ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες γυναικείες αγροτικές φυλακές -Στη Θήβα, με κήπο, νηπιαγωγείο, μικρά διαμερίσματα [εικόνες]

Οι πρώτες γυναικείες αγροτικές φυλακές -Στη Θήβα, με κήπο, νηπιαγωγείο, μικρά διαμερίσματα [εικόνες]
Advertisement

Οι πρώτες γυναικειές αγροτικές φυλακές στη χώρα, εγκαινιάστηκαν σήμερα στον Ελεώνα Θηβών. 

Η πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή Ελεώνα έχει στελεχωθεί με (φυλακτικό και επιστημονικό) προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες, ενώ λειτουργεί ως τμήμα της κλειστής φυλακής Γυναικών Θήβας.

Έχει χωρητικότητα 30 κρατουμένων και ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτες 12, οι οποίες διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι  εργαζόμενες κρατούμενες ζουν σε καλύτερες συνθήκες, με δημιουργική απασχόληση και με  τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υπευθυνότητά τους και προετοιμάζονται για την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη. Άρα υπηρετείται η αποφυγή της υποτροπής.

Επίσης, δημιουργήθηκε θέση βρεφονηπιοκόμου, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που είναι στη φυλακή με τις μητέρες τους.

Στα εγκαίνια ήταν παρών ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι «σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο» και προσέθεσε: «Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες».

Ακόμη,  ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση». 

Πηγή

Advertisement