Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά

Advertisement
Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά
Advertisement

Μια μαύρη μητέρα που είχε γεννήσει ένα λευκό με μπλε μάτια μωρό ξάφνιασε τους γιατρούς επειδή και το δεύτερό της παιδί είναι λευκό!

Η 35χρονη οικονομολόγος Catherine Howarth, η οποία είναι Νιγηριανής καταγωγής, πίστευε ότι το σπάνιο λευκό γονίδιο που είχε ως αποτέλεσμα να βγει ο 3 ετών γιος της Jonah λευκός, δεν θα ‘χτυπούσε’ για δεύτερη φορά.

Έτσι, σοκαρίστηκε όταν η μαία της έδωσε την κόρη της Sophia και είδε πως ήταν τόσο λευκή όσο ο μεγάλος αδελφός της.

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 2

Η μητέρα από το Milton Keynes πιστεύει ότι είναι η μόνη μαύρη μητέρα στον κόσμο που έχει γεννήσει δύο λευκά παιδιά με μπλε μάτια.

Είπε: “Όταν γεννήθηκε ο Jonah, ένας γενετιστής δήλωσε ότι η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στο εκατομμύριο. Είπε ότι ήταν εξαιρετικά σπάνιο,λόγω της καταγωγής μου, να κάνω ένα παιδί με μπλε μάτια και ανοιχτόχρωμο δέρμα.”

“Υπολόγισε ότι η πιθανότητα να συμβεί ξανά ήταν μία στο εκατομμύριο.”

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 3

“Έτσι, όταν γεννήθηκε η Sophia με λευκό δέρμα και μπλε μάτια, το σοκ που ένιωσα ήταν μεγαλύτερο. Οι πιθανότητες να συμβεί δύο φορές είναι μία στο εκατομμύριο. Κανείς δεν έχει ακούσει ξανά μία μαύρη μητέρα να κάνει δύο λευκά μωρά το ένα μετά το άλλο.

Ενώ ο σύζυγος της, ο Richard, ένας 37χρονος μηχανικός, είναι εντελώς λευκός, το ζευγάρι σκέφτηκε ότι το δεύτερο παιδί τους θα ήταν πολύ πιο σκούρο από το πρώτο τους.

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 4

Η Catherine είπε: “Όταν έκανα τον Jonah ήταν τόσο άσπρος που ο Richard και εγώ νομίζαμε ότι η μαία μας είχε δώσει λάθος παιδί. Αλλά με τη Sophia σοκαριστήκαμε ακόμα πιο πολύ γιατί ήμασταν βέβαιοι ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί δύο φορές.”

«Ήμουν έκπληκτη όταν είδα τα μπλε της μάτια και το ανοιχτόχρωμο δέρμα της».

Οι γιατροί ήταν εξίσου έκπληκτοι όταν είδαν για πρώτη φορά τη Sophia.

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 5

“Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είμαι η μαμά τους. Έχω κουραστεί να με σταματάνε στο δρόμο και να με ρωτούν αν είμαι η νταντά. Οι άνθρωποι φαίνεται να δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς κατάφερα να γεννήσω δύο λευκά παιδιά.”

«Αλλά όταν μας γνωρίζουν καλύτερα, λένε συχνά ότι, παρά τα μπλε μάτια τους και το λευκό τους δέρμα, κάποια χαρακτηριστικά τους μου μοιάζουν».

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 6

Η Catherine είναι Νιγηριανή και δεν έχει λευκά γονίδια στην οικογένειά της.

“Οι γονείς μου ήταν από τη Νιγηρία και όλοι μου οι συγγενείς ήταν μαύροι.”

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 7

“Η μόνη εξήγηση είναι ότι πρέπει να υπήρχε ένα λευκό γονίδιο στην οικογένειά μου που παρέμεινε αδρανές για χρόνια μέχρι τώρα. Και τώρα φαίνεται να κυριαρχεί.”

Παρά το αρχικό σοκ, οι νέοι γονείς είναι χαρούμενοι για τα όμορφα παιδάκια τους.

Όταν γεννήθηκε ο Jonah, η εκπληκτική του εμφάνιση προσέλκυσε την προσοχή πέντε πρακτορείων μοντέλων.

Η μικρή του αδελφή, η οποία είναι 10 μηνών σήμερα, πρόκειται να ακολουθήσει τα βήματά του, καθώς έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με πρακτορεία μοντέλων.

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά μωρά - Εικόνα 8

Ο πατέρας τους, ο Richard, είπε: “Για εμάς δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι το δέρμα των παιδιών μας. Αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε ένα όμορφο γιο και μια γλυκύτατη κόρη. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να είναι γερά και χαρούμενα, αυτό έχει σημασία.”

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα