Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα.

Advertisement
Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα.
Advertisement

Κάποιες φορές η έντονη μυρωδιά του φαγητού μετά το μαγείρεμα ή η μυρωδιά από τη μούχλα και το τσιγάρο μπορεί να κατακλύσουν όλο το σπίτι. Τα χημικά αρωματικά είναι η εύκολη λύση, όμως η αποτελεσματικότητά τους συνήθως διαρκεί λίγα λεπτά και τα συστατικά τους δεν είναι πάντα αθώα. Αν θέλετε, λοιπόν, να φέρετε στο σπίτι μυρωδιές που σας ταξιδεύουν, εφαρμόστε τα παρακάτω έξυπνα και φυσικά κόλπα.

1. Κεριά που αρωματίζουν

Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα. - Εικόνα 1

Καθαρίστε ένα πορτοκάλι και φτιάξτε μια φωλιά, προσπαθώντας να αφήσετε όρθιο το μεσαίο τμήμα του, που θα λειτουργήσει σαν φυτίλι. Στη συνέχεια γεμίστε το μέχρι τη μέση με λάδι και αφήστε να «κάτσει» για 45 λεπτά. Έπειτα, ανάψτε το αυτοσχέδιο κερί σας. Η μυρωδιά που θα αναδυθεί, είναι μοναδική.

Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα. - Εικόνα 2

Εναλλακτικά, κολλήστε στικ κανέλας σε ένα μεγάλο κερί με κόλλα σιλικόνης και, αφού βεβαιωθείτε ότι η κόλλα έχει στεγνώσει καλά, ανάψτε το.

Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα. - Εικόνα 3

2. Φτιάξτε το δικό σας σπρέι

Θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι απλικατέρ, νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο (η λεβάντα και ο ευκάλυπτος έχουν ένα φρέσκο, έντονο άρωμα). Αφού αναμίξετε όλα τα υλικά, τοποθετήστε το μίγμα στο μπουκάλι και ψεκάστε όλο το σπίτι.

3. Έχετε λουλούδια στο σαλόνι σας;

Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα. - Εικόνα 4

Τα λουλούδια καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ομορφαίνουν τον χώρο. Οι καλύτερες επιλογές είναι το γιασεμί, η γαρδένια και ο ευκάλυπτος που αναδύουν έντονο άρωμα. Ωστόσο, θυμηθείτε να μην τα τοποθετείτε στην κρεβατοκάμαρα γιατί το βράδυ τα λουλούδια εκκρίνουν διοξείδιο του άνθρακα, που καλό είναι να αποφέυγεται.

4. Και τα χαλιά θέλουν το άρωμά τους!

Επειδή ο καιρός που θα τα στρώσουμε πλησιάζει, φροντίστε να μυρίζουν ωραία. Σε ένα σέικερ, αναμίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη και πασπαλίστε το πάνω στο χαλί. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα και έπειτα σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα.

5. Μην πετάξετε τα φακελάκια του τσαγιού

Αν θέλετε να ευωδιάζει το σπίτι σας εφαρμόστε τα παρακάτω φυσικά κόλπα. - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα