Σώμα των ψυχών: Η διπολική διαταραχή όπως την βλέπει μια καλλιτέχνης ειδική στο μακιγιάζ

Advertisement
Σώμα των ψυχών: Η διπολική διαταραχή όπως την βλέπει μια καλλιτέχνης ειδική στο μακιγιάζ
Advertisement

Αυτή η ιδέα για το μακιγιάζ των ειδικών εφέ εμπνεύστηκε από τους εσωτερικούς μας δαίμονες και τις ψυχικές ασθένειες όπως η διπολική διαταραχή και η κατάθλιψη. Θεωρείται ότι μπορούμε όλοι να επικοινωνήσουμε με τους εσωτερικούς μας δαίμονες, και ότι η αυτο-αμφιβολία μας σπρώχνει συνεχώς προς τα κάτω.

Δημιούργησα τη μάσκα λατέξ και κομμάτια σώματος για να χρησιμοποιηθούν στο μοντέλο Suzi Cumming για την φωτογράφηση. Η περίσταση ήταν ξεχωριστή για εμάς, καθώς η Suzi είναι πάσχουσα και βοήθησε να καταστεί σαφές πως μοιάζει πραγματικά η ταλαιπωρία  έτσι όπως την αισθάνεται ο πάσχων.

Η Suzi πρότεινε να ενσωματωθούν τα χέρια σαν να κρατιούνται πίσω δεμένα ασφυκτικά. Και πραγματικά ήθελα να δείξω εκφράσεις και συναισθήματα στο πρόσωπο της κατά την διάρκεια της φωτογράφησης.

Οι επαγγελματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον φανταστικό Rick Jones, λάτρη του τρόμου στα στούντιο Horrify me. Αρχικά το σχέδιο φωτογραφήθηκε στην ακατέργαστη κατάσταση του και προστέθηκαν αργότερα πολλά ψεύτικα αίματα.  Η ιδέα της χρήσης μιας μάσκας ανέδειξε επίσης την ιδέα ότι πολλοί από εμάς κρύβουν πίσω από μια μάσκα τα αληθινά τους συναισθήματα καθημερινά, καθώς φοράμε ένα χαρούμενο πρόσωπο για να καλύψουμε τον πόνο απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα