Το πιο λαχταριστό γλυκό σοκολάτας που δοκίμασες ποτέ!

Advertisement
Το πιο λαχταριστό γλυκό σοκολάτας που δοκίμασες ποτέ!
Advertisement

Το γλυκό σοκολάτας που θα σε ξετρελάνει!

Υλικά για 4-6 άτομα

220 γραμμάρια κάσιους

220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης

220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα

100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο

600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

80 γραμμάρια μέλι

Για το γλάσο

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

20 γραμμάρια Μέλι

Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι

2 κομμάτια γλυκάνισο

150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.

Πηγή: panagiamegalohari.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα