ΓΥΝΑΙΚΑ

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα
Advertisement

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για τον τέλειο τόνο δέρματος

Το όμορφο δέρμα είναι το κλειδί για ένα συναρπαστικό μακιγιάζ. Μερικά κοpίτσια επιλέγουν τα πιο διάσημα και ακριβά καλλυντικά, παρακολουθούν μοντέρνους bloggers και δοκιμάζουν νέα προϊόντα. Αλλά, δυστυχώς, το αποτέλεσμα συχνά είναι μακριά από το επιθυμητό.

Το Bright Side έχει συντάξει έναν πλήρη κατάλογο συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται τέλειο με ελάχιστη προσπάθεια.

Καθαρίστε σωστά, τονώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 2

Το πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε το δέρμα σας και να το κρατάτε όμορφο και υγιές. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τρώτε θρεπτικά και βιταμινούχα τρόφιμα και επιλέξτε τα καλλυντικά σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος σας.

Οι δερματολόγοι συνιστούν επίσης να κάνετε peeling στο δέρμα σας και να εφαρμόζετε τακτικά θρεπτικές μάσκες. Αλλά ο κανόνας νούμερο ένα είναι «καθαρίστε, τονώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας» το πρωί και το βράδυ. Δεν αρκεί μόνο να ξεπλύνετε το πρόσωπο σας – θα πρέπει να εφαρμόσετε πραγματικά μια τονωτική λοσιόν και μια ενυδατική κρέμα.

Κρύψτε τα ελαττώματα του δέρματος σας

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 3

Χρησιμοποιήστε concealers διαφορετικών χρωμάτων για να κρύψετε ελαττώματα. Το πράσινο concealer ακυρώνει τα κόκκινα σπυράκια και τα μπιμπίκια – απλώστε το στα ελαττωματικά σημεία με το δείκτη σας ή με το σφουγγάρι. Εάν θέλετε να κρύψετε κίτρινες ή καφέ κηλίδες και φακίδες, επιλέξτε μοβ ή μπλε concealer.

Κρύψτε τους κύκλους των ματιών

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 4

Χρησιμοποιήστε το concealer για να εξαφανίσετε τους μπλε κύκλους ματιών. Ένα συχνό λάθος είναι να εφαρμόσετε το concealer σε πολλά παχιά στρώματα ακριβώς κάτω από το μάτι σας, γιατί αυτό θα επισημάνει όλες τις ατέλειες. Σχεδιάστε ένα τρίγωνο και ανακατέψτε το προσεκτικά με τα δάχτυλα σας.

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 5

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, όταν οι κύκλοι είναι πολύ έντονοι, ένα κόκκινο κραγιόν μπορεί να σας βοηθήσει. Εφαρμόστε το στην προβληματική περιοχή, απλώστε προσεκτικά, στη συνέχεια προσθέστε concealer και ανακατέψτε το. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε ένα τέλειο δέρμα κάτω από τα μάτια σας.

Επιλέξτε και εφαρμόστε σωστά τη βάση

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 6

Η επιλογή της βάσης είναι μία σοβαρή εργασία γιατί το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της βάσης. Για να βρείτε τον πιο κατάλληλο τόνο, εφαρμόστε αρκετούς διαφορετικούς τόνους στο λαιμό σας – θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Θυμηθείτε ότι ο τόνος του δέρματος του προσώπου αλλάζει λίγο λόγω του καιρού, της διάθεσης μας και άλλα πράγματα.

Εφαρμόστε τη βάση από το κέντρο του προσώπου σας με μια ειδική μεγάλη βούρτσα ή τα δάχτυλα σας. Δώστε προσοχή στην περιοχή του μετώπου, όπου αναπτύσσονται τα μαλλιά σας, και στις πλευρές της μύτης σας.

Διόρθωση περιγράμματος

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 7

Η διόρθωση του περιγράμματος μας επιτρέπει να αποκρύψουμε ελαττώματα και να τονίσουμε ορισμένα σημεία του προσώπου μας. Μπορείτε να βρείτε διάφορα είδη καλλυντικών προϊόντων στα καταστήματα. Concealers σε υγρό και σε κρέμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσουν σωστά και δεν είναι καλά για το καθημερινό μακιγιάζ. Τα Concealers σε σκόνη φαίνονται πολύ πιο φυσικά και είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Ακολουθήστε τα βήματα περιγράμματος που εμφανίζονται στις εικόνες. Ο κύριος κανόνας είναι να επισημάνετε τις περιοχές που θέλετε να τονιστούν και να σκουρύνετε τις περιοχές που θέλετε να αποκρύψετε.

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 8

Για να κάνετε contouring σε ένα ωοειδές πρόσωπο, σκουρύνετε το πηγούνι και το μέτωπο σας εκεί όπου ξεκινά η γραμμή των μαλλιών σας. Για να φτιάξετε ένα στενό πρόσωπο λίγο πιο φαρδύ, απλώστε στα ζυγωματικά σας.

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 9

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, πρέπει να το επιμηκύνετε. Σκουρήνετε τις πλευρές του προσώπου σας (τα ζυγωματικά και το σαγόνι) και τονίστε το μέτωπο σας, το πηγούνι και την περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 10

Για ένα τριγωνικό πρόσωπο, πρέπει να περιορίσετε το άνω μέρος του προσώπου σας ενώ το κάτω μέρος θα πρέπει να διευρυνθεί οπτικά. Σκουρήνετε τις προεξέχουσες περιοχές του προσώπου σας. Στη συνέχεια, τονίστε το κέντρο του μετώπου, του πηγουνιού και της περιοχής κάτω από τα μάτια.

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 11

Εάν έχετε ένα ορθογώνιο πρόσωπο, θα πρέπει να εξομαλύνετε τις αιχμηρές γραμμές και να κάνετε το πρόσωπο σας περισσότερο σε σχήμα διαμαντιού. Σκουρήνετε την περιοχή πάνω από τα μάγουλα και στο σαγόνι σας. Στη συνέχεια, τονίστε το κέντρο του μετώπου, του κάτω μέρους των ματιών και της άκρης του πηγουνιού.

Εφαρμόστε το ρουζ

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 12

Ένα ελαφρύ ρουζ κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται φρέσκο ​​και υγιές. Για πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα, οι ροζ αποχρώσεις είναι καταλληλότερες, ενώ ο χάλκινος και ο κοραλί τόνος είναι κατάλληλοι για πιο σκούρο δέρμα. Τα καφέ-ροζ χρώματα ταιριάζουν σχεδόν σε όλες.

Για να εφαρμόσετε σωστά το ρουζ σας, χρειάζεστε φως και ένα ειδικό πινέλο. Μια καλή συμβουλή για εσάς: χαμογελάστε και εφαρμόστε το ρουζ στις προεξέχουσες περιοχές των μάγουλων σας.

Διορθώστε το μακιγιάζ σας

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 13

Ταμπονάρετε προσεκτικά το πρόσωπο σας με μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε πούδρα στο πηγούνι σας, στην περιοχή Τ, στην περιοχή των ματιών και γύρω από τα χείλη σας. Μην εφαρμόζετε πούδρα στα μάγουλα σας για να αποφύγετε την γυαλάδα. Χρησιμοποιήστε ελαφριά πούδρα, για παράδειγμα μια ανόργανη.

Θεραπεία για χείλια

8 απλά και αποτελεσματικά βήματα για το τέλειο δέρμα - Εικόνα 14

Το δέρμα στα χείλη μας είναι πραγματικά λεπτό, έτσι σκουραίνει εύκολα με το κάπνισμα, τον καφέ και το τσάι, ή το ποτό. Μια σημαντική συμβουλή είναι πάντα να τα ενυδατώνετε.

Μπορείτε να φέρετε το ωραίο ροζ χρώμα στα χείλη σας προετοιμάζοντας ένα απλό φάρμακο από παντζάρια, μέλι και γάλα. Εφαρμόστε τη νύχτα και θα δείτε τη διαφορά σε ελάχιστο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement