Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο!

Advertisement
Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο!
Advertisement

Σήμερα, υπάρχουν πληροφορίες σχεδόν για τον οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για κάποιο προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο cloud, παλιά μηνύματα που αφήσαμε σε φόρουμ που μετά βίας θυμόμαστε να έχουμε χρησιμοποιήσει, οι ζωές μας μπορούν τώρα ενδεχομένως να αποκαλυφθούν από οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο.

Όσοι θέλουν να γυρίσουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, φτιάξαμε ένα σχέδιο δράσης που θα σας βοηθήσει να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς στο Διαδίκτυο.

Ας ξεκινήσουμε με τα κοινωνικά δίκτυα

Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο! - Εικόνα0

Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο! - Εικόνα1

Κάθε κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Θυμηθείτε σε ποιες ιστοσελίδες έχετε κάνει εγγραφή, και απλά διαγραφείτε από κάθε ιστοσελίδα. Όταν ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί, το όνομα σας, οι φωτογραφίες σας, και η πλειοψηφία των υλικών που έχετε μοιραστεί με φίλους διαγράφονται. Αν αλλάξετε γνώμη, τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα σας προσφέρουν την ευκαιρία να επαναφέρετε το λογαριασμό σας με την προϋπόθεση ότι θα το κάνετε μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Θυμηθείτε το παρελθόν σας

Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο! - Εικόνα2

Προσπαθήστε να θυμηθείτε σε ποιες ιστοσελίδες έχετε εγγραφεί στο παρελθόν. Μήπως έχετε κρατήσει ένα ηλεκτρονικό αρχείο όταν ήσασταν έφηβοι; Συνδεθείτε με το παλιό σας προφίλ και διαγράψτε το. Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης σας, κάθε ιστοσελίδα έχει έναν τρόπο για να το ανακτήσετε (συνήθως συμπληρώνοντας τη διεύθυνση του e-mail). Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τα e-mail σας για να βρείτε την αρχική εγγραφή / επιβεβαίωση από την ιστοσελίδα. Στην πραγματικότητα, η αναζήτηση μέσω των παλιών e-mails είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να θυμηθείτε ποια sites και forums έχετε κάνει εγγραφή προηγουμένως.

Ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί με την αλήθεια

Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο! - Εικόνα3

Σε ορισμένες ιστοσελίδες, δεν μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Εδώ θα πρέπει να βασιστεί στην ικανότητα σας να γίνετε δημιουργικοί με την αλήθεια, αν θέλετε να εξαφανιστείτε. Απλά αλλάξετε όνομα, πόλη, καθώς και άλλες πληροφορίες σας σε κάτι εντελώς ψευδές.

Όχι πια spam

Δείτε ΠΩΣ να Εξαφανίσετε μια για Πάντα ΟΛΑ τα ίχνη σας από το Διαδίκτυο! - Εικόνα4

Τώρα θα πρέπει να καθαρίσετε τα εισερχόμενα σας. Περάστε από όλα τα e-mails που περιέχουν διαφημίσεις ή συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων, και κάντε κλικ στο «unsubscribe».

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα