Οι πανέμορφες γυναίκες που μπορούν να κάνουν ελεύθερα σχέσεις μέχρι τα 20 και μόνο αυτές μπορούν να χωρίσουν τους άνδρες τους

Advertisement
Οι πανέμορφες γυναίκες που μπορούν να κάνουν ελεύθερα σχέσεις μέχρι τα 20 και μόνο αυτές μπορούν να χωρίσουν τους άνδρες τους
Advertisement

Είναι μια νομαδική φυλή που διανυκτέρευε σε σκηνές καθώς διέσχιζε την έρημο Σαχάρα, αλλά σήμερα έχει εξαπλωθεί και σε κράτη όπως η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, η Αλγερία, η Λιβύη και ο Νίγηρας.

Τα μέλη της φυλής, έχουν ασπαστεί τον Ισλαμισμό, χωρίς όμως να ακολουθούν τα αυστηρά πρότυπα της θρησκείας τους. Είναι οι Τούαρεγκ μια φυλή 1.200.000 ανθρώπων.

Στα Αραβικά, το όνομα τους σημαίνει «περιπλανώμενος».

Άνδρες Τουαρέγκ

Γνωστοί ως «οι μπλε άνδρες της Σαχάρας», οι άνδρες Τουαρέγκ συνηθίζουν να φορούν μπλε μαντήλι γύρω από το κεφάλι τους, το οποίο αφήνει μια μπλε απόχρωση στο δέρμα τους.

Αντίθετα, οι γυναίκες δεν κρύβουν με μαντήλα το πρόσωπο τους επειδή όπως λένε είναι τόσο όμορφες που οι άνδρες επιθυμούν να τις κοιτάζουν.

Για τα πολιτικά αποφασίζουν μόνο οι άνδρες. Πολλές φορές όμως συμβουλεύονται τη μητέρα τους.

Στα παράδοξα έθιμα τους ανήκει η αντίληψη, ότι είναι αγένεια να τρώει ένας άνδρας μπροστά σε γυναίκα που είναι μεγαλύτερη του ή δεν διατηρούν σeξουαλική σχέση.

Ο Τούαρεγκ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να φάει μπροστά στην πεθερά του.

Οι πανέμορφες γυναίκες που μπορούν να κάνουν ελεύθερα σεξ μέχρι τα 20 και μόνο αυτές μπορούν να χωρίσουν τους άνδρες τους - Εικόνα 2

Γυναίκες Τουαρέγκ

Οι γυναίκες της φυλής, θεωρούνται οι ομορφότερες στον κόσμο, όπως δημοσίευσε το National Geographic.

Τα κοpίτσια αρχίζουν να μορφώνονται σε μικρή ηλικία, μαθαίνοντας γραφή, που διδάσκεται από μάνα σε κόρη.

Για μουσουλμάνες, φαίνεται να έχουν πολλές ελευθερίες, όσον αφορά στις σeξουαλικές τους επαφές.

Είναι ελεύθερες να δέχονται το βράδυ στη σκηνή τους όποιον επιθυμούν, αρκεί να μπει από την πίσω είσοδο, αφήνοντας την καμήλα του απ’ έξω και να αποχωρήσει πριν το ξημέρωμα.

Οι γονείς της κοπέλας ζουν στην ίδια σκηνή, όμως η παράδοση τους υπαγορεύει να παραμένουν διακριτικοί, παριστάνοντας ότι δεν τους αφορά αυτό που συμβαίνει με την κόρη τους και τον επισκέπτη της.

Οι κοπέλες έχουν δικαίωμα να καλούν στη σκηνή τους όσους εpωτικούς παρτενέρ επιθυμούν, μέχρι την ηλικία των 20 ετών, που συνήθως παντρεύονται.

Οι πανέμορφες γυναίκες που μπορούν να κάνουν ελεύθερα σεξ μέχρι τα 20 και μόνο αυτές μπορούν να χωρίσουν τους άνδρες τους - Εικόνα 3

Παραδόσεις γάμου

Προκειμένου να δελεάσει ένας άνδρας τη γυναίκα που επιθυμεί να παντρευτεί, γράφει και της απαγγέλλει με τις ώρες ποιήματα, ώστε να την γοητεύσει και να την κερδίσει.

Μετά τον γάμο, οι γυναίκες δεν περιορίζονται μόνο στην ανατροφή των παιδιών και την προετοιμασία του φαγητού. Ασχολούνται με την ομορφιά τους, την κηπουρική και άλλες ευχάριστες ασχολίες.

Η σκηνή και τα ζώα της οικογένειας  της ανήκουν και αν το ζευγάρι πάρει διαζύγιο, παραμένουν στην κατοχή της .

Επίσης, εκείνη αποφασίζει για το διαζύγιο, αναγκάζοντας τον άνδρα να επιστρέψει στη σκηνή της μητέρας του, μόνο με την καμήλα του.

Για να μαθευτεί ότι μια γυναίκα είναι ξανά ελεύθερη, διοργανώνει πάρτι διαζυγίου.

Πηγή: valueforlife.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement