Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ

Advertisement
Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ
Advertisement

Η αρχιτεκτονική του σήμερα περνάει σε άλλο επίπεδο με την ανακύκλωση, την λειτουργικότητα και την εργονομία να είναι οι κύριοι στόχοι.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κομψό σχεδιασμό και το χαμηλό κόστος είναι ότι ακριβώς χρειάζονται οι σύγχρονες πόλεις. Αυτό έρχεται να μας αποδείξει η ελληνική εταιρία Cocoon Modules, η αρχιτέκτονας Nastazia Spyropoulou και η ομάδα της, εξειδικευμένη στην αρχιτεκτονική των κοντέινερ!

Πρώτη ύλη εδώ είναι τα εμπορευματοκιβώτια, τα γνωστά μας containers, τα οποία ανακυκλώνονται με την επαναχρησιμοποίηση τους ως ο βασικός σκελετός για την κατασκευή κτιρίων. Κτίρια που προορίζονται για μόνιμες ή εξοχικές κατοικίες, γραφεία, βιομηχανικοί χώροι, καταστήματα.

Ο αρθρωτός σχεδιασμός και κατασκευή τους (modular), είναι που επιτρέπει την επέκταση τους προς όλες τις κατευθύνσεις και την δημιουργία ανεξάρτητων χώρων, που στην συνέχεια επενδύονται με μόνωση.

Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ - Εικόνα 2

Η εξωτερική τους εμφάνιση διαμορφώνεται έτσι ώστε να έρχεται σε αρμονία με το περιβάλλον στο οποίο τοποθετούνται, είτε αυτό είναι αστικό τοπίο ή ύπαιθρος.

Κατάλληλα να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κλιματική συνθήκη, γεωγραφική τοποθεσία και μορφολογία του εδάφους, διαθέτουν βιοκλιματικό σχεδιασμό, μερική αυτονομία ενέργειας, μέγιστη αντισεισμική συμπεριφορά και φυσικά μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στον κόσμο.

Φαίνεται πως πρόκειται για τον νέο εναλλακτικό τρόπο δόμησης που δίνει λύσεις σε αστικά κέντρα με σοβαρά προβλήματα έλλειψης χώρου, όπως η Αγγλία, οι Σκανδιναβικές χώρες, ο Καναδάς.

Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ - Εικόνα 3

Στην Ελλάδα αυτή η κατασκευαστική μέθοδος είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, με ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του είδους να είναι το νέο Ψηφιακό Μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ - Εικόνα 4

Η ίδια η κ Σπυροπούλου έχει αφοσιωθεί στην αρχιτεκτονική με κοντέινερ ήδη από του 2010 και έχει εκπονήσει αρκετές μελέτες κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και κατοικιών έκτακτης ανάγκης με βασικό δομικό υλικό το εμπορευματοκιβώτιο.

Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ - Εικόνα 5

Οι Cocoon Modules εκτός από το αρχιτεκτονικές μελέτες και τις κατοικίες υψηλής αισθητικής που έχουν σχεδιάσει, διατηρούν blog μέσα από το οποίο μοιράζονται την αγάπη τους για την αρχιτεκτονική, τις νέες κατασκευαστικές δυνατότητες του σήμερα, και μας προσκαλούν να υιοθετήσουμε την ανακύκλωση σαν στάση ζωής.

Ελληνική εταιρία σχεδιάζει απίθανα σπίτια από κοντέινερ - Εικόνα 6

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα