Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι

Advertisement
Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι
Advertisement

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο προετοιμάζεται να υλοποιηθεί στο Ντουμπάι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση που έγινε ποτέ και η οποία θα κατασκευαστεί στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το «Μars Science City Project». που θα καλύπτει 180.000 τετραγωνικά μέτρα, θα αποτελέσει ένα ρεαλιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της ζωής στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι - Εικόνα

Η ιδέα αφορά στη δημιουργία θολωτών κατοικιών αλλά και ένα μουσείο, ενώ μια ομάδα ανθρώπων θα ζήσει εδώ για έναν χρόνο. Θα διευθύνεται από μία ομάδα από το διαστημικό κέντρο Mohammed Βin Rashid, τον δήμο του Ντουμπάι σε συνεργασία με την Βjarke Ιngels / BIG και μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και σχεδιαστών.

Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι - Εικόνα 1

Σκοπός είναι να γίνει ένα πείραμα κατά πόσο μπορούν οι άνθρωποι να ζήσουν σε συνθήκες του πλανήτη Άρη, με τα εργαστήρια να προσπαθούν να προσομοιώσουν το σκληρό έδαφος του Άρη και το περιβάλλον μέσω της 3D τεχνολογίας εκτύπωσης, της θερμότητας και της μόνωσης της ακτινοβολίας. Η όλη εμπειρία θα αποτελέσει πρότυπο για την καινοτομία, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση της ζωής σε ένα εχθρικό πλανητικό περιβάλλον.

Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι - Εικόνα 2 Η μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση ετοιμάζεται στο Ντουμπάι - Εικόνα 3

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα