15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα»

Advertisement
15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα»
Advertisement

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες ταινίες της Disney. Ο λόγος για την «Μικρή Γοργόνα» που πλησιάζει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της, και όμως μαγεύει ακόμα και σήμερα μικρούς και μεγάλους.

Όσες φορές και αν έχετε δει την συγκεκριμένη ταινία, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα…

Ο σωματότυπος της Άριελ και η προσωπικότητα της στην ταινία του 1989 βασίζεται στην Alyssa Milano, η οποία ήταν τότε ένα παιδί-σταρ που έπαιζε εκείνη την περίοδο στο «Who’s the Boss?»

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 2

Η Jodi Benson, που έκανε τη φωνή της Άριελ, τραγούδησε το «Part of Your World» μέσα στο σκοτάδι, έτσι ώστε να αποκτήσει την αίσθηση ότι είναι σε μια υποβρύχια σπηλιά.

Στην εναρκτήρια σκηνή, όταν ο Βασιλιάς Τρίτωνας φτάνει στην αρένα, μπορείτε να διακρίνετε τους Mickey Mouse, Goofy και Donald Duck στο κοινό με τους ανθρώπους της θάλασσας.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 3

Το αρχικό πλάνο ήταν ο Σεμπάστιαν να είχε αγγλική προφορά και όχι Τζαμαϊκανή.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 4

Η κίνηση των μαλλιών της Άριελ διαμορφώθηκε με βάση την κίνηση των μαλλιών της Sally Ride στο διάστημα.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 5

Όταν ο Scuttle σπάει το κολιέ της Ursula κοντά στα πόδια της Άριελ και απελευθερώνει τη φωνή της Άριελ, η Άριελ είναι ξυπόλητη, αλλά την επόμενη φορά που εμφανίζεται, ολόσωμη, φοράει παπούτσια.

Το φόρεμα της Καρλόττα είναι μια εκδοχή του ίδιου φορέματος που φορούσε η Σταχτοπούτα, προσθέτοντας ένα μαντήλι στο κεφάλι.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 6

Το ξόρκι της Ούρσουλας στην Άριελ περιείχε λατινικές αναφορές στον «λαιμό», τη «φωνή» και τα «ψάρια».

Ο Christopher Daniel Barnes ήταν μόλις 17 χρονών όταν έγραψε τη φωνή του Πρίγκιπα Έρικ για την ταινία. Η φωνή του ήταν αρκετά ώριμη για να υποστηρίξει έναν μεγαλύτερο σε ηλικία ρόλο. Επίσης, λίγο αργότερα, ηχογράφησε την φωνή του πρίγκιπα Charming στην δεύτερη και τρίτη ταινία της «Σταχτοπούτας».

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 7

Μια σειρά από σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στην σκηνή «Φίλα το κορίτσι» ανακυκλώθηκαν από μια από τις προηγούμενες ταινίες της Disney με τίτλο «The Rescuers».

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 8

Κατά τη διάρκεια της σκηνής του γάμου, ο Grand Duke και ο Βασιλιάς από την «Σταχτοπούτα» φαίνονται στο παρασκήνιο.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 9

Στο σχολιασμό του DVD του 2006, αποκαλύφθηκε στις αρχικές σκηνές πως η Ursula παρουσιάστηκε ως αδελφή του Τρίτωνα, κάνοντας την θεία της Ariel. Αυτή η ιδέα στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

15 πράγματα που δεν ξέρατε για την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» - Εικόνα 10

Το παρουσιαστικό της Ursula βασίστηκε στον drag χαρακτήρα της Divine.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα