Δάσκαλος κολυμπάει καθημερινά μέσα σε λασπώδες ποτάμι για να φτάσει στο σχολείο στην ώρα του

Advertisement
Δάσκαλος κολυμπάει καθημερινά μέσα σε λασπώδες ποτάμι για να φτάσει στο σχολείο στην ώρα του
Advertisement

H Ινδία έχει δει πολλούς σπουδαίους δασκάλους στη μακρά ιστορία της. Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού έχει χαρακτηριστικά κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης και οι σωστοί δάσκαλοι θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους με κάθε κόστος.

Δάσκαλος κολυμπάει καθημερινά μέσα σε λασπώδες ποτάμι για να φτάσει στο σχολείο στην ώρα του - Εικόνα1

Ο 42χρονος Abdul Malik, ο οποίος εργάζεται σε ένα δημοτικό σχολείο στην επαρχία Malappuram της Κεράλα από το 1992, επαναπροσδιορίζει την εικόνα του δασκάλου. Ο Abdul Malik είναι αφοσιωμένος στο καθήκον, αφού για να πάει εγκαίρως στην τάξη του, περνάει μέσα από ένα λασπώδες ποτάμι.

Το σχολείο όπου ο Abdul εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών περιβάλλεται από τις τρεις του πλευρές από τον ποταμό Kadalundi και για να καλύψει μια απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων με το λεωφορείο χρειάζεται τρεις ώρες. Ο Malik αργούσε όταν έπρεπε να αλλάξει δύο λεωφορεία και να περπατήσει σε απόσταση δύο χιλιομέτρων για να φτάσει στο σχολείο. Το μαρτύριό του συνεχίστηκε για περίπου ένα χρόνο μέχρις ότου ένας από τους συναδέλφους του, που έμαθε για την ταλαιπωρία του, του πρότεινε να κολυμπήσει στον ποταμό.

Δάσκαλος κολυμπάει καθημερινά μέσα σε λασπώδες ποτάμι για να φτάσει στο σχολείο στην ώρα του - Εικόνα2

Το κολύμπι στο ποτάμι φαινόταν να είναι μια φανταστική λύση, καθώς του παίρνει μόλις λίγα λεπτά από το σπίτι του για να φτάσει στην όχθη του ποταμού και άλλα λίγα για να περπατήσει στο σχολείο αφού διασχίσει το ποτάμι. Κάθε μέρα περίπου στις 9 το πρωί φτάνει στην όχθη του ποταμού και τυλίγει τα προσωπικά του αντικείμενα με πλαστικό κάλυμμα. Στη συνέχεια, με μία κουλούρα γύρω από τη μέση του, μπαίνει στο νερό. Όταν φτάνει στην άλλη πλευρά, βάζει τα στεγνά του ρούχα και πηγαίνει στο σχολείο, όπου τον περιμένουν πώς και πώς τα παιδιά του.

Για την αφοσίωσή του στο επάγγελμα, ο Malik τιμήθηκε από την πρώην υπουργό του Tamil Nadu, Jayalalithaa, και από έναν γιατρό που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι του προσέφεραν μία βάρκα. Όμως παρά το όμορφο και χρήσιμο δώρο τους, ο Malik λέει ότι θα συνεχίσει να κολυμπά μέχρι τη συνταξιοδότησή του αφού το κολύμπι τον κάνει να νιώθει φρέσκος και χαρούμενος.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα