15 Cool γλυπτά που οι σχεδιαστές δώσανε τα ρέστα τους

Advertisement
15 Cool γλυπτά που οι σχεδιαστές δώσανε τα ρέστα τους
Advertisement

Σε ολόκληρο τον κόσμο και ακόμη και στο Διαδίκτυο – χαιρετίστε τη σύγχρονη τεχνολογία – μπορείτε να ανακαλύψετε εκπληκτικά γλυπτά. Οι δημιουργοί τους απλώς κατέστρεψαν όλες τις παραδόσεις που κυβερνούσαν τον κόσμο της καλής τέχνης. Εμείς βγάζουμε το καπέλο μας στους κυρίους που κάνουν πραγματικά απίστευτα πράγματα.

«Wonderland,» Καναδάς

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 2

Το πιο cool πράγμα σε αυτό το άγαλμα στο Calgary είναι να είσαι μέσα σε αυτό! Εξωτερικά, αυτό είναι ένα συρματόσχοινο μήκους 12 μέτρων με τη μορφή ενός κεφαλιού -από μέσα είναι ένας ολόκληρος κόσμος, που εφευρέθηκε από τον Ισπανό γλύπτη Jaume Plensa.

«Karma,» ΗΠΑ

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 3

Η δημιουργία του κορεάτη γλύπτη Do-Ho Suh συναντά τους επισκέπτες της γκαλερί τέχνης New York Albright-Knox και αμέσως εξιτάρει τη φαντασία τους. Το άγαλμα έχει μόνο 7 μέτρα ύψος, αλλά φαίνεται ατελείωτο.

«Last Supper,» ΗΠΑ

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 4

Το γλυπτό του Albert Szukalski στην πόλη-φάντασμα Rhyolite είναι η επανεξέταση του έργου από τη ζωγραφική του Leonardo da Vinci. Στο φόντο της διάσημης κοιλάδας του Θανάτου, οι φιγούρες φαίνονται ιδιαίτερα μυστηριώδεις τη νύχτα, όταν φωτίζονται στο εσωτερικό με ένα ειδικό φωτισμό.

«Diamonds,» Αυστραλία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 5

Ο Νεοζηλανδός Neil Dawson δημιουργεί γλυπτά που δεν μπορείτε να προσπεράσετε χωρίς να προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς στέκονται. Το αποτέλεσμα δημιουργείται με τη βοήθεια των μόλις εμφανών καλωδίων.

Balancing sculpture, Ντουμπάι

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 6

Αυτό το χάλκινο θαύμα εξισορροπεί εντελώς τους νόμους της φυσικής. Πώς τα γλυπτά του πολωνού πλοιάρχου Jerzy Kedziora δεν ανατρέπονται υπό την επίδραση της βαρύτητας τους και των ριπών του ανέμου είναι ένας γρίφος σχεδόν για όλους.

Monument to the violinist, Ολλανδία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 7

Στο περίφημο Άμστερνταμ «Stopera», όπου βρίσκεται το δημαρχείο και το μουσικό θέατρο, κομματιάστηκε το μαρμάρινο πάτωμα για να εγκατασταθεί το γλυπτό του βιολιστή.

Porsches at the Festival of Speed, Ηνωμένο Βασίλειο

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 8

Στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, ο Gerry Judah κατάφερε να συνεργαστεί με τις πιο γνωστές μάρκες αυτοκινήτων.

«Diminish and Ascend,» Αυστραλία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 9

Η σκάλα στον ουρανό από τον David McCracken, εγκατεστημένη στο Σίδνεϊ, έχει το μυστικό της. Κάθε διαδοχικό βήμα είναι μικρότερο από το προηγούμενο. Επομένως, όταν την κοιτάς, φαίνεται να εκτείνεται στο άπειρο.

«The inevitability of time»

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 10

Ο Έλληνας καλλιτέχνης και γλύπτης Αδάμ Μαρτινάκης δημιουργεί ψηφιακά γλυπτά στο είδος της φουτουριστικής εικονικής τέχνης. Μπορείτε να τα δείτε μόνο στο Internet ή εκτυπωμένα. Ωστόσο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η σύγχρονη τέχνη: η ανακάλυψη νέων τρόπων έκφρασης.

«Features of Gravity for the Elephant,» Γαλλία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 11

Το γλυπτό από τον Daniel Firman ήταν αφιερωμένη στη θεωρία του συγγραφέα ότι ένας ελέφαντας μπορούσε να ισορροπήσει τον κορμό του σε ύψος 18.000 χλμ. πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

«Runner,» Ελλάδα

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 12

Μπορείτε να δείτε το ελληνικό «Δρομέα» στην Αθήνα. Από οποιαδήποτε οπτική γωνία, έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται σε κίνηση. Αυτή η κολοσσιαία φιγούρα δημιουργήθηκε με έναν τρελό αριθμό σκούρων πράσινων κομματιών από τον γλύπτη Κώστα Βαρότσο.

Underwater sculptures, Μεξικό

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 13

Ολόκληρα υποβρύχια πάρκα σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι το επίτευγμα του γλύπτη Jason Taylor.

The Bather, Γερμανία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 14

«Ali and Nino,» Γεωργία

15 Cool γλυπτά που δεν θα πιστέψετε στην πραγματικότητα ότι υπάρχουν - Εικόνα 15

Η δημιουργία αυτής της δυναμικής γλυπτικής από την Tamara Kvesitadze ήταν εμπνευσμένη από την ιστορία αγάπης δύο χαρακτήρων. Οι φιγούρες είναι σε αιώνια κίνηση: πρώτον ο ένας προς τον άλλο, συγχωνευόμενοι σε ένα ενιαίο σύνολο και στη συνέχεια χωρισμένοι στην αναπόφευκτη διάσπαση.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα