Οι Έλληνες στους πιο τριχωτούς άνδρες του κόσμου

Advertisement
Οι Έλληνες στους πιο τριχωτούς άνδρες του κόσμου
Advertisement

Αμερικανική έρευνα καταγράφει τα μέρη στον πλανήτη όπου παρουσιάζονται οι πιο τριχωτοί άνδρες. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες χώρες του κόσμου διαθέτουν άνδρες με την υψηλότερη τριχοφυΐα; Το Αμερικανικό περιοδικό ανθρωπολογίας το έκανε για εσάς και το αποτέλεσμα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς και… εντυπωσιακό. Οι Έλληνες και γενικότερα οι λαοί της Μεσογείου, συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο τριχωτών στον κόσμο, ενώ αντίθετα, οι Ασιάτες και λαοί της κεντρικής Αφρικής διαθέτουν λιγότερο ποσοστό τριχοφυΐας στο σώμα.

Οι Έλληνες στους πιο τριχωτούς άνδρες του κόσμου - Εικόνα 2

Στον χάρτη παραπάνω, οι περιοχές με μαύρο χρώμα είναι εκείνες στις οποίες οι άνδρες έχουν ποσοστό άνω του 70%, ενώ στα κίτρινα κομμάτια ζουν άνδρες με ελάχιστη ως καθόλου τριχοφυΐα, σε ποσοστό μόλις 5%. Είναι προφανές πως τη μερίδα του λέοντος στο θέμα τριχωτός άνδρας παίρνουν οι μεσογειακοί λαοί, από την Ισπανία και την Ιταλία, ως την Ελλάδα, την Τουρκία, αλλά και τις χώρες της Βορείου Αφρικής.

Για να γίνει πιο σαφές τι εννοούμε τριχωτός άνδρας, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα αναφέρονται στην τριχοφυΐα που εμφανίζεται στο σώμα και το πρόσωπο κατά τη διάρκεια και μετά την εφηβεία. Με άλλα λόγια δεν αναφέρεται στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο άλλωστε μπορεί και να… έχει την αντίστροφη πορεία σε κάποιον άνδρα με την πάροδο των χρόνων.

Πηγή : news247.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα