο βαθμό ότι προφανώς αν θέλετε να γίνει ιδανικά η δουλειά σας, θα γίνει καλύτερα σε επίπεδο δέρμα. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο μερικές φορές, αλλά για μένα αυτή η δουλειά σημαίνει πολύ περισσότερα, γιατί βοηθάς κάποιον να προχωρήσει σε μια δύσκολη στιγμή».

Η 19χρονη Aoife που πάλευε για χρόνια με την ψυχική της υγεία.

Τα σημάδια αυτοτραυματισμού της

Η Aoife ήθελε να τα καλύψει με τατουάζ, αλλά όλοι οι καλλιτέχνες που προσέγγισε αρνήθηκαν να δουλέψουν με ουλές.

Εκτός από έναν.

Αφού έριξε μια ματιά στα σημάδια της Aoife, ο Ryan Kelly άρχισε να τα καλύπτει με τατουάζ δωρεάν.

Ο Ryan δεν είναι ο μόνος που αφιερώνεται σε αυτό το σπουδαίο έργο, ο Poppy Seger είναι ένας καλλιτέχνης τατουάζ από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους ήδη.

«Το τατουάζ πάνω στις αυτοκαταστροφικές ουλές μπορεί να φέρει δάκρυα, αναμνήσεις, αναδρομές » λέει ο Poppy.

Και η Whitney Develle έχει κάνει παρόμοια δουλειά στην Αυστραλία

Οι άνθρωποι αντέδρασαν έντονα στο σπουδαίο έργο αυτών των καλλιτεχνών

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα