ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι κινήσεις μιας μπαλαρίνας μεταφρασμένες σε γεωμετρικά σχήματα

Οι κινήσεις μιας μπαλαρίνας μεταφρασμένες σε γεωμετρικά σχήματα
Advertisement

Οι κινήσεις μια μπαλαρίνας σε αυτό το βίντεο δημιούργησαν ένα «ροτοσκόπιο μπαλέτου». Το ροτοσκόπιο είναι γνωστό ως μια παραδοσιακή τεχνική για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων.Στην ουσία πρόκειται μια τεχνική με την οποία μπορεί να αντιγραφεί μια ρεαλιστική κίνηση από ένα βίντεο σε χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Εφευρέτης της τεχνικής ήταν ο Max Fleisher, το 1915, εμψυχώνοντας με ροτοσκόπιο τον Kokothe clown, αποδίδοντάς του κίνηση από βιντεοσκόπηση της κίνησης του αδερφού και συνεργάτη του David Fleisher. Σκοπός τους ήταν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική, σαν εργαλείο για να μπορούν πιο γρήγορα και μαζικά να παράγουν κινήσεις που θα αποδοθούν στους χαρακτήρες τους με χαμηλό κόστος. Αργότερα, το 1937 η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον Walt Disney στην μεγάλου μήκους ταινία “Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι”.

Στο συγκεκριμένο βίντεο η ιαπωνική ομάδα σχεδιασμού EUPHRATES χρησιμοποίησε έναν καινοτόμο αλγόριθμο  για να καταγράψει τα περιγράμματα και να εξαγάγει ένα σωρό άλλες πληροφορίες από ένα βίντεο μπαλαρίνας, της Kurimu Urabe των Bolshoi, η οποία χορεύει σε ένα στούντιο μπαλέτου.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement