Τουρίστες στην Ινδία κάνουν «γάμους του ενός μήνα» με ανήλικες και τις βιάζουν

Advertisement
Τουρίστες στην Ινδία κάνουν «γάμους του ενός μήνα» με ανήλικες και τις βιάζουν
Advertisement

Οκτώ τουρίστες από το Ομάν και το Κατάρ, συνελήφθησαν στην Ινδία καθώς κατηγορούνται για σeξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοpιτσιών με την προκάλυψη γάμων.

Οι κατηγορούμενοι, πέντε πολίτες του Ομάν και τρεις του Κατάρ, συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ, πόλη της νότιας Ινδίας την οποία επισκέπτονται πλούσιοι τουρίστες που αναζητούν «συζύγους του ενός μήνα».

Πρόκειται για μια παράνομη και εγκληματική πρακτική που ελέγχουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Τι ακριβώς συμβαίνει.

Με αντίτιμο από 4.500 μέχρι 15.500 δολάρια ενδιάμεσοι βρίσκουν νεαρά κοpίτσια στους πλούσιους πελάτες, τα οποία εξαναγκάζονται σε εφήμερους γάμους, δουλεία και βιασμό.

Οι γάμοι γίνονται με τη βοήθεια ιερωμένων που κάνουν τις τελετές. Από την αρχή της συναλλαγής, είναι ήδη έτοιμα προς χρήση πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου τα οποία συνήθως υπογράφονται ταυτόχρονα.

Η καταφυγή στην ποpνεία είναι απαγορευμένη από το Ισλάμ και αυτού του είδους οι γάμοι μικρής διάρκειας φαίνεται πως αποτελούν τρόπο παράκαμψης της απαγόρευσης.

Οι κατηγορούμενοι, στην τωρινή υπόθεση είναι όλοι τους πάνω από 65 ετών. Έκαναν θρησκευτικούς γάμους αυτού του είδους με ανήλικες Ινδές με την άφιξή τους στη χώρα, τον περασμένο μήνα.

Οι έφοδοι της αστυνομίας επέτρεψαν να απελευθερωθούν οκτώ ανήλικες μεταξύ 14 και 18 ετών από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε διάφορα σημεία στην πόλη. Συνελήφθησαν επίσης πέντε ενδιάμεσοι, τρεις ιερωμένοι και τέσσερις ιδιοκτήτες πανσιόν.

Σε βάρος των οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, εξαναγκασμό σε δουλεία και βιασμό ανηλίκων.

Πηγή : tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα