Πέθανε 16χρονη επειδή έτρωγε τα μαλλιά της – Τι είναι το σύνδρομο Ραπουνζέλ

Advertisement
Πέθανε 16χρονη επειδή έτρωγε τα μαλλιά της – Τι είναι το σύνδρομο Ραπουνζέλ
Advertisement

Μια 16χρονη κοπέλα από την Μ. Βρετανία… απεβίωσε τραγικά την περασμένη εβδομάδα μετά από μόλυνση του στομάχου της, εξαιτίας των τριχών που είχαν συσσωρευθεί εκεί ως αποτέλεσμα της ψυχαναγκαστικής πάθησης που είχε και η οποία είναι γνωστή ως “σύνδρομο Ραπουνζέλ”.

Η 16χρονη Jasmine Beever, η οποία ήταν από την Skegness στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε παρακολουθήσει την κηδεία του παππού της λίγες μέρες πριν αρρωστήσει στο σχολείο, σύμφωνα με το Lincolnshire Live.“Η Jasmine ήταν καταπληκτική. Ήταν ένα από εκείνα τα παιδιά που σε έκαναν να χαμογελάς”, δήλωσε η μητέρα της καλύτερης φίλης της, Donna Marshall.

Οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να επαναφέρουν την 16χρονη στην ζωή, μετά την κατεπείγουσα μεταφορά της στο νοσοκομείο στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά πέθανε αργότερα εκείνο το βράδυ. Η αυτοψία έδειξε ότι μια μεγάλη μπάλα από τρίχες είχε προκαλέσει περιτονίτιδα, μια φλεγμονή ιστού στην κοιλιά.

Ήταν το αποτέλεσμα της ψυχαναγκαστικής διαταραχής της έφηβης να τρώει τα μαλλιά της, κατάσταση που είναι γνωστή ως σύνδρομο Ραπουνζέλ. Η Donna Marshall έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι η Jasmine είχε αυτήν την συνήθεια για πολλά χρόνια.Πέθανε 16χρονη επειδή έτρωγε τα μαλλιά της – Τι είναι το σύνδρομο Ραπουνζέλ - Εικόνα 1

Τι είναι το σύνδρομο Ραπουνζέλ

Το σύνδρομο Ραπουνζέλ είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που προκύπτει από την κατάποση τριχών (τριχοφαγία). Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από το παραμύθι των αδελφών Grimm, με “πρωταγωνίστρια” μια νεαρή κοπέλα με πολύ μακριά μαλλιά.

Η τριχοφαγία συνδέεται μερικές φορές με τη διαταραχή της τριχοτιλλομανίας (τράβηγμα των μαλλιών και εξαγωγή τριχών).Επειδή η ανθρώπινη γαστρεντερική οδός δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει την ανθρώπινη τρίχα, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική θεραπεία για να εξαχθεί η μάζα μαλλιών που συσσωρεύεται στο στομάχι. Οι ασθενείς με το σύνδρομο Ραπουνζέλ συνήθως χρειάζονται ψυχιατρική αξιολόγηση και θεραπεία λόγω της συσχέτισης της πάθησης με διαταραχές ελέγχου της παρόρμησης, όπως η τριχοτιλλομανία.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα