Η Μόδα των Εσωρούχων πριν 100 χρόνια VS Σήμερα…Απλά καμία σχέση!

Advertisement
Η Μόδα των Εσωρούχων πριν 100 χρόνια VS Σήμερα…Απλά καμία σχέση!
Advertisement

Πως έχει εξελιχθεί η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια;

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, το πιο ενδιαφέρον και οικείο μέρος της ντουλάπας μιας γυναίκας έχει υποστεί πολλές επαναστατικές αλλαγές. Δεν είναι πλέον κάτι που πρέπει να κρύβεται κάτω από τα εξωτερικά ενδύματα, τα εσώρουχα στις μέρες μας θεωρούνται ως σημαντική συνιστώσα της προς τα έξω εικόνας μιας γυναίκας.

Ειδικά για εσάς, έχουμε κάνει μία διαδρομή πίσω στο πέρασμα των δεκαετιών για να εντοπίσουμε την εξέλιξη αυτών των αξιόλογων κομματιών του ρουχισμού!

1900s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 1

Οι στενοί κορσέδες ήταν πολύ στα πάνω τους αν και οι γιατροί συμβούλευαν τις γυναίκες πάντα να μην τους φορούν στενούς, αλλά ως γνωστόν η ομορφιά απαιτεί θυσίες!

1910s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 2

Την πρώτη δεκαετία του αιώνα, έκαναν το ντεμπούτο τους πιο αποκαλυπτικά και προκλητικά εσώρουχα (ελαφρώς πιο βαθιά ντεκολτέ, μικρότερα σλιπάκια). Παρά το γεγονός ότι, σε πρώτη φάση, τέτοια ενδύματα έτειναν να συνδέονται με εταίρες.

1920s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 3

Βαρυσήμαντα ιστορικά γεγονότα, όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασαν τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου της μόδας. Αυτή η δεκαετία χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ζήτηση για πιο πρακτικά, εύκολα στο φόρεμα ρούχα. Η εμφάνιση φορεμάτων που θα μπορούσαν να φορεθούν χωρίς κορσέδες άνοιξε το δρόμο για την εισαγωγή του σουτιέν.

 1930s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 4Τα εσώρουχα των γυναικών αποκτούν σταδιακά μοντέρνα εμφάνιση, και γίνεται ακόμα πιο εύκολο να φορεθούν.

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 5

1940s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 6

Ένα τυπικό σετ εσωρούχων στη δεκαετία του 1940 αποτελείτο από ένα στηθόδεσμο, εσώρουχα, και ένα μεσοφόρι. Η Μόδα έχει λάβει το πίσω κάθισμα σε καιρό πολέμου.

 1950s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 7

Ο Christian Dior εισάγει νέο ύφος στο στυλ, γυρνώντας πίσω στα κλασικά στοιχεία: μικροσκοπική μέση, πλούσιο στήθος, και στρογγυλεμένους γοφούς. Αυτή η δεκαετία χαρακτηρίζεται από κωνικού σχήματος σουτιέν (μια τέτοια μορφή θεωρήθηκε η πιο ελκυστική).

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 8

1960s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 9

Σταδιακά, το σχήμα του σουτιέν γίνεται λιγότερο μυτερό. Μεταξύ αυτών που καθορίζουν την νέα τάση είναι η Μπριζίτ Μπαρντό – ένα αδιαμφισβήτητο fashion icon της δεκαετίας.

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 10

 1970s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 11

Ο μινιμαλισμός γίνεται το σύμβολο της νέας σεksουαλικής επανάστασης. Η Mary Quant σχεδιάζει τη σειρά της με ελάχιστα εσώρουχα.

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 12

1980s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 13

Υπάρχει μια αναβίωση της ζήτησης για πολυτελή εσώρουχα. οίκοι μόδας ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προσπαθώντας να απευθυνθούν προς τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα. Αυτή η δεκαετία χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, έστω και εξευγενισμένη, και ποικίλα σχέδια. Περίπλοκες δημιουργίες από μετάξι και δαντέλα – τώρα όχι μόνο στο κλασικό μαύρο χρώμα.

1990s

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 14

Τα Εσώρουχα γίνονται τόσο αποκαλυπτικά που μετά βίας αφήνουν περιθώρια στη φαντασία. Δαντέλα και ημιδιαφανή υφάσματα είναι στη μόδα και πάλι.

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 15

Πως εξελίχθηκε η Μόδα των Εσωρούχων τα τελευταία 100 χρόνια - Εικόνα 16

Μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε οποιεσδήποτε επαναστατικές αλλαγές στη μόδα των εσωρούχων. Οι σημερινοί σχεδιαστές έχουν αφοσιωθεί στη βελτίωση των υφιστάμενων σχεδίων, φτάνοντας τα στην απόλυτη τελειότητα.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα