Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο από ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας

Advertisement
Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο από ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας
Advertisement

Τα βλέμματα όλων κάθε χρόνο είναι στραμμένα σε ένα βιβλίο. Όχι γιατί κρατά σε αγωνία τους αναγνώστες για το τέλος του, αλλά για το περίεργο περιεχόμενο του. Ένα βιβλίο χωρίς σύνορα αφού άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθούν να καταφέρουν κάτι μοναδικό και να ξεχωρίσουν.

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εκτός από τα κλασσικά ρεκόρ όπως ο πιο ψηλός άνδρας στον κόσμο, οι πιο ηλικιωμένες δίδυμες αδελφές κ.α., έχει να επιδείξει και περίεργα κατορθώματα.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Ο άνθρωπος μαγνήτης

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο - Εικόνα 2

Ο Etibar Elchiyev κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον Δεκέμβριο του 2011. Το ρεκόρ του σπάνιο και περίεργο αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει εξήγηση για το πως τα κατάφερε. Στην φωτογραφία απεικονίζεται να έχει συγκεντρώσει πάνω στο σώμα του 50 μεταλλικά κουτάλια. Ο άνθρωπος μαγνήτης όπως χαρακτηρίστηκε τότε με αυτό τον τρόπο είδε το όνομα του να μπαίνει στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες.

2. Τα περισσότερα ταυτόχρονα παιχνίδια σκάκι

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο - Εικόνα 3

Το σκάκι αποτελεί σίγουρα αγαπημένο χόμπι για πολλούς κι αν δυσκολεύεστε να κερδίσετε έναν και μοναδικό αντίπαλο θα μείνετε άναυδοι με το ρεκόρ του Alik Gershon. Ο ισραηλινός μάστερ στο σκάκι κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες παίζοντας με 525 αντιπάλους σε μια μέρα! Το γεγονός έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ στις 21 Οκτωβρίου του 2010 όπου στην ταυτόχρονη παρτίδα μετά από 18 ώρες και 30 λεπτά κατάφερε να κερδίσει μόνο σε… 454 παιχνίδια.

3. Μωσαϊκό από σούσι

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο - Εικόνα 4

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο - Εικόνα 5

Για τους λάτρεις του σούσι το συγκεκριμένο ρεκόρ σίγουρα θα σας καταπλήξει. Στις 18 Ιανουαρίου του 2014 στο Χονγκ Κονγκ περισσότεροι από 100 σεφ πήραν μέρος στη δημιουργία του μεγαλύτερου μωσαϊκού με σούσι. Με 20.000 κομμάτια από την γνωστή ωμή ασιατική νοστιμιά οι συμμετέχοντες κάλυψαν μια έκταση που έφτανε σχεδόν τα 37 τετραγωνικά μέτρα. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 20, 647 κομμάτια σούσι.

4. Η μεγαλύτερη βαλίτσα

Το Top 10 παράξενων ρεκόρ στον κόσμο - Εικόνα 6

Θα μπορούσε να αποτελεί το όνειρο κάθε γυναίκας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βαλίτσα στον κόσμο και μάλιστα με τη βούλα αφού κατέχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η παρουσίαση της έγινε στο 100ο κινεζικό Export Commodities Fair στο Guangzhou στις 15 Οκτωβρίου 2006. Η συγκεκριμένη βαλίτσα με 175 εκ. μήκος, 115 εκ. πλάτος και 46 εκ. βάθος και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Shanghai Newest Luggage Co. Ltd στην Σαγκάη.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα