ΤΑΞΙΔΙ

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό!

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό!
Advertisement

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο υπάρχει καλά κρυμμένη σε ένα απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα στα περίφημα Marieta Islands που βρίσκονται στην ακτή Nayarit στο Μεξικό.

Στο εσωτερικό ενός βουνού, που δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηφαιστείων από το 1900 και μετά, οι επισκέπτες βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα φυσικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει αλλού.

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 1

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 2

Μια μικρή παραλία μέσα στο βουνό δημιουργεί ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μόνο με σκάφος ή κολυμπώντας 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά.

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 3

Τα Marieta Islands αποτελούν έναν μικρό ακατοίκητο παράδεισο, που το 1960 χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών που πραγματοποιούσε εκεί το Μεξικό.

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 4

Με πρωτεργάτη τον Ζαν Ζακ Κουστό, που κατά καιρούς έκανε διάφορα ερευνητικά ταξίδια στο αρχιπέλαγος των νησιών, το πρόβλημα στα Marieta Islands έγινε διεθνώς γνωστό, αναγκάζοντας τους Μεξικανούς να υποχωρήσουν, σταματώντας κάθε στρατιωτική δραστηριότητα.

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 5

Πέρα από το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, κάθε άλλη δραστηριότητα είναι απαγορευμένη στην περιοχή, που συγκεντρώνει μόνο λίγους τυχερούς επισκέπτες κάθε χρόνο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στον παράδεισο!

Σπάνιο τοπίο: Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό! - Εικόνα 6

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement