Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας

Advertisement
Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας
Advertisement

Mία πρόσφατη ψυχολογική έρευνα που διεξήχθη στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου αποκάλυψε ένα ενδιαφέρον γεγονός: οποιαδήποτε αλλαγή στη σχέση ενός αγαπημένου ζευγαριού επηρεάζει άμεσα τις θέσεις που παίρνουν οι σύντροφοι, όταν κοιμούνται. Το σημαντικό εδώ είναι η στάση που κοιμούνται όλο το βράδυ και ξυπνάνε το πρωί.

Εμπνευσμένοι από την έρευνα του καθηγητή Ρίτσαρντ Γουάισμαν (Πανεπιστήμιο του Hertfordshire) και το έργο της ψυχολόγου Κορίν Σουίτ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με την σημασία που έχει ο τρόπος που κοιμόμαστε για κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις.

Η στάση “ταξίδι του μέλιτος”

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας - Εικόνα0

Σε αυτή την στάση κοιμούνται συνήθως τα καινούργια ζευγάρια ή τα ζευγάρια που έχουν μείνει χώρια για κάποιο διάστημα.

Αυτή η στάση είναι επίσης συνηθισμένη και στα παντρεμένα ζευγάρια, αν η οικογενειακή τους ζωή είναι ακόμα παθιασμένη και τρυφερή.

Η στάση “διάλογος”

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας - Εικόνα1

Αυτή η στάση είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που έχουν ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, αλλά χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να βελτιώσουν την επικοινωνία τους.

Η στάση “αστροφεγγιά”

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας - Εικόνα2

Και οι δυο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα. Συνήθως, ο ένας σύντροφος ακουμπάει το κεφάλι του στο στή8ος του άλλου, καθιστώντας τον πιο εξαρτημένο. Αυτό το ζευγάρι έχει φοβερή χημεία, αλλά μερικές φορές ο ένας δυσκολεύεται να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία του άλλου.

Η στάση των ερωτευμένων

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας - Εικόνα3

Αυτή η στάση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, αλλά εμπεριέχει περισσότερη οικειότητα. Είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Δείχνουν πολύ τρυφερότητα και φροντίδα ο ένας στον άλλον.

Η στάση “Σ’αγαπώ”

Τι δηλώνει ο τρόπος που κοιμάστε για την σχέση σας - Εικόνα4

Το ζευγάρι με αυτή την στάση ύπνου είναι πολύ ευτυχισμένο και απολαμβάνει πραγματικά την σχέση του. Αυτή η στάση αντανακλά αμοιβαίο σεβασμό του προσωπικού χώρου. Οι ακουμπισμένες πλάτες είναι απόδειξη, ότι έχουν την ανάγκη να νιώθουν την παρουσία του συντρόφου τους.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα